אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזקים קשרים: רוסנפט תשלש את אספקת הנפט לסין צילום: רויטרס

מחזקים קשרים: רוסנפט תשלש את אספקת הנפט לסין

נשיא סין החדש, שי ג'ינפינג, בחר לקיים את ביקורו הבינ"ל הראשון במוסקבה; המדינות חתמו על הסכמים משמעותיים בתחום האנרגיה

23.03.2013, 10:10 | סוכנויות הידיעות
נשיא סין החדש, שי ג'ינגפינג, בחר להדגיש את חשיבות מערכת היחסים של ארצו עם רוסיה כמשקל נגד להשפעה האמריקאית, בכך שערך במוסקבה את ביקורו הבינלאומי הראשון כמנהיג הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. במהלך הביקור, חתם שי גם על עסקאות אנרגיה ומסחר, שמטרתן לחזק אף יותר את הקשרים בין שתי המדינות.

קראו עוד בכלכליסט

"הרושם שלי הוא שאנחנו תמיד מתייחסים אחד לשני באופן פתוח, האופי שלנו דומה. אנחנו תמיד משוחחים באווירה טובה, ושנינו חברים טובים", אמר שי (59) לפוטין בתחילת הפגישה ביניהם. בדבריו התייחס לדברים שאמר נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ורג' בוש לאחר פגישה עם פוטין ב-2001, אז טען כי הביט לתוך עיניו והיה "מסוגל לראות את הנפש שלו".

במרכז הביקור עמדה החתימה על הסכם עם מפיקת הנפט הגדולה ברוסיה, רוסנפט, במסגרתו היא תעלה בהדרגה את אספקת הנפט לסין לרמה של 50-45 מיליון טונה בשנה - פי שלושה מהיקף האספקה הנוכחית. בתמורה, בנק הפיתוח הסיני יעניק לרוסנפט הלוואה של 2 מיליארד דולר. במקביל, הוכרזה גם עסקה בשווי 2 מיליארד דולר בין חברות רוסיות וסיניות לפיתוח משאבי פחם במזרח סיביר. עם זאת, לא הושגה הסכמה סביב ההסכם המיוחל לספק לסין צינורות גז. אם כי, חוסר ההסכמה הזה, לא מנע מפוטין להכריז על הביקור כהצלחה. "החלטתו של מנהיג סין החדש לבחור במדינה שלנו כיעד לביקור הראשון שלו, מדגישה את האופי המיוחד של השותפות האסטרטגית בין רוסיה וסין", הדגיש. עוד ציין פוטין כי ברצונו ללכוד "את הרוח הסינית במפרש הכלכלי שלנו".

הסכמי הסחר ההדדיים בין שתי המדינות הוכפלו בתוך חמש שנים וטיפסו ל-85.7 מיליארד דולר ב-2012. עם זאת, נפח המסחר עדיין קטן בהשוואה ליחסי המסחר של רוסיה עם האיחוד האירופי ולמסחר הסיני עם ארצות הברית.

תגיות