אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האו"ם: יותר סלולרים בעולם מאשר חדרי שירותים צילום: בלומברג

האו"ם: יותר סלולרים בעולם מאשר חדרי שירותים

7 מיליארד תושבי כדור הארץ חולקים 4.5 מיליארד תאי שירותים - ולא פחות מ-6 מיליארד טלפונים סלולריים

23.03.2013, 16:58 | סוכנויות הידיעות
יותר קל למצוא בעולם טלפון סלולרי מאשר חדר שירותים עם תנאי תברואה בסיסיים. כך עולה מדו"ח שפרסם האו"ם בסוף השבוע במסגרת השקת מבצע בינלאומי לשיפור תנאי התברואה באזורים עניים בעולם. לפי הדו"ח, בעולם, שבו חיים כשבעה מיליארד בני אדם, ישנם כשישה מיליארד טלפונים סלולריים, אך רק 4.5 מיליארד חדרים או תאים של שירותים.

סגן מזכ"ל האו"ם, יאן אליאסון משבדיה, הסביר כי "זהו אסון מושתק" שמשקף את העוני הקיצוני ואת אי השיוויון הדרסטי בעולם. במסיבת העיתונאים בה הציג את הנתונים אמר אליאסון כי יש לפעול בעניין מיידית כדי לצמצם ביותר מחצי את הפער הזה עד סוף שנת 2015 - היעד שנקבע בוועידת הפסגה של מנהיגי העולם למלחמה בעוני שנערכה בשנת 2000. עם זאת, באו"ם מציינים בדאגה כי לפי קצב ההתקדמות הנוכחי, המטרה תושג רק בסוף שנת 2075.

לדברי אליאסון, בעוד רוב תושבי העולם לא מעוניינים לדבר על הנושא, "זהו לב ליבה של הבטחת בריאות טובה, סביבה נקייה וכבוד אנושי בסיסי עבור מיליארדי בני אדם". בנוסף, לפי הנתונים שנבדקו באו"ם, מבין כל היעדים שהציבו מנהיגי העולם בשנת 2000 למלחמה בעוני, תחום התברואה סובל מהפיגור החמור ביותר. בין היתר, באו"ם מקווים להצליח לחסל עד שנת 2025 את עשיית הצרכים בפומבי, שהיא הפתרון היחידי עבור יותר ממיליארד בני אדם בעולם, שהם 15% מאוכלוסיית העולם.

(ארכיון), צילום: בלומברג (ארכיון) | צילום: בלומברג (ארכיון), צילום: בלומברג

הנתונים שהציג האו"ם משקפים, כצפוי, את חלוקת העושר והמשאבים בעולם באופן ברור למדי. 22 מדינות "מככבות" ברשימת האזורים בהם אין כל תנאי תברואה ולכן התושבים עושים את צרכיהם בפומבי, ומפיצים בכך מחלות רבות. המדינות המדוברות: ברזיל, סין, הודו, אינדונזיה, קמבודיה, אתיופיה, קניה, מדגסקר, מלאווי, מוזמביק, נפאל, ניגריה, פקיסטן, סיירה לאון, זמביה, אפגניסטן, בורקינה פאסו, צ'אד, קונגו, ניז'ר, סודן ודרום סודן.

כנראה בשל ההבנה שהנתונים היבשים לא יובילו לשינוי משמעותי מצד המדינות העשירות בעולם, באו"ם גם מעריכים כי הרווח לכלכלה העולמית כתוצאה משיפור תנאי התברואה והבטחת מים נקיים לתושבי העולם יעמוד על כ-260 מיליארד דולר בכל שנה. לעומת זאת, מחיר תנאי התברואה הירודים באותן מדינות נע בין חצי אחוז מהתוצר המקומי הגולמי של כל מדינה, עד ליותר מ-7% מהתוצר.

תגיות