אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל עדיין צריכה למצוא את הסגנון שלה צילום: איי אף פי

ישראל עדיין צריכה למצוא את הסגנון שלה

נראה שגוטמן מצליח לגבש נבחרת ראויה עם הרבה מזל. אולי זה מספיק לפלייאוף. במוקדמות הבאות

27.03.2013, 10:52 | אוריאל דסקל

4 נקודות מתוך 6 אפשרויות במשחק חוץ נגד צפון אירלנד ובמשחק בית נגד פורטוגל, זה הישג מצוין לנבחרת ישראל. עדיין לא צריך לדבר על העפלה למונדיאל אבל בכל זאת, אפשר לצאת עם ראש מורם משני המשחקים האחרונים במוקדמות מונדיאל 2014.

קראו עוד בכלכליסט

ליאור רפאלוב נגד רוי קארול. הנבחרות החלשות בבית הן הכי חלשות בדירוג שלהן, צילום: רוטרס ליאור רפאלוב נגד רוי קארול. הנבחרות החלשות בבית הן הכי חלשות בדירוג שלהן | צילום: רוטרס ליאור רפאלוב נגד רוי קארול. הנבחרות החלשות בבית הן הכי חלשות בדירוג שלהן, צילום: רוטרס

נקודה חיובית אחרת שניתן לקחת מהשבוע הבינלאומי היא שנראה כי אלי גוטמן מצא את ההרכב הטוב ביותר שלו (במערך 4-3-3). תומר חמד ועדן בן בסט בשלישיית החוד לצד מאור מליקסון או ליאור רפאלוב; בקישור ביברס נאתכו הוא העוגן לצד שני דפנסיביים אחרים - מהראן ראדי ושירן ייני עושים עבודה טובה מאוד בינתיים. ההגנה עם יובל שפונגין, רמי גרשון, טל בן חיים ואיתן טיבי לא רעה בכלל. זה הרכב סולידי של לוחמים יחסית צעירים עם ניסיון באירופה ובלי יותר מדי פוזות של כוכבים. אולי בעמדת השוער אפשר לחשוב על שינוי כי דודו אוואט באמת מזדקן אבל בסך הכל מדובר על הרכב טוב. אולי אפילו טוב פלוס. צריך לתת לגוטמן לפחות עוד מוקדמות כדי לתת לו להנחיל את השיטה שלו בצורה טובה יותר.

עם זאת, ביותר מדי דקות משחק, צפון אירלנד (פחות מ-1.8 מיליון תושבים) שיחקה כדורגל טוב ומסודר בהרבה מישראל. אמנם לאירים לא היתה היכולת הטכנית לסיים את העבודה הטובה שלהם עם שער אבל זה מה יש מבחינתם. נגד נבחרת טובה יותר - נגיד רוסיה - זה היה יכול להיגמר רע מאוד מבחינת נבחרת ישראל. נגד פורטוגל בחוץ זה עשוי להיגמר בתבוסה. הנבחרת של גוטמן צריכה ללמוד להחזיק את הכדור ולקחת את המשחק לחצי של היריבה. מלבד מערך והשחקנים הנכונים הנבחרת צריכה סגנון משחק משלה, שיאפשר לה להשתלט על משחק כשצריך. הנבחרת לא יכולה להרשות לעצמה להיות שחקנית משנה במשחקים נגד צפון אירלנד. אם הנבחרת תמשיך לתת לקבוצות אחרות להיות כותבות התסריט הראשיות כל מוקדמות יגמרו במפח נפש - כמו כל מוקדמות ב-40 השנה האחרונות.

כדי לעלות צריך לנצח ברוסיה או בפורטוגל. קצת קשה לראות את זה קורה כשהנבחרת מתבצרת במחשבה של "רק לא להפסיד".

דבר שני שצריך לדאוג ממנו זו ההגרלה הקלה שנבחרת ישראל זכתה לה - שוב פעם. כשמסתכלים על הבתים האחרים - קצת קשה להאמין ששוב ישראל קיבלה נבחרת "גדולה" אבל שברירית כמו רוסיה ונבחרת "גדולה" שיש לה מנהג לפקשש במשחקי המוקדמות - פורטוגל. בארבעת המוקדמות האחרונות פורטוגל התחילה את משחקי המוקדמות בצורה מגוחכת, לא הצליחה לסיים את הבית שלה במקום הראשון ועשתה "פאדיחות" כגון 4-4 ביתי נגד קפריסין, הפסד 1-0 נגד נורבגיה, הפסד 3-2 בבית, 1-1 נגד ארמניה בחוץ וכו'.

לישראל יש מזל להיות עם אזרביג'אן, צפון אירלנד ולוקסמבורג שהן, כנראה, הנבחרות החלשות ביותר בדרגים שלהן. כשמסתכלים על הבתים האחרים - קצת קשה להאמין שנזכה להגרלות "קלות" כמו כשקיבלנו. רק צריך להסתכל על שאר הבתים כדי להבין אילו נבחרות חזקות יש בדרג ד'.

בית A במוקדמות המונדיאל כולל את בלגיה המצוינת, קרואטיה החזקה, סרביה הבלתי מתפשרת והקבוצות הקטנות הן וויילס, סקוטלנד ומקדוניה - כולן קבוצות עם שחקנים ברמות הכי גבוהות. בית B כולל את איטליה, דנמרק, צ'כיה - כולן משתתפות קבועות בטורנירים הגדולים. בולגריה שבדרג ד' לא רעה בכלל וארמניה ומאלטה חלשות (אבל לא כמו לוקסמבורג ואזרביג'אן). בבית C יש את גרמניה ושבדיה (שתי משתתפות קבועות בטורנירים הגדולים) ואירלנד (שמגיעה לפחות לפלייאוף בכל טורניר מוקדמות) ואוסטריה המשתפרת. החלשות הן איי פארו וקזאחסטן (הגרועות). בית D עם הולנד, הונגריה (המשתפרת בצורה בלתי רגילה) וטורקיה (שתמיד חזקה) נראה קשה יותר מהבית הישראלי - בטח כשהקבוצה הרביעית היא רומניה. אסטוניה ואנדורה חלשות אבל לפחות אסטוניה הגיעה לפלייאוף ליורו האחרון - בניגוד ישראל.

בית E הוא חלש מאוד: שווייץ, אלבניה, איסלנד, נורבגיה, קפריסין וסלובניה (ששיחקה במונדיאל האחרון וכיום בבמקום האחרון במוקדמות). ישראל אולי היתה מגיעה לפלייאוף מבית כזה - אבל מבית G עם בוסניה (המצוינת), יוון (שישראל לא מצליחה לנצח), סלובקיה (ששיחקה במונדיאל האחרון), לישראל לא היה צ'אנס. ומבית H עם מונטנגרו (אוכלוסייה: 630 אלף בדרך למונדיאל!), אנגליה, פולין ואוקראינה - קשה לראות את ישראל מסיימת במקום השלישי. ובטח שלא במקום השני או הראשון. קשה לראות את ישראל מצליחה להעפיל למקום ראשון או שני מבית I - בו יש את ספרד, צרפת. למרות שבלרוס ופינלנד הן ברמה הישראלית. בערך.

אולי בגלל הקשרים של אבי לוזון עם מישל פלאטיני נראה שישראל תמיד מקבלת הגרלות קלות יחסית. קצת קשה לראות את הנבחרת הישראלית מצליחה לנצח נבחרות חזקות יותר מצפון אירלנד, אזרביג'אן ולוקסמבורג.

לא בטוח שנקבל עוד פעם בית כל כך קל. בכל מקרה, צריך לקחת את הנבחרת המתגבשת מהמוקדמות כיום ולהכין אותה למשימות קשות הרבה יותר במוקדמות יורו 2016 ומוקדמות מונדיאל 2018. "להכין אותה" זה אומר למצוא את השיטה ולא להגן בחירוף נפש על הרחבה מול נבחרת עלובה כמו צפון אירלנד.

 

תגיות