אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הביקוש למטבע הווירטואלי עולה במדינות שחשופות למשבר בקפריסין"

"הביקוש למטבע הווירטואלי עולה במדינות שחשופות למשבר בקפריסין"

מדובר על מדינות כמו יוון וספרד "שחוששות שהן יהיו הבאות בתור", אמר ניקולס קולס, האסטרטג הראשי של ConvergEx

27.03.2013, 19:30 | סוכנויות הידיעות

"הביקוש המצטבר למטבע הוירטואלי ביטקוין עולה בקרב האיזורים הגיאוגרפים המושפעים ביותר מהמשבר בקפריסין כמו המדינות יוון וספרד מהחשש שהן יהיו הבאות בתור ליפול", כך אמר ניקולס קולס, האסטרטג הראשי של ConvergEx. לפי סוכנויות הידיעות, הביקוש למטבע החלופי באינטרנט, זינק מאז פרץ משבר הפיקדונות בקפריסין לפני כמה שבועות.

קראו עוד בכלכליסט

הביטקוין הוא מטבע דיגיטלי, מוצפן, כתוב בקוד פתוח, אנונימי, בלתי ניתן לאיתור ולמעקב ובעיקר מבוזר - אין שום רשות מרכזית, זרוע ממשלתית או עולמית שמייצרת אותו, דואגת לשוויו או מסוגלת לשלוט בו. כל מטבע נושא תג זיהוי ייחודי לו, אין שני מטבעות זהים, ולכל בעל "ארנק דיגיטלי" יש זהות ייחודית משלו, המיוצרת על ידי אלגוריתמים של הצפנה מסיבית.

קפריסין, צילום: אימג קפריסין | צילום: אימג'בנק, Gettyimages קפריסין, צילום: אימג

כל מטבעות הביטקוין הקיימים כיום "מכירים" את זהותם של המטבעות האחרים ברשת, כך שכמות הכסף בשוק ידועה בכל רגע נתון. בניגוד לכסף נייר רגיל (פיאט), שאותו ניתן להדפיס בכל רגע וללא גבול, כדי ליצור מטבע חדש של ביטקוין נדרשת פעולת "כרייה" ממוחשבת, שדורשת כוח מחשוב כביר והולכת והופכת לקשה יותר - עד לגבול הסופי של כמות הביטקוינים, 21 מיליון מטבעות שהאלגוריתם מאפשר לייצר. פעולת הכרייה הקשה והסבוכה הזו היא אחד האלמנטים שמעניקים למטבע את ערכו, כמו בעת כריית זהב.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ל-9 ול-10
הרשו לי לתקן כמה אי דיוקים בטענות שלכם: 1. עיקול חשבון - היופי בביטקוין הוא שזו מערכת מבוזרת, ולכן אין מחשב או כונן קשיח שמחזיק את הארנק שלך. לכן המדינה לא יכולה מבחינה טכנית 'לעקל' לך את הארנק. הדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה להכריח אותך על ידי קנסות או מאסר למסור את הקוד הסודי וכתובת הארנק. בנוסף, בשביל שהמדינה תדע בכלל כמה כסף יש לך בארנק היא צריכה את הדיווח שלך או לחילופין ממש לרגל אחריך באמצעות וירוסים ודומיהם. 2. ביטול עסקאות - אין שום דרך טכנית לבטל עסקת ביטקוין. ביטקוין מתנהג כמזומן לכל דבר - תחשוב שנתת למישהו כסף ביד, אין לך אפשרות לבטל את זה אלא אם הוא יחזיר לך אותו באופן אקטיבי. 3. אבטחה, פריצות וגניבות - אני לא מכיר את הסטטיסטיקה לגבי גניבת ביטקוין, וכמובן שככל שהמטבע יהיה יותר פופלרי וערכו יגבר התמריץ לגנוב אותו. מצד שני, צריך לזכור שבכל שנה מתבצעות בארצות הברית בלבד הונאות בכרטיסי אשראי בהיקף של 190 *מיליארד* דולר. אז גם הכסף הרגיל שלנו לא הכי בטוח כמו שאנחנו חושבים.
עופר  |  28.03.13
10.
ל מגיב מס' 2 - אל תהיה בטוח כל כך
אמנם אין עדיין תקדים של עיקול חשבון ביטקויין, אבל זה בעיקר בגלל שהוא חדש ואין בו נפח מסחר משמעותי לא בעולם ולא בארץ. אם הכונן הקשיח שמכיל את הקוד של הביטקויין נמצא בישראל (במחשב האישי שלך או בשרתי חברה מקומית) אזי בית משפט ישראלי יכול להוציא צו עיקול על המידע המאוחסן בכונן הקשיח. אמנם בעבר צווים שכאלו הוצאו לצורך קבלת מידע בלבד אולם אם אכן יהיה מקרה שבו בית משפט יידרש לתת צו עיקול לחשבון ביטקוין זה רק עניין של תקדים. ראוי לציין שגם אם הקוד נמצא בשרת בחול בתחומי מדינה המקיימת קשרים עם מדינת ישראל ניתן במקרה הצורך להגיש צו לבית משפט מקומי ויש דרכים נוספות חוקיות.
ריאליסט  |  28.03.13
9.
אם הביטקוין יהפוך להיות פופולארי הוא יהפוך להיות ככל המטבעות
כרגע הביטקוין הוא מטבע לגיקים ומבינים בעיקר אבל אם מחזורי המסחר בו יגדלו והעניין בו יגבר יחלו בו תהליכים שיהפכו אותו למטבע ככל המטבעות, בנקים יפתחו חשבונות ביטקוין ויחלו לסחור בו מול שאר המטבעות ויחלו בו ספקולציות, מערכת המשפט תכיר בו ולאחר מספק תקדימים יהיה ניתן לעקל חשבונות ביטקוין ולבטל עסקאות. אבל עדיין ישנה בעיה קשה: 1. מדובר במערכת שאינה מאובטחת כראוי והרבה מתחת לסטנדרטים של הבנקים המסחריים ותופעת הפריצות והגניבות בו אדירה ביחס להיקפי המסחר.. 2. מדובר במטבע שאינו מגובה בהתחייבויות של מדינה כלפיו ובאחזקות של אזרחים בו.
ריאליסט  |  28.03.13
8.
תאורטית:יכול להיות שיוצר המטבע משתמש במחשבים שלכם ל" כרייה" של מטבעות .
על מנת לייצר מטבע כזה צריך "מחשב על" או מיליוני מחשבים ביתיים. לפי דעתי -יוצר המטבע הוא גם יוצר המשחקים כגון "פארמוויל" (אבל לא חובה) שבשליטתו. הוא הצליח לגרום לאנשים להתמכר למשחק ולהשאיר אותו דלוק זמן רב ככל שניתן. מה שגם במשחק עצמו יש כסף וירטואלי שגודל אם ורק אם אתה משחק הרבה מאוד זמן. גם במשחק ניתן לקנות ולמכור בכסף זה-הרי זה בדיוק קנייה ומכירה של מוצר וירטואלי . יוצר המטבע משתמש במעבדים של המחשבים שלכם בזמן המשחק בכדי לבצע חישובים מסובכים ול"כרייה" של המטבעות ומשם עוצמת ה"מחשב שלו". גם בפרוייקט סט"י (גילוי אותות רדיו מהחלל) יש תוכנה שניתן להוריד ולעזור לעבד נתונים שנקלטו. רק שפה המפתח יותר מתוחכם.
גיא ש.  |  27.03.13
לכל התגובות