אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אל עריאן: "הראלי חסר התקדים בשווקים הוא מלאכותי" צילום: בלומברג

אל עריאן: "הראלי חסר התקדים בשווקים הוא מלאכותי"

אחרי שהמדדים דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו אמש לשיא כל הזמנים, טוען מנכ"ל פימקו, כי השילוב הלא שגרתי בין מחירי האג"ח, המניות והזהב מצביעים על האופן שבו בנקים מרכזיים ברחבי העולם מעודדים נקיטת סיכונים

29.03.2013, 09:01 | סוכנויות הידיעות

מוחמד אל עריאן, מנכ"ל פימקו שמנהלת את קרן האג"ח הגדולה בעולם, מגיב על הביצועים הטובים שרשמו המניות האמריקאיות במהלך שלושת החודשים הראשונים של 2013. לדבריו, הראלי משקף את השיפור האטי שחל בתנאים הכלכליים, הרווחיות האיתנה באופן יחסי של החברות והציפייה להתגברות בתזרימים המקומיים והזרים לשוק המניות.

קראו עוד בכלכליסט

אולם הוא מדגיש כי הגורמים האלה אינם חושפים את הסיפור המלא. "המשקיעים צריכים להסתכל על הביצועים של מדדים אחרים ברבעון כדי להבין את ההיגיון חסר התקדים והמלאכותי של הראלי בשוקי ההון", הוא כותב במאמר שפורסם ב-CNBC.

וול סטריט , צילום: איי אף פי וול סטריט | צילום: איי אף פי וול סטריט , צילום: איי אף פי

לטענתו, השילוב הלא שגרתי בין מחירי האג"ח (הריבית על אג"ח אמריקאיות וגרמניות לעשר שנים נמצאת בשפל), המניות והזהב (בשיא של 1,596 דולר לאונקיה) מצביעים על האופן שבו בנקים מרכזיים ברחבי העולם, בראשם הבנק הפדראלי המרכזי בארצות הברית והבנק האירופי המרכזי, מעודדים נקיטת סיכונים לנוכח הצמיחה הכלכלית המקרטעת, החששות לגבי המצב באירופה והתגברות הסיכוי למשבר גיאופוליטי.

הוא מדגיש, עם זאת, כי התערבויות אפקטיביות מצד הבנקים המרכזיים נחוצות לשמירה על רווחת שוק המניות ברבעונים הבאים. לדבריו, הפעולות חייבות להיות חזקות מספיק כדי לפצות על חוסר התפקוד של הקונגרס האמריקאי והמכשולים המגיעים ממדינות אחרות. אולם אריען מזהיר כי התערבות חזקה מדי תפגע לאורך זמן בתפקוד ובמהימנות של השווקים.

הוא מסכם כי ברבעון הראשון הבנקים המרכזיים עשו עבודה טובה בשמירה על האיזון . כך שמבחינתו, התקווה להמשך היא שהם ימשיכו לא רק לרצות לעשות זאת אלא גם להיות מסוגלים לכך.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אילו היו משקיעים רק 10% מהתמריצים בעסקים ולא בבנקים המשבר כבר היה היסטוריה
אבל למלומדים מ-MIT יש אגנדה בנקאית פיננסית וזה דפק להם את הראש לא יעזור כלום כי בסוף כלומר בעוד שנה נעמוד איפה שהתחלנו רק בלי אגורה בקופה ואז............רק אלהים יחליט מה יהיה בוא נאמר שאלו שיש להם פיקדונות בקפריסין עוד יצאו בזול
gg , רמת גן  |  31.03.13
5.
אין שום שיפור.הכלכלה האמריקאית מדרדרת במורד
האבטלה (האמיתית ולא זו שמזויפת בארה"ב כמו האינפלציה אצלנו) ממשיכה לגדול בקצב מהיר,הגרעונות תופחים בקצב עצום וכל יתר הבעיות ממשיכות להערם. הפד מזרים כסף פיקטיבי לתאגידים ולבנקים כדי שיקנו מניות,מה שיוצר אשליה של ביקושים ועליות. בדיוק אותו דבר כמו שעשו כאן בתחילת שנות ה 70 וכונה "ויסות המניות" רק בקנה מידה אחר לגמרי. החגיגה לא תשמך עוד הרבה.
אאא  |  30.03.13
לכל התגובות