אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: אינטל מקיימת מגעים לרכישת עומק אינטראקטיב

דיווח: אינטל מקיימת מגעים לרכישת עומק אינטראקטיב

החברה הישראלית מפתחת טכנולוגיית זיהוי תנועה, שחברת השבבים שואפת לשלב במעבדיה. לפי דיווחים, גם סמסונג וקוואלקום מתעניינות ביכולות אלו. אינטל הובילה בעבר את סבב הגיוס הראשון של החברה

30.03.2013, 09:50 | ניצן סדן
ענקית השבבים אינטל מקיימת מגעים לרכישת חברת עומק אינטראקטיב, אשר מפתחת טכנולוגיה לזיהוי תנועה. כך, לפי אתר Venture beat.

קראו עוד בכלכליסט

שלושה אנשים המקורבים לנושא מסרו לאתר כי גם סמסונג וקוואלקום מעוניינות לרכוש את החברה. המטרה: שילוב כלי זיהוי התנועה שלה בשבבים עצמם. דוברות אינטל סרבה להגיב לפניית האתר בנושא. עומק אינטראקטיב התייחסה לדיווח כאל שמועות, אך מנכ"לית החברה ג'נין קוטלירוף אמרה ש"עומק מקיימת מגעים רציפים בעלי אופי פיננסי ואסטרטגי".

הדגמת יכולות זיהוי תנועה במחשבים באירוע שערכה אינטל בישראל הדגמת יכולות זיהוי תנועה במחשבים באירוע שערכה אינטל בישראל הדגמת יכולות זיהוי תנועה במחשבים באירוע שערכה אינטל בישראל

בעקבות הגלקסי S4

טכנולוגיות זיהוי תנועה הן מוקד עניין מרכזי עבור יצרניות שבבים רבות. המטרה היא להטמיע את היכולות במחשבים, טלפונים חכמים ומחשבי לוח כבר ברמת המעבד עצמו. בכך, יוכלו יצרניות החומרה להרחיב את הממשקים הטבעיים במכשיר על בסיס המצלמה הקדמית שלו, חיישני קרבה ועוד.

לאינטל יש שלל שימושים לטכנולוגיית עומק אינטראקטיב: ענקית השבבים העמיקה את כניסתה אל תחום שבבי המובייל עם מעבדי Atom חדשים. תחום הממשקים הטבעיים צפוי לבלוט בשנים הקרובות בקטגוריית הסמארטפונים, לאור השקת הגלקסי S4 של סמסונג אשר משלב יכולות אלה בדמות זיהוי תנועת עיניים ככלי עזר לגלישה ותכונות זיהוי תנועה מתקדמות. בהיותו מתחרה מרכזי בשוק מכשירי הפרימיום, יש להניח שגם סוני, HTC, נוקיה ואפל ישאפו לשלב יכולות אלה במכשיריהן הבאים.

ישפיע על השוק כולו. הגלקסי S4, באירוע חשיפתו, צילום: עומר כביר, ניו יורק ישפיע על השוק כולו. הגלקסי S4, באירוע חשיפתו | צילום: עומר כביר, ניו יורק ישפיע על השוק כולו. הגלקסי S4, באירוע חשיפתו, צילום: עומר כביר, ניו יורק

היתרון של אינטל בזירת מעבדי המובייל מתבטא בעיקר ביעילות פעולה, שמאפשרת זמן סוללה ממושך (מכשיר ה-RAZR i של מוטורולה למשל, יכול לפעול ימים ללא טעינה). זיהוי תנועה מבוסס מצלמה קדמית מחייב פעולה רציפה של הרכיב, מה שעולה בזמן סוללה יקר. הטמעת הטכנולוגיה במעבדי Atom הבאים תאפשר שילוב של הממשק המתקדם עם זמן סוללה ארוך.עומק אינטראקטיב מתמקדת בפיתוח טכנולוגיה שהיא מכנה Grasp. מדובר ביכולת זיהוי תנועות אצבע קטנות מטווח קרוב. הפיתוח יתאים לפלטפורמות ניידות שונות.

אינטל משקיעה בממשקים טבעיים

"אני יודע שסמסונג וקוואלקום מעוניינות בממשקי משתמש טבעיים וכלים ביומטריים", אמר ל-Venture beat מוטי וקנין, שותף בקרן סידר. להערכת האתר, העניין של החברות יתבטא בשותפויות, השקעות ורכישות.

עומק אינטראקטיב הוקמה ב-2007. החברה גייסה ביולי 2011 שבעה מיליון דולר בהובלת קרן אינטל קפיטל. ענקית השבבים מקיימת שותפות עם חברות דומות, ביניהן SoftKinetic, חברה מתחרה לעומק אינטראקטיב, שמפתחת טכנולוגיה מקבילה. אינטל הקימה בשנה שעברה מרכז פיתוח שעוסק בממשקים טבעיים למיניהם, בו פעילים יותר ממאה מהנדסים. החברה מתכננת להרחיב את המרכז שנה.
 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הצעתי פתרון דומה לאינטל לפני 15 שנה
הגעתי לפגישה עם בכיר באינטל ( השם לא חשוב, בין כה וכה הוא בוודאי כבר לא עובד באינטל היום) והצגתי לפניו את הצעתי לשלב יכולות של עבוד תמונה בתוך המעבד שלהם. הגעתי לפגישה כשמאחורי רקורד מוכח של עשיה בתחום עם הרבה ישומים עובדים בכל העולם. נשאלתי בשביל מה זה טוב ? והבאתי כדוגמא את האפשרות לתקשר עם המחשב באמצעות תנועות יד במקום להשתמש בעכבר. לצערי ולצערם לא התיחסו לנושא ברצינות ולא בוצעה בדיקה ממשית של הרעיונות וההצעות שהעלתי. חבל, כעת באיחור של 15 שנה הם משלמים את המחיר כולל את מחיר האיחור.
משה , קרית ים  |  30.03.13