אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הביטקוין צובר ערך: שוויו הכולל של המטבע מגיע למיליארד דולר

הביטקוין צובר ערך: שוויו הכולל של המטבע מגיע למיליארד דולר

שוויו הכולל של המטבע הווירטואלי הגיע למיליארד דולר ביום חמישי שעבר. העלייה החדה בשערו של הביטקוין מיוחס להטמעת מערכת בקרה חדשה למניעת אינפלציה ולמשבר הבנקים בקפריסין

31.03.2013, 16:42 | רפאל קאהאן

אם יש לכם ביטקוין בארנק הווירטואלי בוודאי תשמחו לשמוע כי שוויו של המטבע עלה ל-92 דולר לביטקיון, זאת ביחס ל-32 דולר לביטקוין לפני כחודש. סך כל יחידות הביטקוין בשוק הינם כ-11 מיליון.

קראו עוד בכלכליסט

המטבע הווירטואלי שמבוסס על מפתח קריפטוגרפי, סובל מבעיות טכניות שמשפיעות על אמינותו ומונע ממשקיעים מוסדיים מלהשתמש בו. בנוסף המטבע משמש גם בעסקאות מפוקפקות, כגון מסחר בשוק השחור ובעסקאות סמים.

למרות זאת עליית שערו של המטבע מיוחס לשני גורמים: האחד הוא הטמעתה של מערכת למניעת אינפלציה, והשני הוא הטלטלה שעוברת מערכת הבנקאות הקפריסאית בשבועות האחרונים.

המשבר הבנקאי בקפריסין משפיע גם על ערכו של הביטקוין, צילום: אי פי איי המשבר הבנקאי בקפריסין משפיע גם על ערכו של הביטקוין | צילום: אי פי איי המשבר הבנקאי בקפריסין משפיע גם על ערכו של הביטקוין, צילום: אי פי איי

הביטקוין הושק בשנת 2009 כמטבע חופשי המתבסס על פרוטוקול P2P כמו ביטורנט. עד היום הדרך היחידה להשתמש בו היה על ידי המרתו למטבע מוכר כמו הדולר האמריקאי. אולם מאז אמצע מרץ הודיעו אתר רדיט ואתר מגה של קים דוטקום כי ניתן יהיה לשלם בביטקוין על דמי המנוי שלהם.

כלכלנים רבים עומדים חסרי אונים בבואם להסביר את הצלחתו של המטבע הווירטואלי, הכלכלן האמריקאי, לורנס ווייט מאוניברסיטת ג'ורג' מייסון הודה כי: "צבירת הערך של ביטקוין הינה תעלומה בעיני הכלכלנים, מפני שהוא לא הושק באותו אופן כמו מטבעות מסורתיים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הביטקוין עולה כדי ליצג יותר ערך
הכמות הקיימת של מטבעות ביטקוין גדלה באופן איטי ומדוד. מנגד, כמות הכספים שמחפשים מקלט ושמוצאים אותו בביטקוין גדלה והולכת. זה יכול להיות מקלט מפני שחיקה אינפלציונית, מפני התערבות ממשלתית סטייל קפריסין (ואין סיבה להאמין שזה יהיה מקרה יחיד, אם כבר אז להיפך*) וכן, גם למה שממשלות אוהבות לכנות הון שחור. הסיבות לכך שמשקיעים מוסדיים באופן כללי נמנעים משימוש בפרוקוטול/רשת רבת משתמשים/מטבע (כמה רכיבים במערכת שכולם נקראים בשם ביטקוין) הן מגוונות, אבל אמינות טכנית דווקא אינה העיקרית שבהן (בדומה לחדירה של פרוייקטים בקוד מקור פתוח לארגונים). זה עניין של מנטליות, של החידוש בדבר, ושל הגיבוי המערכתי - ובנקודה האחרונה הזו ממש, ביטקוין - מטבע שסיסמתו In No One We Trust (סיסמה שממומשת קריפטוגרפית בפרוטוקול) פשוט עדיין אינו מוכר מספיק. האמינות של מערכת ביטקוין בעיני מי שעוקב אחריה מקרוב עולה ככל שעובר הזמן ומוכיחים את זה התיקונים והשינויים שבוצעו עד היום ושנעשו מבלי שהפרוטוקול נפרץ ומבלי השפעה על המשתמשים (למשל תיקון שנעשה לאחרונה ושנגע רק ל"כורי ביטקוין" בתכנה בגירסה מסויימת). היתרון הגדול של היעדר שליטה מרכזית/ממשלתית/כלל עולמית/בנקאית הופכת את ביטקוין למטבע (או בעתיד למטבע גיבוי) שיכול למחוק את היתרון המובנה והלא הוגן של קרטל הבנקאות בשיטת הכסף הקיימת. אם שמירת ערך, שמירת חשאיות, יכולת ביצוע תשלומים מכל אחד ולכל אחד באופן מיידי ללא מתווכים ובעלות כמעט אפסית אינן סיבות מספיקות - אז אולי זו, ההבטחה הגדולה לשחרור האנושות מכבלי שעבוד הבנקים, צריכה לעניין גם אתכם. * פוסט בכלכלה האמיתית מהיום - ארה"ב,בריטניה וקנדה גיבשו תוכנית מגירה לחילוץ בנקים ב"סגנון קפריסין".
אמנון  |  31.03.13
4.
ל2
אין הגיון במה שאתה אומר, שכן הביטקוין נופל ועולה מהר מדי ביחס לדולר, אם היו קונים אותו בגלל שהוא מגובה ע"י משהו, למשל כמו הזהב, אז הוא לא היה עולה ונופל כל כך מהר, הוא נופל ועולה כי משקיעים גורפים את כספם, מחכים שהוא יהיה שווה גרושים, קונים וצוברים שוב, ואז מחכים לאתרים כמו כלכליסט ואחרים בחו"ל שיפרסמו אותו שוב (כביכול בגלל שיש משבר אירפואי אז זה נושא חשוב לפרסום)
31.03.13
לכל התגובות