אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיגוע סייבר: לוחמי עז א-דין אל קסאם הולמים באמריקן אקספרס צילום: רויטרס

פיגוע סייבר: לוחמי עז א-דין אל קסאם הולמים באמריקן אקספרס

ענקית האשראי האמריקאית נפלה קורבן להתקפת סייבר מצד האקרים פלסטיניים, שנטרלו את אתר החברה למספר שעות. "אנו נמשיך לפגוע בנכסי גופים קפיטליסטים ציוניים-אמריקאיים" הודיעה הקבוצה, אשר מסונפת לחמאס

02.04.2013, 11:44 | נמרוד צוק

אתר האינטרנט של חברת אמריקן אקספרס ספג התקפת DDoS אינטנסיבית שנמשכה כשעתיים ושיבשה את האפשרות של לקוחות החברה להשתמש בשירותיו.

קראו עוד בכלכליסט

קבוצת האקרים פרו-פלסטיניים בשם "לוחמי הסייבר של עז א-דין אל קסאם", לקחה אחריות להתקפה. מדובר בקבוצה אשר מזדהה כיחידה שקשורה לזרוע הצבאית של חמאס. לא ידוע בשלב זה אם ההתקפה אכן בוצעה מתוך רצועת עזה.

"נמשיך לפגוע במערב"

לפי דיווח של ars technica, העילה לתקיפה הוא סירובה של יוטיוב להסיר מהרשת את הסרט "Innocence of Muslims", שעורר סערה בעולם המוסלמי בסוף השנה שעברה. זאת, לצד מדיניות אנטי מערבית קיצונית של יחידת ההאקרים. "אנו נמשיך לפגוע בנכסים של גופים קפיטליסטים ציוניים-אמריקאיים עד למחיקתו של הסרט הנבזי הזה", הצהיר גורם מטעם היחידה.

לוחמי אז א-דין אל קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, צילום: רויטרס לוחמי אז א-דין אל קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס | צילום: רויטרס לוחמי אז א-דין אל קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, צילום: רויטרס

ההתקפה על אמריקן אקספרס היא האחרונה בשרשרת פעולות דומות שביצעה הקבוצה בשבועיים האחרונים, בעיקר נגד מוסדות פיננסיים בארה"ב. לגל התקיפות האחרון קדמו בחודשים האחרונים לפחות שני גלים דומים בביצוע אנשי הקבוצה, שנמשכו 3-4 שבועות כל אחד.

בניגוד להתקפות DDoS טיפוסיות, כמו אלה שבוצעו בעבר על ידי אנשי אנונימוס והתבססו על רשת של מחשבים אישיים שנפרצו ואוגדו לבוטנט שנשלט בידי ההאקרים, ההתקפות האחרונות של עז א-דין אל קסאם השתמשו בסקריפטים שהופעלו על גבי שרתי רשת פרוצים, דבר שאפשר להם לגייס רוחב פס גדול יותר לביצוע המתקפה.

התקפה מתוחכמת ושיטתית

לפי מומחי אבטחה כמו דן הולדן מחברת ארבור נטווקס, שבחנו את ההתקפות, ההאקרים של עז א-דין אל קסאם פועלים בצורה שיטתית במהלך החודשים האחרונים ליצירת לחץ אפקטיבי ומתמשך על המטרות שלהם. הם מאתרים ומנתחים נקודות תורפה, משפרים כלי תקיפה ומתחזקים את רשת השרתים הפרוצים שלהם.

התקפות מסוג זה שימשו בעבר גם ככיסוי לחדירה למערכות המחשב של המוסדות המותקפים לביצוע הונאות פיננסיות, אבל עד כה לא התגלו סימנים לדפוס כזה בהתקפה האחרונה.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
חשוב לתת להם להמשיך לעבוד
שלום, יש יתרון גדול מאד וחשיבות רבה לעבודה שלהם, במיוחד אם היא יוצאת מ"פלשתין". כך "כוחות הבטחון" הסייביריים של המערב העצמאי ( עדיין) יכולים לנטר אותם. חשוב גם לשמור על כושר "קרבי" ולהכיר את החידושים של אוייבינו באשר הם. לכן צריך לשמור על המשך "הקרבות" בעמימות נמוכה. האמינו לי: 1. קשה באימונים קל בקרב. וחידוש שלי: 2. קשה בקרבות קטנים, קל במלחמה.
אחד העם , חוטף עזה  |  02.04.13
9.
הכרח בשיתוף פעולה בינלאומי לחיסול תופעה זו
הקלות בה קבוצה של אנשים ללא השקעה גדולה יכולה לפגוע באינטרסים כלכליים בכל העולם היא מצמררת. פגיעה במסחר היתה קיימת גם בעבר. לתופעה הזו קראו פירטיות, ואני מתכוון לפירטים האמיתיים, לא לאלו שמורידים תוכן ללא תשלום באינטרנט. כנגד פעולה זו התלכדו המעצמות של אותן ימים והם הצליחו להלחם בה בהצלחה. ההצלחה, אגב, היתה זמנית. גם היום יש פירטיות בימים, הן בקרן אפריקה והן במזרח אסיה, כאשר לא נעשית פעולה בינלאומית נחרצת להלחם בהם. נחזור לנושאינו. יש צורך בהתלכדות בינלאומית של המדינות למלחמה בתופעה. מדינות מהן יוצאות התקפות סייבר ואשר לא משתתפות במאמץ ללכידת הפושעים ינותקו מרשת האינטרנט. מדינות המסייעות למאמץ ינסו לאתר את הפושעים ולהעמידם לדין. החוק הפלילי צריך להשתנות על מנת להחמיר עם פושעים אלו. צעדים אלו יכולים להאבק בתופעה ולהקטינה אם לא לחסלה לחלוטין. בלעדי נחישות של מדינות העולם לא נצליח להלחם בתופעה זו והכלכלה של מדינות רבות תפגע.
דורון , תל אביב  |  02.04.13
לכל התגובות