אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צפון קוריאה לשגרירויות זרות: בחנו אפשרות לפינוי צילום: איי פי

צפון קוריאה לשגרירויות זרות: בחנו אפשרות לפינוי

עוד "תחזיקו אותי" של קים ג'ונג און או צעד נוסף לקראת מלחמה? פיונגיאנג פנתה לרוסיה, בריטניה ומדינות אחרות, וביקשה מהן לבדוק אפשרות לפנות את צוותיהן מהבירה. "זה חלק מרטוריקה תוקפנית נגד ארה"ב", אמרו בלונדון

05.04.2013, 17:30 | סוכנויות הידיעות

הכרזה על מצב מלחמה מול דרום קוריאה, איום לתקוף בגרעין את ארצות הברית, הזזת טילים לטווח בינוני - ועכשיו גם המלצה לפינוי השגרירויות הזרות. היום (ו'), באקט נוסף שעשוי להתברר כ"תחזיקו אותי" צפון קוריאני, אבל גם מגביר את החששות ממלחמה בדרום מזרח אסיה, הודיעה צפון קוריאה לשגרירויות זרות לשקול את האפשרות לפנות את צוותיהן מהבירה פיונגיאנג.

בדיווח, שנמסר על ידי סוכנות הידיעות הסינית, לא צוינו שמות המדינות שאליהן פנתה צפון קוריאה - אבל רוסיה ובריטניה כבר מסרו כי קיבלו הודעה כזו. בהמשך הודיעו מקורות בממשלת בריטניה כי צפון-קוריאה גם מסרה ללונדון שלאור הסכסוך הגובר עם המערב, היא לא תוכל להבטיח את שלומם של הדיפלומטים הבריטים בפיונגיאנג אחרי 10 באפריל. לא ברורה משמעות ההודעה הזו.

דובר השגרירות הרוסית בפיונגיאנג מסר כי מדינתו של הרודן הצעיר קים ג'ונג און ביקשה מרוסיה לשקול אפשרות לפנות את צוות השגרירות מהבירה הצפון קוריאנית. הוא אמר כי במוסקבה בוחנים זאת, אך הבהיר כי בשלב זה אין בכוונתה של השגרירות הרוסית להתפנות. שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב הוסיף כי מוסקבה נמצאת בקשר הדוק עם ארצות הברית, סין ודרום קוריאה, בנוגע לפנייה הצפון קוריאנית.

בריטניה שוקלת הוצאת אזהרת מסע

גם הבריטים אמרו כי צפון קוריאה פנתה אליהם וביקשה לדעת האם הם מתכוונים לפנות את צוות השגרירות. "אנחנו שוקלים את הצעדים הבאים", אמרו בלונדון ומסר כי הם שוקלים הוצאת אזהרת מסע לפיונגיאנג. במשרד החוץ הבריטי הבהירו כי צעד זה הוא חלק מ"רטוריקה תוקפנית נגד ארצות הברית".

במקביל, זומן שגריר צפון קוריאה בגרמניה לשיחת בירור במשרד החוץ הגרמני, על רקע אותם איומי מלחמה שמשמיעה צפון קוריאה נגד דרום קוריאה וארצות הברית.

בינתיים, איראן מנסה לשלהב את היצרים. הרמטכ"ל האיראני, מסעוד ג'זיארי, אמר כי לצפון-קוריאה אין ברירה אל "להמודד פנים אל פנים" עם ארה"ב, הנשארת לדבריו "הסיבה העיקרית" למתיחות באזור. "המתיחות בחצי-האי הקוריאני נובעת מהדרישות המוגזמות של ארה"ב והמאמצים של תומכי המלחמה במדינה הזו להגביר את נוכחותם בחלקים שונים בעולם. בשל כך, למנהיגי צפון-קוריאה אין ברירה אלא להתמודד עם מעשיה של ארה"ב".

מוקדם יותר היום דיווחו בדרום קוריאה כי הצפון העביר טיל נוסף לטווח בינוני לחוף המזרחי של המדינה, הקרוב יותר ליפן. שני טילי המוסודאן, למרחק של 4,000 ק"מ, הוטענו על משגרים והצבתם מרמזת כי המדינה הקומוניסטית המבודדת מתכננת בקרוב לשגר טיל - כנראה למטרות ניסוי. טיל מוסודאן יכול לאיים על דרום קוריאה, יפן ובאופן תיאורטי לפגוע גם בגואם, הטריטוריה שבה הציבו האמריקנים מערכת הגנה ליירוט טילים.

תגיות