אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברננקי: מבחני הלחץ חיזקו את המערכת הבנקאית וסייעו לצמיחה צילום איי פי

ברננקי: מבחני הלחץ חיזקו את המערכת הבנקאית וסייעו לצמיחה

יו"ר הפד הוסיף כי "המדינות המוניטארית המרחיבה המיושמת בכלכלות הגדולות בעולם היא קונסטרקטיבית"; בלקרוק: יש להגביל את רכישות האג"ח ל-45 מיליארד דולר בחודש

09.04.2013, 13:16 | סונויות הידיעות

בן ברננקי, יו"ר הבנק הפדראלי המרכזי אמר כי בבנק המרכזי מנסים למנוע הוספת מתחים למערכת הבנקאית, על ידי עידוד חברות פיננסיות לנהל בצורה טובה יותר את סיכוני הנזילות שלהן ולהפחית את התלות במימון סיטונאי (wholesale funding). "הרגולטורים ימשיכו לדחוף את הבנקים להפחית את התלות שלהם במימון סיטונאי, שכן זה כלי שהתגלה במהלך המשבר כלא אמין", אמר ברננקי בנאום שנשא אתמול (ב') בג'ורג'יה. "בנקים מכל הגדלים צריכים להמשיך ולחזק את היכולת שלהם לזהות, לכמת ולנהל את סיכוני הנזילות שלהם".

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, מבחני הלחץ שנערכו לבנקים, ובדקו האם הם יעמדו במיתון חמור, חיזקו את המערכת הבנקאית וסייעו לצמיחה הכלכלית. בתשובה לשאלות מהקהל הוסיף כי המדיניות המוניטארית הרחבה המיושמת בכלכלות הגדולות בעולם היא "קונסטרוקטיביות", והן מספקות תמיכה אחת לשנייה.

בן ברננקי, יו"ר הפד, צילום: בלומברג בן ברננקי, יו"ר הפד | צילום: בלומברג בן ברננקי, יו"ר הפד, צילום: בלומברג

בעקבות הסמכויות החדשות, שהוענק לפד במסגרת חוק דוד - פרנק, הבנק המרכזי אילץ את הבנקים הגדולים במדינה לשמור על ההכנסות ולהגדיל את ההון שמוקצה לכיסוי על הפסדים. בחודש שעבר דיווח הבנק כי 17 מתוך 18 הבנקים הגדולים ביותר בארה"ב, ביניהם ג'י.פי.מורגן וגולדמן זאקס, יוכלו לעמוד במיתון עמוק כל עוד ישמרו על הון מעל למינימום הנדרש. " חשוב שהבנקים כיום חזקים במידה ניכרת מכפי שהיו לפני מספר שנים כדי לתמוך בהתאוששות הכלכלית", הסביר ברננקי. "השימוש במבחני הלחץ, התנהלות שכיום מעוגנת בחוק, עזרה לתמוך בהתחזקות".

ברננקי (59), לא התייחס בדבריו לתחזית הכלכלית, אף שציין כי "הכלכלה היום חזקה בצורה משמעותית יותר מכפי שהייתה לפני ארבע שנים, אף שהתנאים עדיין רחוקים מהיכן שאנחנו רוצים שיהיו".

בתוך כך, אחת מהקרנות הגדולות בוול סטריט קראה לפדרל ריזרב להגביל את תוכנית ההקלה הכמותית בטענה כי טקטיקת של רכישת האג"ח שלו משולה ל"פטיש גדול וכהה" המעוות את השווקים והטומן סכנה לליבוי האינפלציה. כך מדווח הפייננשל טיימס.

ריק ריידר, ראש הקרן והאחראי על ניהול נכסי הכנסה קבועה בסך 763 מיליארד דולר, מתח ביקורת על הפד בעת שהבנק דן במשך הזמן שבו יש להמשיך וליישם את הטקטיקות הלא קונבנציונאליות שבהן הוא משתמש כדי להמריץ את כלכלת ארה"ב. הביקורת מצד ריידר מצרפת את קרן בלקרוק לרשימה הולכת ומתארכת של מבקרים המזהירים כי שוק האג"ח עושה את דרכו אל עבר מים סוערים.

ריידר תומך בהשקעה באג"ח ממשלתיות לחמש שנים וכן באג"ח של שווקים מתעוררים ובהלוואות בנקאיות המציעות ריבית משתנה.

במסגרת ההקלה הכמותית, רוכש הפד בכל חודש אג"ח ממשלתיות וניירות ערך מגובי משכנתא בסך 85 מיליארד דולר – כשני שליש מההנפקה נטו של אג"ח אלו.

"למדיניות הפד השפעה מעוותת על החלטות לחלוקות השקעה בכמעט כל רובד בכלכלה", אמר ריידר לפייננשל טיימס."זה כמו פטיש גדול וקהה עבור השווקים". ריידר קרא לפד להגביל את רכישת האג"ח לסכום של 40-45 מיליארד דולר לחודש – רמה שתאפשר לו לשמור על מלאי האחזקות שלו באמצעות השקעה חוזרת של החוב בעת הפירעון.

תגיות