אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צוחקות כל הדרך אל הליש"ט צילום: בלומברג

צוחקות כל הדרך אל הליש"ט

הריבית הנמוכה תמכה בתוצאות של חברות גדולות בבריטניה. הקרנות של אברדין ופימקו, שנהנו מירידת התשואות, מספקות דרך לחשיפה משתלמת למטבע הבריטי

10.04.2013, 07:56 | ארז ברית ויוליה ויימן

שיעורי הריבית בבריטניה עומדים על 0.5%, הרמה הנמוכה ביותר מאז 2009, ואינם צפויים לעלות בקרוב, זאת בשל החשש כי בריטניה תרשום מיתון שלישי מאז המשבר הגלובלי, ובשל העובדה שציפיות האינפלציה התמתנו. כלכלת בריטניה אמנם נמצאת בקשיים, אך החברות הגדולות בה ממשיכות להיות רווחיות ובעלות מאזנים חזקים, בדומה למספר רב של חברות בינלאומיות אחרות שנסחרות בבריטניה ומנפיקות אג"ח בליש"ט. מחירי האג"ח נותרים אטרקטיביים במבט לטווח בינוני, והאג"ח צפויות לייצר הכנסה נאה תוך הנחה שהריבית תמשיך להיות נמוכה. בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה באג"ח תאגידים הנקובות בליש"ט.

סניף של טסקו, צילום: בלומברג סניף של טסקו | צילום: בלומברג סניף של טסקו, צילום: בלומברג

שתי הקרנות שבהן נעסוק נקובות בליש"ט. הקרן של פימקו (PUKSIGS ID) שהוקמה ביוני 2005 רשומה באירלנד. מדד הייחוס שלה הוא Markit iBoxx Sterling, ולפחות שני שלישים מכספיה מושקעים באג"ח קונצרניות הנקובות בליש"ט. עד 10% מכספי הקרן יכולים להיות מושקעים באג"ח המדורגות מתחת לדירוג השקעות. הקרן מנוהלת על ידי ד"ר (לכלכלה) לוק דרגו (Luke Drago Spajic), שהגיע לפימקו ב־2007.

נכון לסוף ינואר, 100% מכספי הקרן הושקעו באג"ח, מהם 30% באג"ח ממשלתיות ו־62% באג"ח קונצרניות בדירוג השקעות. 94.4% מסך האחזקות היו באג"ח בריטיות והשאר באג"ח ממדינות אחרות. בין האחזקות הגדולות של הקרן ניתן למצוא את טסקו, בריטיש טלקום ופייזר. הקרן הניבה ב־12 החודשים האחרונים (עד סוף פברואר) תשואה של 13%, ובשלוש השנים האחרונות — תשואה של 38%.

הקרן של אברדין (DFILDSD LX) שהוקמה ב־2008 רשומה בלוקסמבורג. מדד הייחוס שלה הוא Merrill Lynch Sterling, ורוב כספיה מושקע באג"ח קונצרניות בעלות דירוג השקעות. הקרן מנוהלת על ידי צוות בהובלת פול מגורה (Paul Magura), שהצטרף לחברה ב־2005 עם ניסיון של 19 שנה בתחום הפיננסים.

נכון לסוף 2012, 98.8% מכספי הקרן הושקעו באג"ח, מרביתן בריטיות. 19.4% הושקעו באג"ח ממשלתיות והשאר באג"ח קונצרניות בדירוג השקעות. בין האחזקות הגדולות של הקרן ניתן למצוא את רויאל וולמארט, לוידס, טסקו ובריטיש טלקום. הקרן הניבה ב־12 החודשים האחרונים (עד סוף פברואר) תשואה של 14% ובשלוש השנים האחרונות - תשואה של 38%.

ניתן להשוות את ביצועי הקרנות לקרן הסל iShares Markit iBoxx שהוקמה ב־2004, נקובה בליש"ט ורשומה באירלנד ומנהלת נכסים בסכום של 1.22 מיליארד ליש"ט. ב־12 החודשים האחרונים הניבה קרן הסל תשואה של 8.4%, ובשלוש שנים האחרונות תשואה של 27.2%.

בשלוש השנים האחרונות התנודתיות של פימקו עמדה על 6.88 לעומת 6.22 של אברדין ו־6.65 של קרן הסל.

השורה התחתונה

הקרן של אברדין הציגה ביצועים גבוהים במקצת מאלו של הקרן של פימקו הן ב־12 החודשים האחרונים והן בשלוש השנים האחרונות, ושתיהן היכו את קרן הסל

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות