אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביל גייטס תומך ביוזמת  אנדרו פורסט לבטל את "העבדות המודרנית" צילום: בלומברג

ביל גייטס תומך ביוזמת אנדרו פורסט לבטל את "העבדות המודרנית"

האיש העשיר ביותר באוסטרליה הקים אשתקד את ארגון Walk Free. מייסד מייקרוסופט יעץ לפורסט: "מצא מדד מתאים וכמת אותו"

11.04.2013, 15:00 | בלומברג

מייסד מייקרוסופט ביל גייטס, שהעניק 28 מיליארד דולר לקרן הצדקה שהקים עם אשתו, מעניק עכשיו כמה עצות פשוטות ויעילות לאיש העשיר באוסטרליה, אנדרו פורסט, המנהל מסע צלב נגד עבדות מודרנית. עצתו של גייטס לפורסט: "מצא מדד מתאים וכמת אותו".

פורסט (51) הוא מייסדה של חברת הכרייה פורטסקיו מטאלס גרופ (Fortescue Metals Group). בשנה שעברה הקים את הארגון למאבק בעבדות מודרנית, Walk Free.

אנדרו פורסט, האיש הכי עשיר באוסטרליה, צילום: בלומברג אנדרו פורסט, האיש הכי עשיר באוסטרליה | צילום: בלומברג אנדרו פורסט, האיש הכי עשיר באוסטרליה, צילום: בלומברג

"קשה לאמוד את מימדיה של העבדות המודרנית הגלובלית וביל הוא בחור היודע למדוד דברים", אמר פורסט (51) ל"בלומברג". בעידודו של גייטס, האיש השני בעושרו בעולם, מתכנן פורסט ליצור מדד גלובלי לעבדות מודרנית שמטרתו תהיה לדרג את רמת עבודת הכפייה הקיימת ב-160 מדינות ברחבי העולם. על פי ארגון העבודה הבין-לאומי, עבדות מודרנית מייצרת כ-32 מיליארד דולר ברווחים מידי שנה, והיא כוללת תחומים כגון סחר בנשים וכריית "מינראלי דמים" לשימוש בתעשיית האלקטרוניקה.

פורסט, שהונו נאמד ב-4.3 מיליארד דולר על פי דירוג המיליארדרים של "בלומברג", יחד עם מנכ"ל קבוצת וירג'ין, ריצ'ארד ברנסון, הקימו את הארגון בדצמבר האחרון. הם קוראים ל-25 החברות הגלובליות הגדולות בעולם לחדול משימוש בעובדי כפייה.

ברנסון ופורסט הם בין 12 האנשים שהוסיפו את חתימותיהם לרשימה של אנשים שהצטרפו לאחרונה לארגון Giving Pledge שהקים וורן באפט. בייל גייטס ואשתו מלינדה כבר התחייבו לתרום לארגון 2.6 מיליארד דולר. חברי הארגון מתחייבים לתרום מחצית מהונם לארגוני צדקה וארגונים פילנתרופיים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ל-3 באמת? ואני חשבתי שההבדל העיקרי הוא שאף אחד לא יכול למכור את הילדים שלך.
או נניח, העובדה שיש לך שמיכה. טיפול רפואי. או שאתה יכול (במידה מסוימת) לבחור את סוג הלימודים, העבודה, סביבת המגורים, החברה והתרבות שתצרוך. איך יגיב על ההשוואה עבד "קלאסי", כזה שנקנה בשוק או נחטף, שאשתו נאנסה, שילדיו נמכרו, שמחוייב לעבוד עד קצה גבול היכולת לא תמורת "אוכל(פשוט), קורת גג(בשכונה לא משהו), בגדים ועוד כמה דברים" כמו שאתה כותב, אלא עבור לינה ברפת, אוכל המספיק לקיימו רק בקושי, סט בגדים אחד ויחיד ומזוהם ומלקות? סביר להניח שהוא היה מתגלגל מצחוק. רגע של נחת - גם זה טוב. כמו, אולי, שמשפחות חללי הלינץ מרגישות אל מול שלל הסלבריטאים הטוענים ש"ביצעו בהם לינץ'"? אולי. גם עובדי סדנאות היזע המודרניות היו מתחלפים איתך בכל רגע נתון. אין לי שום דבר טוב להגיד על השיטה ואובדן החופש המסווה שלנו, גם אני מסכימה עם התפיסה של 1 ו-3, אבל עם כל הדחייה שלי מהשיטה הקיימת היא עדיין רחוקה עד מאד מהעבדות הקלאסית. זה הרע במיעוטו, ומה שאני ואתה סובלים ממנו זו לא עבדות קלאסית. יש לך מספיק חופש לצפות בג'אנגו
הכל היום זה "לינץ'" "שואה" "עבדות" , Tzafon  |  13.04.13
4.
כתבה בעייתית
מכיוון שאנו עוסקים באוסטרליה שמעטים מכירים בארץ את כלכלתה ובסקטור הכרייה שמעטים עוד יותר בארץ מבינים בו משהו , המידע שבתרגום הקלוקל עובר את הציבור. פורסקיו היא חברה בעיתית, מזהמת והורסת ערכי טבע. היא מתמודדת עם תדמית לכ טובה בציבור האוסטרלי איש העסקים האמור מקושר בטבורו לממסד האוסטרלי, אין מילארדרים טובים בישראל ולא באוסטרליה
יונתן  |  12.04.13
3.
ל-2. הבעיה שכשאתה מפסיד ואין לך כסף- אז אין לך גם מה לאכול.
בכל מקרה 1 צודק. וואני רק רוצה להוסיף שעבודה מ8 בבוקר ועד 8 בערב כשאתה חוזר הרוס ותוך שעה-שעתיים הולך לישון, כאשר השכר ממנה מספק לך רק דברים בסיסיים ביותר כגון אוכל(פשוט), קורת גג(בשכונה לא משהו), בגדים ועוד כמה דברים ובסוף החודש אתה בקושי גומר אותו- כן, זו עבדות. ההבדל היחיד מהעבדות הקלאסית הוא שכאן אתה יכול לבחור את שיטת העינויים שלך.
12.04.13
2.
הפוך גוטה, הפוך
דווקא בתור חייב הוא יוכל לפשוט רגל ולעבור למנזר בהודו. המשכורת שלו תהיה מעוקלת, החשבון יהיה מעוקל ויעקלו לו נכסים. אבל כל זה לא ישנה כי הוא לא יקבל במנזר בהודו משכורת, לא יצבור נכסים ולא יעניין אותו מחשבון הבנק שלו. בישראל לפחות לא אוסרים חייבים, וגם אי אפשר להכריח אדם לעבוד. זו דווקא התכנית הכי מוצלחת. לקחת הלוואות, לקחת סיכונים ענקיים, אם הולך אז סבבה, אם לא תמיד יש את המנזר ההוא בהודו.
11.04.13
1.
מהי העבדות המודרנית האמיתית
אכן, הכתבה מדברת כמובן על עבדות, אבל זו לא העבדות המודרנית האמיתית . אני מדבר על פועלים במכרה הפחם של פורסט עצמו, על התלות שנוצרה לכולנו בבנקים ובמערכת הפיננסית העולמית, על העובדה שרובנו כבר לא יכולים ללקט או לצוד ורובנו גם לא לגדל אוכל כך שכולנו תלויים באספקה מערכתית שמבוססת על מערכת פיננסית, אשראית, שהופכת את כולם לחייבים. אדם שנולד בעולם המערבי יחיה וימות כשהוא ברוב המקרים ללא יציבות כלכלית. הפירות שהוא מגדל לא שייכים לו וילדיו ירשו אחריו כנראה את אותו מעמד. בשלב מסויים, כשאין לו משאבים לבצע את מה שהוא צריך למשפחתו, הוא רוצע את אזנו להלוואות ולחובות לבנק, כך שנכסיו משועבדים וגם חירותו- הרי כחייב הוא לא יוכל לעולם לומר: אני מחוץ למשחק הזה", ולעבור למנזר בהודו. חירותו נשללה ממנו. זוהי העבדות המודרנית האמיתית.
עילם , חיפה  |  11.04.13