אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
KKR רכשה את אליאנס לפי שווי של 500 מיליון דולר

בלעדי לכלכליסט

KKR רכשה את אליאנס לפי שווי של 500 מיליון דולר

קרן הפרייבט אקוויטי KKR רכשה 77% ממניות יצרנית הצמיגים מקרן ורבורג פינקוס - שרשמה רווח של כ־400 מיליון דולר על השקעתה. KKR צפויה לרכוש עוד 15% ממניות אליאנס ולהגיע לאחזקה של 92% בחברה

11.04.2013, 20:13 | גולן חזני

קרן הפרייבט אקוויטי KKR רכשה בסוף השבוע את השליטה בחברת הצמיגים אליאנס. מניות השליטה (77%) נרכשו מידי קרן אחרת, ורבורג פינקוס, שביצעה אקזיט מרשים על השקעתה (רווח של כ־400 מיליון דולר). משפחת מהנשריה ההודית תישאר כשותפה, אולם אליאנס ציינה כי בכוונת KKR לרכוש 15% נוספים מבעלי המניות הקיימים להגיע לאחזקה של 92%. אם המהלך אכן יבוצע, אחזקתה של משפחת מהנשריה תדולל אף היא וגם היא צפויה לרשום אקזיט נאה על השקעתה.

קראו עוד בכלכליסט

הרכישה נעשית חצי שנה לאחר ש"כלכליסט" חשף כי ורבורג פינקוס החלה במגעים למכירת השליטה בחברה. בינואר השנה דיווח "כלכליסט" גם על המגעים שמנהלת KKR לרכישת השליטה בחברה.

אליאנס (ATG) מחזיקה באמצעות קרן ורבורג פינקוס במלוא הונה המונפק של החברה, כך שעם השלמת העסקה תהפוך KKR לבעלת השליטה בחברה. סכום המכירה לא צוין, אולם לפי פרסומים בחו"ל KKR תבצע את העסקה תמורת 500 מיליון דולר — ונראה כי זהו שווי החברה בעסקה. אליאנס ציינה בדיווח כי KKR מתכוונת לממן את הרכישה באופן חלקי באמצעות מימון חיצוני, שעשוי להיות מובטח בין היתר בשעבוד אחזקותיה ב־ATG. השלמת העסקה כפופה בין היתר לקבלת אישורים של גורמי הרגולציה וכן קבלת הסכמות של המלווים הקיימים בחברות־הבנות של החברה. מקורבים לחברה אמרו כי הפעילות של אליאנס בארץ לא תיפגע וכי הרוכשים מאמינים שאפשר להכפיל את הפעילות של החברה.

התמקדות ביצוא

 

ורבורג פינקוס רכשה את אליאנס ביולי 2007 מידי אליעזר פישמן לפי שווי של 50 מיליון דולר בלבד. ב־2009 השקיעו הרוכשים סכום נוסף של 22.5 מיליון דולר בחברה, לצורך רכישת חלק מפעילותה של חברת GPX האמריקאית שהפכה למנוע צמיחה משמעותי בחברה. לפני כחצי שנה מכרה החברה את פעילות השיווק בישראל לידי קבוצת כסלו. החברה פעילה באמצעות חברות־בנות בארה"ב, הולנד, אפריקה ואיטליה.

אליאנס היא יצרנית הצמיגים היחידה בישראל ואחת מחברות התעשייה הגדולות בארץ המעסיקה 750 עובדים בחדרה, ומרבית פעילותה מיועדת ליצוא. אף שהיא נחשבת לשחקן קטן בשוק הצמיגים העולמי, נהנית החברה מיתרון גדול בפיתוח צמיגים ייחודיים למגזר החקלאי — תחום בעל רווחיות גבוהה.

הפעילות של אליאנס מתחלקת בין הודו, ארה"ב וישראל. בהודו מתבצעים הייצור והמכירה של הצמיגים העממיים, ובמפעל בחדרה מיוצרים הצמיגים המתוחכמים והרווחיים יותר. בראשה עומד היו"ר איזיה (ישראל) צ'צ'יק והיא מנוהלת בידי אוזקן דמירבס. עם רכישתה על ידי ורבורג פינקוס נמחקה החברה מהבורסה בתל אביב, אולם תוצאותיה מדווחות בשל איגרות חוב בהיקף 134 מיליון שקל שעדיין נסחרות בארץ.

אליאנס, צילום: אלעד גרשגורן אליאנס | צילום: אלעד גרשגורן אליאנס, צילום: אלעד גרשגורן

תלות במחיר הנפט

 

ביצועיה של אליאנס מושפעים ממחיר הנפט. ב־2002, כשצ'צ'יק נכנס לתפקיד היו"ר, עמדו ההכנסות על 93 מיליון דולר והפסד של 25 מיליון דולר. בשנים שלאחר מכן הצליחה החברה לעבור לרווחיות אך לא באופן עקבי. המפנה חל ב־2011, אז עמדו הכנסותיה של אליאנס על 401 מיליון דולר ורווח נקי של 17 מיליון דולר. את 2012 סיימה החברה עם הכנסות שיא של 421 מיליון דולר ורווח נקי של 22 מיליון דולר. באוגוסט ובפברואר חילקה החברה לראשונה דיבידנד בהיקף של 11.2 מיליון דולר.

לפי דו"חות 2012, הרווח התפעולי של החברה זינק ל־8.6% לעומת 6.8% ב־2011. במקביל הקטינה אליאנס את החוב הפיננסי שלה ל־81 מיליון דולר לעומת 138 מיליון דולר בסוף 2011. הנתון הרלבנטי ביותר לקראת העסקה הוא ה־EBITDA (הרווח התפעולי בניכוי פחת, הפחתות והוצאות מימון). ב־2012 עמד ה־EBITDA על 42 מיליון דולר, כש־36 מיליון דולר מתוכם בזכות הפעילות בישראל. על פי הערכות, הפעילות בהודו מכפילה את ה־EBITDA של אליאנס.

תגיות