אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזהב נכנס לשוק דובי, המיליארדר פולסון הפסיד 328 מיליון דולר צילום: בלומברג

הזהב נכנס לשוק דובי, המיליארדר פולסון הפסיד 328 מיליון דולר

פולסון השקיע כ-9.5 מיליארד דולר בקרנות גידור שבבעלותו, ש-85% מתוכם מושקעים בזהב ובנגזרות הצמודות אליו. מחיר הזהב ירד ב-4.1% אתמול

13.04.2013, 10:46 | בלומברג

המיליארדר ג'ון פולסון הפסיד יותר מ-300 מיליון דולר מהונו הפרטי בשל הימורו על מחיר הזהב, שנפל לרמתו הנמוכה ביותר מזה כשנתיים. פולסון השקיע כ-9.5 מיליארד דולר בקרנות גידור שבבעלותו, ש-85% מתוכם מושקעים בזהב ובנגזרות הצמודות אליו. מחיר הזהב ירד ב-4.1% אתמול. בכך הפסיד פולסון 328 מיליון דולר.  

קראו עוד בכלכליסט

מאז אוגוסט 2011 ירד מחיר הזהב ביותר מ-20%. פולסון בן ה-57 אמר בשנה שעברה כי הוא מעריך ש-700 מיליון הדולר בקרן ההשקעה בזהב שבבעלותו תתעלה על אסטרטגיות ההשקעה הנוספות שלו בתוך פרק זמן של חמש שנים. פולסון נימק את דבריו בכך שזהב, לדעתו, מהווה את הגידור הטוב ביותר נגד תנודות באינפלציה ובשערי מטבע בתקופה בה הממשלות מזרימות כסף לכלכלותיהן. מקור המקורב לפולסון הודה כי הקרן איבדה 28% מערכה ברבעון הראשון של השנה.

"הירידה האחרונה במחירי הזהב לא שינתה את ההערכה שלנו לטווח הארוך", אמר ג'ון ריד, שותף ואסטרטג זהב בחברה של פולסון.

בנק ההשקעות גולדמן זאקס מסר השבוע כי חלה האצה בתפנית במחירי הזהב, לאחר סיומו של ראלי בן 12 שנים במחירה של המתכת. הבנק הוריד את תחזיות המחיר של הזהב ל-2014. במקביל, דויטשה בנק חתך את תחזית מחיר הזהב שלו ל-2013 ב-12%. בנק ההשקעות הצרפתי סוסייטה ז'נראל כינה בתחילת השבוע את מחיר הזהב כ"בועתי".

לעומתם, אמר ריד כי הזהב ימשיך לשמור על ערכו בטווח הארוך מכיוון שהממשלות מזרימות כספים למשקיהן בהיקף חסר תקדים. "ממשלות מדפיסות כסף בקצב שלא ראינו קודם לכן", אמר ריד. "אנו מצפים שהתחזקות הכלכלה ושווקי המניות לגרום לתזרים הכסף לגדול מעבר לצמיחה הממשית ולכן לגרום לאינפלציה. מסיבה זו הזהב הוא השקעה אטרקטיבית עבורנו בטווח הארוך", הוא הסביר.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ההתייחסות לזהב כ"בועה" מעידה על בורות עמוקה.
זהב היה מזה אלפי שנים, ונותר גם היום, אמצעי לשימור ערך. נדירותו הרבה, חוסר היכולת להדפיסו ולשכפלו, כמו גם הדרישה שלו בשוק תכשיטים, אלקטרוניקה וכו', מעניקים לו ערך אינטרינסי, שזה יותר ממה שניתן לומר על הדולר, אשר הוא לכשעצמו אינו יותר מאשר חתיכת נייר. עכשיו, יש להבין שערכו של הזהב @לא@ טיפס בשנים האחרונות (וגם @לא@ קרס בחודשים האחרונים). ערכו של הזהב, כמו תמיד, נותר יציב למדי (משום שלא התגלו מרבצים משמעותיים חדשים, וקצב הכרייה השנתי נותר פחות או יותר קבוע). מה שהשתנה הוא מחירו בדולרים. מחיר זה משתנה - כי ערכו של הדולר משתנה, לא הזהב. ככל שממשלת ארה"ב מדפיסה יותר דולרים, כך שוויו של כל דולר יורד, והוא קונה פחות זהב. היות ושוק הזהב כולל בתוכו נגזרים מרובים על מחיר הזהב, הרי שיש אפשרות לפלקטואציות גדולות בכל רגע נתון מסביב למחיר שהיה מתקבל ללא נגזרים אלו (משום שמרבית הנגזרים בכלל לא מגובים בזהב ממשי, אלא תיאורטיים לחלוטין). עכשיו, מי שמבין את הבסיס הזה, יודע שלא השתנה שום דבר בסיבות המקוריות שגרמו למחיר הזהב בדולרים לעלות (ממשלת ארה"ב לא הפסיקה להדפיס דולרים. המשבר העולמי לא הסתיים, אלא רק הולך ומחריף), ולפיכך בטווח הארוך מחירו בדולרים יוסיף לעלות.
אורן  |  13.04.13
4.
דולר מול זהב
עד אמצע שנת 1971 היה אפשר להמיר דולרים לזהב בשער של 45 דולר אמריקני / אונקיה, בערבות ממשלת ארה"ב. כבר אז ערך הדולר הלך והדרדר והתחיל שטפון של קניית זהב, הנשיא ניקסון הודיע כי הוא מפריד את הזהב מהדולר, והשער ייקבע בשוק החופשי. מאז הזהב עולה ועולה, עם תיקוני מחיר, לאורך הזמן. המגמה הכללית היא עליה . תוך מספר שנים מחיר אונקית זהב יעבור את החמשת אלפים דולר. אין התחייבות מצד ממשלות בעולם להפסיק להדפיס כספים, טריליונים של דולרים מסתובבים בעולם, ללא כל כיסוי. האפיק היחיד הקל ביותר הוא לקנות זהב, מתכת אצילה אשר שומרת על ערכה, לאורך כל ההיסטוריה האנושית. עושרה של כל מדינה נקבע לפי כמות הזהב שהיא מחזיקה בבנק המרכזי שלה, לא ביליוני הדולרים אשר יש לה על דפי מחשב.
בריאן , ת"א  |  14.04.13
לכל התגובות