אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפתעה: אנשים יוותרו על סקס לפני שינטשו את הסמארטפון צילום: shutterstock

דו"ח טכנולוגי

הפתעה: אנשים יוותרו על סקס לפני שינטשו את הסמארטפון

האמריקאי הממוצע אמנם יוותר על ליל תענוגות לפני שיזנח את האייפון, בנקי ההשקעות הגדולים מסתירים את הביטקוין שברשותם, משטרת ניו יורק מגייסת סמארטפונים למלחמה בפשע והספרים הדיגיטליים בתנופה

14.04.2013, 13:44 | יוסי גורביץ
סקס? לא, תודה. אנחנו אמריקאים

סקר שנערך בארה"ב בקרב קבוצה של כ-1,000 נשאלים, העלה אבחנה מעניינת ומטרידה. הנשאלים התבקשו להחליט על מה הם יצטרכו לוותר במשך שבוע: סקס, אלכוהול, קפה או המתחרה החדש בבלוק, סמארטפונים.

התוצאה צריכה להדאיג פסיכולוגים, שבמשך מאה שנים ויותר אמרו לנו שהדחף המיני הוא הדחף העיקרי של בני האדם. בקרב כלל האוכלוסיה, רק 12% אמרו שהם לא יהיו מוכנים להפרד ממין. יש, כמובן, אבחנה ברורה בין גברים ונשים: 20% מהגברים אמרו שהם לא יהיו מוכנים לוותר על סקס, בעוד שרק חמישה אחוז מהנשים אמרו זאת.

מצד שני, 28% אמרו שהם לא יהיו מוכנים לוותר על סמארטפון. גם כאן יש הבחנה ברורה בין גברים ונשים: 34% מהנשים ו-21% מהגברים אמרו שלא יעלה על הדעת להפריד ביניהם ובין הגרוטאה החביבה עליהם.

יותר מסקס, פחות מקפה, צילום: ניצן סדן יותר מסקס, פחות מקפה | צילום: ניצן סדן יותר מסקס, פחות מקפה, צילום: ניצן סדן

לאכזבת גוגל ואפל, המנצח הגדול ביותר הוא לא הסמארטפון אלא אבקה שמקורה בצמח אתיופי, ששקים שלו נשכחו על פי האגדה בעת מנוסה מבוהלת של הצבא הטורקי מווינה ב-1683. 29% מכלל האוכלוסיה אמרו שלא יעזור בית דין, הם לא יוותרו על קפה. זה בולט יותר בגילאים המאוחרים - 50 ומעלה, שכבות אוכלוסיה שהחדירה של סמארטפונים אליהם חלשה יחסית - אבל נכון לכל שכבות הגיל.

אולי הפסיכולוגים צריכים לעדכן את התיאוריה ולבנות מחדש את מבנה הפסיכה האנושית על סמך הכמיהה לנוזל שחור, מר וחם. מצד שני, זה קפה אמריקאי, כך שסביר להניח שהוא לא שווה את המאמץ.

ביטקוין והכריש יוצאים למסע הופעות

ביטקוין, המטבע הווירטואלי שמעמדו החוקי לא ברור, היה נושא חם בשבועות האחרונים, במיוחד לאור התנודות החדות במחיר שלו. הוא איבד 40% מערכו תוך יום והחזיר לעצמו חלק ממנו. בורסת הביטקוין המובילה, Mt. Gox, מצאה את עצמה תחת התקפת DDoS חריפה במיוחד אחרי קריסת ערך המטבע.

במקביל, כאשר נשאלו הנבלים הקבועים - גולדמן סאקס, ג'יי פי מורגן צ'ייס וקרדיט סוויס - האם הם מחזיקים בביטקוינים, הם העדיפו שלא למסור תגובה. הקורא הסביר צריך להסיק מכך שכן, יש להם ביטקוינים וכן, הם משחקים בהם משחק מלוכלך שבסופו של דבר כולם יפסידו ממנו חוץ מהם.

זירת המשחקים החדשה. ביטקוין זירת המשחקים החדשה. ביטקוין זירת המשחקים החדשה. ביטקוין

ואם זה לא היה מספיק, אז כבר נולד ענף שלם של נגזרות ביטקוין. רוב בני האדם מן השורה עוד לא הצליחו להבין מה לעזאזל היו הנגזרות הקודמות, אלה שוורן באפט כינה "כלי נשק להשמדה פיננסית" ושכמעט גמרו על הכלכלה העולמית לפני חמש שנים. חלק מהמעורבים בתחום הודו בשעתו שגם הם לא היו סגורים על מה זה היה בעצם; עכשיו יש נגזרות ביטקוין.

לביטקוין יש אויבים רבים, ביניהם בנקים מרכזיים שכנראה לא מתלהבים מהרעיון שבני אדם עוברים למטבע שהמוסדות הפיננסיים לא יודעים איך לאכול. אזהרה: אל תשחקו במשחקים שאת הכללים שלהם אתם לא מכירים. בטח כאשר יש יסוד סביר לחשוב ששאר השחקנים לא רק מכירים את כללי המשחק טוב מכם, אלא גם שומרים את הזכות לשנות אותם תוך כדי תנועה.

אכטונג, בינג

נראה השימוש העיקרי של בינג, למרבה הצער, הוא לספק אליבי לטענות של גוגל שהיא לא שולטת בתחום החיפוש. כארבע שנים לאחר שמיקרוסופט הכריזה על מנוע החיפוש החדש שלה, ולמרות שהוא עורך את החיפוש גם עבור יאהו, הוא לא מצליח להתרומם.

היזהרו מנוזקות. בינג, צילום: בלומברג היזהרו מנוזקות. בינג | צילום: בלומברג היזהרו מנוזקות. בינג, צילום: בלומברג

בדיקה מעמיקה שנערכה על ידי חברת אבטחה מצאה סיבה חדשה לא להשתמש בבינג: הוא מספק הרבה יותר אתרים שנגועים בוירוסים ומזיקי רשת מאשר גוגל, ביחס של 5:1 אם לדייק. מנוע החיפוש של גוגל עושה עבודה טובה מאוד בסינון אתרי נוזקות. בינג, שהגיע למקום השני, משמעותית פחות.

יצוין שעם זאת, הסיכוי להפגע מנוזקה בבינג הוא יחסית נמוך. אם אתם באמת רוצים להרוס לעצמכם את המחשב, אתם צריכים להשתמש ביאנדקס, מנוע החיפוש הרוסי.

כל המידע בקצה האצבעות

פעם, המשטרה נזקקה להרבה זמן כדי לקבל מידע. במקרה הטוב, השטרים היו מתקשרים מהרחוב למטה ושם היה מתחיל חיפוש ממוחשב. משטרת ניו יורק, שהיתה חלוצה בתחום מחשוב המידע על פשע (מה שתרם רבות לצמצום הפשיעה בעיר), מציגה פתרון טכנולוגי לבעיית איתור המידע.

כחלק מתכנית פיילוט, היא מחלקת לשוטרים שלה כ-400 סמארטפונים מותאמים במיוחד, שמקושרים ישירות למאגרי המידע שלה. שוטר שמגיע לזירת פשע יכול להקיש כעת את הכתובת שבה הוא נמצא ויקבל את כל הפרטים שיש למשטרה על הדיירים בבניין.

כלים חדשים למלחמה בפשע בניו יורק, צילום: יונתן קסלר כלים חדשים למלחמה בפשע בניו יורק | צילום: יונתן קסלר כלים חדשים למלחמה בפשע בניו יורק, צילום: יונתן קסלר

כל דייר מבוקש, כל דירה שבה היתה אלימות משפחתית (נתון שלעתים קרובות הוא קריטי), כל הדיירים שיש נגדם צווי הרחקה ואפילו את מיקומן של מצלמות האבטחה באזור. חשוב מכך, הגרוטאות החדשות מאפשרות לשוטרים לזהות אנשים שהם עוצרים ולקבל גישה לרישום הפלילי שלהם, בהנחה שיש כזה. מידע נוסף יעיד האם האיש היה קורבן של פשיעה או היה מעורב בתאונת דרכים.

אחד השוטרים ציין שאם הוא רואה למשל, שבקומה השביעית של אחד הבניינים היתה שורה של מעצרים בשל סחר בסמים בחודשים האחרונים, זה יתמרץ אותו לבלות שם קצת זמן. בארגוני זכויות האדם הביעו חשש שהמכשירים ישמשו את המשטרה ככלי להטרדת אזרחים, כמו גם ירגילו אותם לעצור את ה"חשודים הרגילים".

קצרצרים

1. פייסבוק השיקה בסוף השבוע את הכישלון האחרון שלה, פייסבוק Home, "מערכת אפּעלה" ששורצת בין מערכת ההפעלה של אנדרואיד ובין האפליקציות. המשתמשים שטרחו להתקין את התועבה ממש לא התלהבו: הם העניקו לה דירוג של 2.3 בחנות הפליי של גוגל, וכמעט 48% מהם העניקו לה דירוג של כוכב אחד בלבד. לשם השוואה, האפליקציה הרגילה והדי בעייתית של פייסבוק זכתה לדירוג של 3.6. חזרה לשולחן השרטוטים, צוקרברג: ספק אם זו האסטרטגיה המנצחת בסלולר.

לכי הביתה, פייסבוק Home לכי הביתה, פייסבוק Home לכי הביתה, פייסבוק Home

2. מכירים את הקינה על כך שאף אחד לא קורא יותר? אפשר להפסיק לבכות: אנשים קונים יותר ספרים וקוראים יותר ספרים מאי פעם, כמו גם מוציאים יותר ספרים מאי פעם. וחלק ניכר מהספרים האלה הם ספרים דיגיטליים: המו"לים בארה"ב מעריכים שב-2012, מכירות הספרים הדיגיטליים הגיעו לכ-22% מכלל המכירות שלהם. ב-2011 השיעור היה פחות מ-17%, וב-2002 (עם כל האזהרות המתבקשות) בערך 0.05%. הנגישות של הספרים האלקטרוניים והיכולת שלהם לספק לך סיפור חדש גם כאשר אתה באמצע נסיעה באוטובוס, עשויה להפוך אותם לכלי המהפכני ביותר בתולדות הספרים.

3. טוויטר תמיד היתה רשת חברתית בעלת דגש סלולרי, לאור הנטיה לדווח מהשטח. על פי הנתונים של Strategy Analytics, שיעור המשתמשים במחשב כדי לשלוח ציוץ צנח מ-77% ל-64%, בעוד שיעור המשתמשים שמשתמשים במכשיר סלולרי כדי לצייץ עלה מ-53% ל-64%. שיעור המשתמשים במכשירים ניידים בכלל - סלולרים וטאבלטים - עלה מ-56% ל-71%. וכל זה, בלי נסיונות אוויליים של החברה להשתלט על המכשיר שלך באופן מגושם וכושל.

4. המשרד הבריטי לסחר הוגן - במולדת התאצ'ריזם יש דבר כזה - פתח בחקירה כנגד אפליקציות משחקים, כדי לנסות להבין האם הן לוחצות על ילדים לבצע רכישות בתוך אפליקציות. כידוע, המודל העסקי של משחקים סלולריים רבים הוא המקבילה של פושר שנותן דוגמיות חינם: לתת לילד להוריד משחק ואז לדחוף אותו בכיוון של רכישת תוספים לא הכרחיים בממון רב. מקרים קיצוניים מגיעים לתקשורת, כמו זה של ילד בריטי שקנה טובין וירטואליים בשווי של כ-980 ליש"ט, כולל סופגניות וירטואליות במחיר של 75 ליש"ט (!). קשה להאמין שמי שהציב את תג המחיר הזה על אוסף פיקסלים עשה זאת בתמימות. המשרד מבקש מהורים לשלוח לו מידע בנושא והוא צפוי לפרסם דו"ח באוקטובר הקרוב.

5. יום אחד כולנו נמות - ובניגוד לדורות קודמים נשאיר את רוב המידע שלנו במקום שככל הנראה לא יהיה נגיש למוקירי זכרנו. פעם, היית משאיר ערימה של ניירות והקרובים שלך היו צריכים לעסוק במלאכה המייגעת של החלטה מה לשמור ומה להשליך. היום רוב המידע שלך כנראה נעול על איזה ענן. גוגל מאפשרת כעת להתכונן ליום הזה. שירות חדש מניח למשתמש לקבוע מתי גוגל צריכה להגיע למסקנה שהוא קנה נדל"ן חקלאי או עסוק כעת בדחיפת פרחים מלמטה. במקרה זה, היא תאפשר לעשרה אנשים שאותם קבע המשתמש מראש לקבל גישה לקבצים שלו. אירונית, היא מאפשרת גם גישה לקבצי הגוגל Reader שלו, שירות של גוגל שבעצמו ניגש לאודישן במקהלה השמימית לפני כחודשיים.

להרשמה לניוזלטר דו"ח טכנולוגי (תיבה שישית)

תגיות