אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה: נציגי איגוד בתי ההשקעות נפגשו עם יו"ר רשות ני"ע צילום: נמרוד גליקמן

לראשונה: נציגי איגוד בתי ההשקעות נפגשו עם יו"ר רשות ני"ע

בין הנושאים שעמדו על הפרק היום עודף רגולציה בשוק ההון וחשש מכניסת קרנות הנאמנות הזרות לישראל

14.04.2013, 16:46 | רחלי בינדמן

נציגי איגוד בתי ההשקעות בראשות יושב הראש חגי בדש, מנכ"ל פסגות, נפגשו היום (א') עם יו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר ומנהלי המחלקות ברשות. 

קראו עוד בכלכליסט

מטעם בתי ההשקעות נכחו בדש, אילן רביב מנכ"ל מיטב -דש, עוזי דנינו, מנכ"ל אקסלנס, רן שחם, מנכ"ל משותף באלטשולר שחם ושמואל פרנקל, מנכ"ל אפסילון - המכהנים כחברי הנהלת האיגוד המייצג את בתי ההשקעות הפרטיים המנהלים יחד 540 מיליארד שקל.

בתי ההשקעות שבבעלות חברות הביטוח למעט בית ההשקעות אקסלנס סירבו לקחת חלק באיגוד שקם לפני חודשים ספורים לאחר ניסיונות של שנים להקימו שלא הבשילו.

האיגוד הציג בפני האוזר ואנשיו מצגת שהוכנה על ידי חברי האיגוד וכללה שורה של נושאים ובהם החשש של מנהלי בתי ההשקעות מכניסת קרנות הנאמנות הזרות לישראל ללא חקיקה מתאימה שעלולה לאיים על מנהלי הקרנות המקומיים. זאת בעוד שהאוזר הצהיר כי הוא מעונין להביא כניסה של קרנות נאמנות זרות לישראל בהקדם כדי להגביר את התחרות.

שמואל האוזר, צילום: אוראל כהן שמואל האוזר | צילום: אוראל כהן שמואל האוזר, צילום: אוראל כהן

כמו כן הוצגה הבעיה של פתיחת שוק תעודות הסל הממונפות לתחרות אף על פי שחקיקה בנושא כבר אושרה וזאת מסיבות טכניות. עוד נידונו נושאים כמו מחזורי המסחר בבורסה, נושאי ממשל תאגידי, הבעייתיות שבפרסום תשקיפים בעיתון, ביאור צרכי לקוח סיזיפי בניהול התיקים, נושא החשבון המגבה בקרנות הנאמנות שדורש ריתוק הון עצמי לבתי ההשקעות, נושא אגרות הרשות היקרות שצריכים בתי ההשקעות לשלם ועוד. האיגוד הציג בפני האוזר כיצד דמי הניהול בכל המוצרים המנוהלים על ידיהם נשחקים ובייחוד דמי הניהול בקרנות הנאמנות. זאת בעוד שיעור עמלת ההפצה שגובים הבנקים ביחס לגובה דמי הניהול רק הולכת וגדלה.

המנהלים ביקשו מהאוזר לקיים את הבטחתו להגל ברגולציה בעיקר לבתי ההשקעות הקטנים והבינוניים שעדין לא רואים את פירותיה.

האוזר מצידו השיב כי הנושאים שמטרידים את מנהלי בתי ההשקעות נמצאים בשלבי חקיקה או בדיקה ולכן הטיפול בהם מתעכב. הוא הביע שמחה על הקמת האיגוד שיאפשר לו לקיים דיאלוג עם גוף יציג אחד באופן פשוט.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הרגיולציה היא נזק עקיף וישיר לחברות ומעצימה את תרבות הכסתח
השינויים בחוקים ובדרישות הרגולטוריות מגדילים משמעותית את עלויות , יוצרים כפילויות בביצוע הפעילות והבקרה הניהולית ומסרבלים ומורידים את יעילות התפעול של חברה. הקצאת משאבים ובעיקר תשומת הלב לניהול הפעילות השוטפת ולקידום עסקי חברה עבר בחלקו לטובת תיעוד, כפל פעולות והקצאת זמן למתן הסברים לרשויות. קיימת השפעה על תרבות הניהול, והנכונות לצמצם הוצאות, להוביל, לחדש ולקחת סיכונים בכלל ובמיוחד מבלי לדאוג מראש לכיסוי בייעוץ משפטי ו/או ייעוץ אחר בדוחות ובחוות הדעת.
סס  |  14.04.13