אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הציבור יכריע כיצד תיראה הטיילת בתל אביב צילום: cc by EdoM

הציבור יכריע כיצד תיראה הטיילת בתל אביב

בעקבות עתירת תושבים קבע ביהמ"ש כי העבודות הנוכחיות על הטיילת באזור חוף גורדון יימשכו, אך העבודה על אזורים נוספים תיקבע בעזרת שיתוף הציבור

14.04.2013, 17:51 | חן פונדק

בעוד שבועיים ייערך תסקיר סביבה לגבי כלל שיפוץ הטיילת בתל אביב-יפו וכן יהיה הליך נוסף של שיתוף הציבור. כך קבע היום (א') בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו.

קראו עוד בכלכליסט

בית המשפט דן בעתירת תושבים והתנועה הירוקה להוציא צו מניעה נגד המשך העבודות בשיפוץ טיילת תל אביב יפו. לבקשת השופטת ד"ר מיכל אגמון-גונן הסכימו העותרים לחזור מהם מהבקשה לצו מניעה, ולהגיש עתירה מנהלית לקיום תסקיר סביבה והליך נוסף של שיתוף הציבור לגבי המשך הפרויקט.

חוף גורדון, צילום: פליקר (Jeff Wilcox) חוף גורדון | צילום: פליקר (Jeff Wilcox) חוף גורדון, צילום: פליקר (Jeff Wilcox)

קבוצת תושבים יצאה לפני חודשיים למאבק תחת הכותרת "מצילים את חופי תל אביב" נגד תוכנית השיפוץ של העירייה בעלות של 150 מיליון שקל. התוכנית אמורה להחליף את הבטון הקיים היום בין הטיילת לחוף בטריבונות, שלפי העירייה יאפשרו לציבור לשבת עם הפנים לים ללא צורך לשבת במסעדות בחוף כיום.

קבוצת התושבים התנגדה לתוכנית, שמוסיפה לפיהם 8 מטרים של בטון לחוף על חשבון החול. בעירייה לעומת זאת השיבו לטענות כי התוכנית נוגסת רק ב-6% משטח החול.

העבודות החלו בינתיים בקטע גורדון-פרישמן, שם מטה המאבק מפגין מדי שישי בחודשיים האחרונים. השופטת אגמון הסבירה כי העבודות מצויות בשלב מתקדם בקטע זה, ולכן עדיף למחוק את העתירה הנוכחית ללא הוצאות. עו"ד חיים סאמט, המייצג את חברת אתרים הממונה על הפרויקט, אמר כי "הפרויקט בשלבי סיום - כשלושה שבועות לסיום".

עו"ד הראלה אברהם-אוזן, המייצגת את הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב, אמרה בדיון כי "התכנון היה שהוא מיטיב עם כלל הציבור". עו"ד אפרת לוריא, המייצגת את העותרים, אמרה לעומת זאת כי "מדובר על עבודות בנייה לא חוקיות".

פרופסור אלון טל, יו"ר התנועה הירוקה, אמר ל"כלכליסט" כי "היו שטחים נרחבים בתוכנית שלא נעשו בהם תסקירים להשפעת הסביבה. הלבישו על הפטור של הנגשת החוף לנכים עבודות נרחבות ביותר. אף אחד לא אומר שמה שיש היום זה מה שיהיה אי פעם, אבל בסופו של דבר צריך תוכנית סבירה יותר". עו"ד לוריא אמרה בדיון כי "פניתי לארגוני הנכים.

קיבלתי מהם תגובה שאומרת במפורשות שלא התייעצו איתם בעניין התכנון".

פרופסור טל הדגיש כי "העתירה עצמה הייתה כרוכה בסיכונים גדולים לתושבים וזה מוכיח שרק ציבור ערני יכול להחזיר את זה לדיון ציבורי. העתירה נעשתה לא באמצעות גופים ארציים, גם לא התנועה הירוקה, אלא בעיקר באמצעות תושבים, וצריך להצדיע על הנחישות".

העותרים טענו גם כי הליך שיתוף הציבור לא היה מספק. השופטת אגמון הדגישה בדבריה כי "הכוונה לשיתוף רחב ככל האפשר שבמסגרתו יוכל הציבור להביע דעתו הן באשר לצורך המשך הפרויקט בכלל או חלקים ממנו".

השופטת קבעה כי העבודות הנוכחיות יסתיימו לכל המאוחר תוך חודשיים.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
כל הכבוד לבית המשפט
כאשר התהליכים בעירייה נעשים בצורה לא שקופה לציבור ובשליטה של קומץ אנשים שרוצים להחליט עבור כולם אבל לא מוכנים אפילו לשמוע מה דעת הציבור בית המשפט חייב להתערב. היו פה הליכים לא חוקיים שמנעו מהציבור להתנגד לתוכנית. התב"ע שהופקדה ב-2006 לא כללה את השיפוץ לטיילת ולכן מעולם לא היתה הזדמנות להתננגד אליה. כשנעשה שיתוף ציבור ב-2011 כבר היה מאוחר מדי להתנגד והציבו אותנו בפני עובדה מוגמרת, בכל זאת רוב האנשים [מתוך 108 אלו שהגיעו לשם] התנגדו. זה לא בדיוק עזר להם.
איל , תל אביב  |  15.04.13
2.
התוכנית של העירייה טובה. למה להיות סתם אנטי?
עכשיו יש בטון מגעיל עם קיר שמונע גישה לחוף. העיצוב הזה היה מתאים לשנות השבעים וחלף מהעולם. אז עושים מדרגות מעץ שיהיה אפשר מכל נקודה לרדת לחוף וגם לשבת על מדרגות. מה רע? היום זה שטח ללא שום שימוש. מי שמגיע לחוף מתקרב לקו המים וגם אם אלו שמשחקים כדורעף עדיין יש שטח לא מנוצל. עושים משהו טוב. תגידו תודה.
תוהה  |  14.04.13
לכל התגובות