אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזהב מתאושש משפל של שנתיים: טיפס ב-1.9% ל-1,387 דולר לאונקיה צילום: בלומברג

הזהב מתאושש משפל של שנתיים: טיפס ב-1.9% ל-1,387 דולר לאונקיה

מחיר המתכת צנח ביותר מ־12% בימי המסחר האחרונים, בעיקר בשל ההאטה בסין; הנפט נסגר ללא שינוי מהותי על 88.7 דולר לאונקייה

16.04.2013, 21:36 | גיא בן סימון

הזהב עלה היום (ג') ב-1.9% ל-1,387.4 דולר לאונקיה, לאחר שצנח ביום שני ב־9.3% לשפל של שנתיים - 1,361.1 דולר לאונקיה. היתה זו הירידה היומית החדה ביותר של המתכת היקרה זה שלושה עשורים. הזהב נסחר כיום ברמה המאפיינת שוק דובי, לאחר שצנח ב־27% מהשיא שטיפס אליו בקיץ 2011. הנפט נסגר ללא שינוי מהותי - עלייה של סנט אחד - לרמה של 88.7 דולר לאונקייה.

קראו עוד בכלכליסט

ירידת מחיר הזהב נרשמה בעיקר לנוכח ההאטה בסין, שהציתה ירידה כוללת במחירי הסחורות. אתמול התפרסמו נתונים ולפיהם הכלכלה השנייה בגודלה צמחה ברבעון הראשון ב־7.7%, זאת לעומת צמיחה של 7.9% ברבעון הרביעי של 2012. אמנם נתון הצמיחה היה גבוה מהיעד שהציבה הממשלה ל־2013, אך נמוך במידה ניכרת מהתחזיות - 8%.

עוד נוספו לחששות המשקיעים הדיווח כי קפריסין שוקלת למכור חלק מעתודות הזהב שלה בשווי של 400 מיליון יורו כדי לממן חלק מתוכנית החילוץ. "כשמדינה מבקשת למכור אפילו חלק קטן מעתודות הזהב שלה, ההשפעה על המלאים גדולה ומחירי המתכת עלולים לרדת", לפי מחקר של איגן ג'ונס. עם זאת, התאוריה על קפריסין טרם הוכחה, כך לפי סוכנות הדירוג.

הבנק המרכזי של קפריסין הכחיש את הדיווח מהשבוע שעבר.

מכרה זהב רנדגולד מאלי, צילום: בלומברג מכרה זהב רנדגולד מאלי | צילום: בלומברג מכרה זהב רנדגולד מאלי, צילום: בלומברג

על רקע הירידות במחיר הזהב, ראש הבנק המרכזי של סרי לנקה אמר היום כי זוהי ההזדמנות של המדינות להגדיל את יתרות הזהב שברשותן וכי האי הדרומי שוקל לעשות כך. הבנק המרכזי של קוריאה הגיב לירידות החדות שנרשמו בשישי ושני באדישות יחסית בטענה כי מדובר באסטרטגיה של אחזקה לטווח ארוך לגיוון יתרות המטבע. 

בתוך כך, "בלומברג" פרסם היום את דרוג המדינות המובילות באחזקת יתרות זהב. כצפוי, ארה"ב עומדת בראש עם אחזקה של 8,133 טון, אחריה גרמניה עם 3,391 טון זהב ובמקום השלישי איטליה עם אחזקה של 2,451 טון של המתכת היקרה. סין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, מחזיקה ביתרות זהב של 1,954 טון בלבד.

לפני מגמת הירידה חווה הזהב ראלי 12 שנה, משום שהמשקיעים קנו את המתכת כאמצעי התגוננות מפני אינפלציה. מחיר הזהב הגיע לשיא בספטמבר 2011, כאשר ניטש ויכוח בין המחוקקים האמריקאים בסוגיית ההעלאה של תקרת החוב, שעמדה לדרדר את ארה"ב לחדלות פירעון.

"הצפי למחיר הזהב חיובי ביותר בטווח הארוך", אמרה לסוכנות בלומברג קתרין רו, מנהלת קרן בבלקרוק לונדון. "ההסתברות לאינפלציה בחמש השנים הקרובות דווקא גבוהה יותר משהיתה בשנה שעברה. גורמים נוספים כמו ירידת ערך המזומנים ומשבר הבנקים בקפריסין שייאלץ את החוסכים לספוג תספורת יביאו אנשים לחפש אלטרנטיבות".

לפי נתוני בלומברג, מנהל קרנות הגידור ג'ון פולסון הפסיד במפולת הנוכחית יותר ממיליארד דולר מהונו האישי בשל הימור על הזהב. הירידה במחיר הזהב מאז תחילת השנה קיצצה את הונו של פולסון על הנייר ב־1.52 מיליארד דולר, אולם נראה שהוא ממשיך לדבוק בתיאוריה שלו שהזהב הוא הגידור הטוב ביותר נגד אינפלציה ותנודות בשערי המט"ח.

תגיות