אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם פולקסווגן מוטרדת, כנראה שיש בידינו משהו טוב" צילום: תומר הדר

ראיון כלכליסט

"אם פולקסווגן מוטרדת, כנראה שיש בידינו משהו טוב"

עידן עופר על המכונית הסינית קורוס של החברה לישראל בתערוכת הרכב בשנגחאי: לא נייצא את הרכב לארץ בקרוב

21.04.2013, 11:29 | תומר הדר, שנגחאי

בלב תערוכת הרכב שנפתחה אתמול (שבת) בשנגחאי ניצב דוכן של קורוס, המכונית המיוצרת במשותף על ידי החברה לישראל וצ'רי הסינית. קורוס 3 המשפחתית נחשפה כבר בתערוכת הרכב בז'נבה לפני כחודשיים, אך כעת נחשפת הקורוס לקהל היעד העיקרי: הסינים.

 אחרי שהדוגמניות מסירות את הכיסויים וצוות הפיתוח הגרמני מסיים לענות על שאלות העיתונאים, מגיח מאחורי הבמה עידן עופר. הוא אמר ל"כלכליסט": "התהליך שמסתיים כעת בהצגת הקורוס החל לפני שבע שנים וכשאתה מתחיל תהליך, אין לך מוגש כיצד הוא יגמר. יש לנו שותפים שלא ידענו כיצד ינהגו לאורך הדרך ולמזלנו התברר שמדובר בשותפים נהדרים".

עידן עופר בשנגחאי. "אני ושי אגסי לא ראינו עין בעין בנושא ישראל", צילום: תומר הדר עידן עופר בשנגחאי. "אני ושי אגסי לא ראינו עין בעין בנושא ישראל" | צילום: תומר הדר עידן עופר בשנגחאי. "אני ושי אגסי לא ראינו עין בעין בנושא ישראל", צילום: תומר הדר

עידן סיפר כי העיסוק בקורוס החל מצד הספנות. "קולגה בענף הספנות דיווח לי על מיזם להקמת מפעלי רכב בסין שאינו מתרומם כראוי. במקביל יש לנו יוזמה משותפת עם פולקסווגן הקשורה במגנזיום, משם הכרנו את וולקר שטיינווסר שבדיוק יצא לגמלאות מפולקסווגן – והוחלט ששטיינווסר יסע לסין כדי לבדוק מטעמנו על מנת לבדוק את הנושא. הוא אינו זר לשוק הרכב הסיני".

עופר הוסיף כי "במקור מפעל קורוס היה אמור להיות מוקם בתוך מפעלי הרכב של צ'רי, אך הדבר השתנה, כי שטיינווסר דרש שיוקם מותג רכב עצמאי". זאת, לדבריו משום שהבין שהוא צפוי להיכנס לשוק תחרותי: "במקרה של מותגים יפנים או קוריאנים שביקשו בשעתו לבסס את מקומם בעולם הרכב, המותגים היו מוגנים על ידי שווקים בעלי מכסות יבוא. כאן המצב שונה - לכן אין לנו הזכות להתחיל ברכב בינוני ואז להתפתח עם השנים ליצור של רכב איכותי. הרעיון הוא להתחיל עם מכונית טובה מהיום הראשון, המיוצרת בסין על ידי כוח אדם אמין. קורוס אינה המיזם הראשון שלנו בתחום הרכב: בעבר בחנו את האפשרות לרכוש את סאאב השוודית אך ויתרנו על הרעיון".

יצוא לישראל- לא בקרוב

שטיינווסר, המחזיק כיום בתפקיד בכיר בקורוס, הועסק בעבר על ידי פולקסווגן. עריקה של בכיר בחברת רכב אירופית מבוססת אל יצרנית רכב סינית אינה נחשבת עיניין של מה בכך. יו"ר קבוצת פולקסווגן מרטין וינטר קורן הביע בעבר אי שביעות רצון מנטישתו של שטיינווסר. לדברי עופר: "אם פולקסווגן תתנהג באופן שאינו חברתי, הם יחטפו מהסינים. סין היא מרכז רווח עבור פולקסווגן והיא לא יכולה לנהוג באופן שיגרום לסינים לנהוג אליה באופן לא חיובי. עם זאת, אם פולקסווגן מוטרדת מקורוס, כנראה שיש לנו ביד משהו טוב".

עוד מוסיף עופר כי: "יש לנו תכניות לגבי השקעה בקורוס - החזר ההשקעה ייקח כמה שנים, אך לא שנים רבות. יש לנו את המוצר הנכון, בזמן הנכון. ההצלחה תלויה בנו ובהנהלה, כי יש לנו רוח גבית חזקה ותזמון טוב. אם לא נצליח זה יהיה רק בגלל הביצועים שלנו. המפעל בנוי לייצר בשלב הראשון 150 אלף רכבים. ב-2014 ייוצרו כ-70 אלף מכוניות, אך אנו מאוד זהירים. הארגון צרב בתודעתו לא לבצע טעויות בתחום האיכות. אנחנו לא חותכים פינות כדי להגיע לשוק יותר מהר".

עיצוב הסוכנויות גם מרשים. העבודה יסודית וכוללת הליכי טיפול יחודיים בלקוח. יש לנו סוכנים שכבר מתחייבים למרות שאין מוצר, זה אומר משהו על המוצר-יש כאן רמת ביטחון באנשים שלנו.

עופר מאשר כי הם ייצאו גם מחוץ לסין. עם זאת, יצוא לישראל לא יהיה בקרוב לדבריו. "אירופה כן נמצאת על הכוונת שלנו והדגש הוא על המערב. איטלקים מחזרים אחרינו. לגבי דרום אמריקה ואפריקה, טרם עסקנו בנושא, אך אנו חושבים על כך. לאור נסיוננו בהשקעות בדרום אמריקה, אנו חשים שהשוק נמצא בעלייה ואנו צריכים להיות שם". לגבי ארה"ב, הוא אומר כי "היא סיפור אחר והשוק קשה". הוא מדגיש כי "בקרב הסינים יש תחושה חזקה שלחזרה לשורשים ולאומיות. הם רוצים רכב סיני ואת זה בדיוק נספק. בנוסף קיימת התעניינות מצד יצרני רכב אחרים בפלטפורמת המכונית שלנו".

 

 

קורוס 3 בהשקתו בז קורוס 3 בהשקתו בז'נבה | צילום: ליאור גוטמן קורוס 3 בהשקתו בז

"שואפים להביא את הקונספט של בטר פלייס לסין"

בשלב הנוכחי קורוס מתמקדת בשוק הסיני ומשיקה דגם עיקרי: ה-3 המשפחתית, אך בעתיד יצטרפו אליה גרסאות נוספות: "קורוס אינה שוקטת על שמריה, אנו חושבים על יצור של רכב מסחרי, פלח שוק שבו הסינים מעדיפים מותגים מקומיים. בנוסף, אנו מתכננים מכונית חשמלית שתצויד במנגנון סוללה מתחלפת, כמו המנגנון שקיים ברנו פלואנס החשמלית שמשווקת בישראל. אנו שואפים להביא את הקונספט של בטר פלייס לסין. בקורוס פעילה מחלקה שלמה של רכב חשמלי ואיננו נסוגים מהקונספט של סוללה מתחלפת".

עופר עוד אמר כי "קצב הפיתוח של הסוללות מהיר מאוד ובעתיד יהיו סוללות שיאפשרו נסיעה לטווח גדול של מאות קילומטרים, אך סוללות בכל זאת דורשות טעינה- יש להן מצב טעינה מהיר ומצב טעינה איטי. גם במצב המהיר הטעינה אורכת פרק זמן לא מבוטל. אני לא רואה מצב הגיוני לטעינה מהירה שלא תגרום לנזק לסוללת רכב".

למרות דבריו של עופר, בפועל בטר פלייס היא החברה היחידה שמשווקת מכוניות חשמליות בעלות סוללה מחלפת. יתר יצרניות הרכב לא נרתמו לרעיון ומעדיפות להמתין על הגדר עד לפיתוחים עתידיים. לדברי עופר: "מדובר כאן בעולם של אי וודאות כי חברות הרכב לא ממהרות לעסוק ברכב חשמלי. בישראל הוכחנו היתכנות טכנית גבוהה של הרכב החשמלי – ובשורה התחתונה זה עובד. במצב כזה נשפך הרכב כסף".

עופר אמר כי "אני ושי אגסי לא ראינו עין בעין בנושא ישראל. ישראל היתה צריכה להיות בקנה מידה קטן. הכנסת קונספט חשמלי אינה קלה והישראלים הם חשדנים ואינם קונים קלים-ובכל זאת הצלחנו".

תגיות