אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן המטבע לשר האוצר הבריטי: רסן את מדיניות הצנע צילום: בלומברג

קרן המטבע לשר האוצר הבריטי: רסן את מדיניות הצנע

יום לאחר שסוכנות נוספת הורידה את דירוג האשראי של בריטניה, טען סגן יו"ר קרן המטבע כי ג'ורג' אוסבורן חייב למתן את קצב יישום תוכנית הצנע מפני שהכלכלה חלשה מדי. בינואר טען גם הכלכלן הראשי של הקרן כי אוסבורן "משחק באש"

21.04.2013, 22:54 | סוכנויות הידיעות

סגן יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, דיוויד ליפטון, הצטרף בסוף השבוע למתקפה על האופן שבו מתמודדת ממשלת בריטניה עם מצבה הכלכלי. "עמדת קרן המטבע ברורה מאוד, מצבה של כלכלת בריטניה חלש מהתחזיות וחייבים לרסן את קצב יישום מדיניות הצנע. נשמח לבוא ולדון בעניין הזה", אמר ליפטון בראיון לרשת סקיי והוסיף כי "ממשלת בריטניה התקדמה בצמצום הגירעון התקציבי, אבל השאלה עכשיו היא אם אפשר להמשיך באותו הקצב לנוכח חולשתה של הכלכלה".

ליפטון הוא הבכיר השני בקרן המטבע שמביע דעה ברוח זו. בינואר טען הכלכלן הראשי של קרן המטבע, אוליבייה בלאנשרד, כי שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן "משחק באש" בכך שהוא נחוש לקדם את תוכנית הצנע למרות חולשת הכלכלה באי.

אוסבורן ניסה בשבוע שעבר לדחות מכל וכל את ההאשמות החריפות וטען כי "מדובר בדעת מיעוט" וכי "עמדת קרן המטבע הבינלאומית לא השתנתה".

"הדיילי טלגרף" טען כי עמדתו של ליפטון משמעותית במיוחד לנוכח העובדה שהוא אמור לחשוף בלונדון בחודש הבא דו"ח של קרן המטבע הבינלאומית שיכלול המלצות של הקרן לקובעי המדיניות בממלכה. ההתבטאויות של בלאנשרד וליפטון עשויות לרמז על הטון שיישא דו"ח זה.

הביקורת על אוסבורן היא עוד חוליה בשרשרת אירועים המכרסמים באיתנות המדיניות הכלכלית שבה דוגל אוסבורן. ביום שישי הודיעה סוכנות הדירוג פיץ' כי היא מורידה את דירוג האשראי של בריטניה מ־AAA, הדירוג הגבוה ביותר האפשרי, ל־+AA. מדובר בסוכנות השנייה שחותכת את הדירוג של בריטניה בפרק זמן של חודשיים. בפיץ' תלו את הצעד בתחזית הצמיחה הנמוכה של בריטניה. "חרף הגמישות הפיסקאלית של בריטניה, היעדר היכולת שלה לספוג עוד פגיעות פיננסיות כבר אינו הולם דירוג AAA", נכתב בהודעתה של פיץ'. בפברואר הורידה סוכנות מודי'ס את דירוג האשראי של בריטניה ל־AA1.

בשבוע שקדם להודעתה של פיץ' התפרסם מאמר אקדמי שמצא פגמים מהותיים בעבודתם של הכלכלנים קנת' רוגוף וכרמן ריינהרט מ־2009, שהראתה כי הכלכלה מתחילה להאט כאשר היחס בין החוב הממשלתי לתמ"ג מגיע ל־90%. התיאוריה שימשה אסמכתה מחקרית, בין היתר עבור אוסבורן, ליישום קיצוצים ורפורמות דרקוניות כאמצעי להבראת כלכלות מוכות חוב.

תגיות