אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקטור התוכנה בישראל מתאושש, מוביל את טבלת הגיוסים צילום: אוראל כהן

סקטור התוכנה בישראל מתאושש, מוביל את טבלת הגיוסים

ניתוח גיוסי הסטארט-אפים הישראליים בתחום התוכנה ברבעון האחרון מראה נתונים מעודדים: לראשונה מזה שנים, מוביל הסקטור את רשימת החברות שגייסו הון. סך הגיוסים לסטארט-אפים עמד על 474 מיליון דולר, מהם 136 מיליון לחברות התוכנה

22.04.2013, 13:24 | אסף גלעד

סטארט-אפים בתחום התוכנה הובילו את רשימת החברות המגייסות ברבעון הראשון של 2013, עם סך גיוסים של 136 מיליון דולר, לראשונה מזה ארבע שנים. כך עולה מהסקר הרבעוני של חברת המחקר IVC ופירמת רואי החשבון KPMG סומך חייקין.

קראו עוד בכלכליסט

הסקטור ייצג 29% מכלל גיוסי ההון של חברות ההייטק הצעירות לרבעון, זאת בהשוואה לרבעון הקודם , אז עמד הסכום על 105 מיליון דולר (21% מכלל הגיוסים), ולרבעון המקביל אשתקד, אז עמד הסכום על 107 מיליון דולר (22% מכלל הגיוסים).

בין חברות התוכנה המגייסות ניתן למצוא סטארטאפים כגון Pyramid Analytics שגייסה 11.5 מיליון דולר בהובלת סקויה, Watchdox שגייסה 12 מיליון דולר בהובלת בלאקסטון, ו-Panaya שגייסה 16 מיליון דולר בהובלת באטרי.

ברבעון הקודם הוביל את רשימת המגייסות סקטור האינטרנט, אך זה הצטמצם מ-28 ברבעון הקודם ל-22% מכלל המגייסות ברבעון הראשון. סקטור מדעי החיים נחלש גם הוא; ברבעון השלישי של השנה הקודמת עוד שיקף 31% מכלל הגיוסים, ואילו עתה שיעורו ברשימת המגייסות עומד על 19% בלבד.

סך גיוסי ההון לחברות סטארט-אפ ברבעון הראשון הסתכם לפי הסקר ב-474 מיליון דולר, ירידה של 4% בהשוואה לגיוסים ברבעון האחרון של 2012, וירידה של 2% ביחס לרבעון הראשון שלה. כמחצית מהסכום גויסו על ידי 17 חברות בלבד, שגייסו 10 מיליון דולר כל אחת. כרגיל בשנים האחרונות תפסו חברות צעירות בשלב הראשוני לחייהן את נתח ההשקעות הקטן יותר, עם 7% בלבד מכלל עוגת ההשקעות.

עופר סלע: המשקיעים דורשים מהיזמים יותר

נראה כי ברבעון האחרון בחרו המשקיעים להגביר את השקעותיהם בחברות בוגרות יותר ומסוכנות פחות, אלא שמצויות בשלב ההכנסות הראשוניות (1-10 מיליון דולר הכנסות בשנה). 300 מיליון דולר מתוך עוגת ההשקעות הוקצה לחברות אלה. עופר סלע, שותף בקבוצת הטכנולוגיה של KPMG סומך חייקין מעיר כי "המשקיעים מאלצים את היזמים לממן בעצמם את המיזמים תקופה ארוכה יותר ולהציג קונספט מוכח לפני שישקלו להתחייב להשקעה משמעותית".

עופר סלע, שותף ב-KPMG סומך חייקין, צילום: עמית שעל עופר סלע, שותף ב-KPMG סומך חייקין | צילום: עמית שעל עופר סלע, שותף ב-KPMG סומך חייקין, צילום: עמית שעל

"חברות שבנויות על המודל החינמי, זה שאוסף משתמשים רבים בחינם בכדי ליצור מהם הכנסות בעתיד, כבר לא קמות היום ובעצם מרווח הנשימה שהמשקיעים נותנים לפני שמייצרים מוניטזציה יורד משמעותית. זה מצער, כיוון שלמשקיעים אין כיום סבלנות למימון מחקר מחר ופיתוח שאיננו מייצר הכנסות בטווח המיידי".

לדברי סלע, מרבית הכסף שהושקע הגיע לחברות שביצעו הוכחת התכנות על גבי תשתית של ענן, אמזון ופייסבוק.

קובי שימנה: הקרנות צפויות לגדול ולהתרחב

קרנות הון הסיכון הישראליות השקיעו 147 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2013, עליה של 5% בהשוואה לרבעון הקודם ושל 18% ביחס לרבעון המקביל. "העלייה בפעילות קרנות הון הסיכון הישראליות ברבעון הראשון של השנה, היא תוצאה ישירה של גיוסי הון בידי הקרנות עצמן ב-2012", אמר קובי שימנה, מנכ"ל חברת המחקר IVC.

קובי שימנה, מנכ"ל IVC, צילום: ענר גרין קובי שימנה, מנכ"ל IVC | צילום: ענר גרין קובי שימנה, מנכ"ל IVC, צילום: ענר גרין

"הצלחה של מספר קרנות ותיקות בגיוס המשך, כמו גם כניסה של שחקנים חדשים בנישת המיקרו-קרנות הגדילה את ההון הפנוי להשקעה. מספר קרנות הון סיכון נוספות נמצאות בימים אלה בתהליכי גיוס מתקדמים, ואנו צופים כי בסך הכל, ההון לרשותן של הקרנות הישראליות צפוי לגדול".

תגיות