אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות זרות: להכות את מדינות ה-ASEAN

קרנות זרות: להכות את מדינות ה-ASEAN

סינגפור, תאילנד, הפיליפינים, מלזיה, וייטנאם ואינדונזיה הקימו ארגון שמאחד את הכלכלות המזנקות שלה, שתומכות בתשואות גבוהות בטווח הבינוני עד ארוך

23.04.2013, 08:08 | ארז ברית ויוליה ויימן

אורבניזציה מהירה, פיתוח תשתיות נרחב, גידול האוכלוסייה וזינוק בביקושים הפנימיים, הובילו את ההתפתחות הכלכלית המהירה בדרום־מזרח אסיה בשנים האחרונות. בעוד שהמדינות המתועשות ממשיכות להיאבק בהשלכות המשבר הגלובלי, הנתונים הבסיסיים של מדינות אסיה, שבחלקן יש אוצרות טבע עשירים, תומכים בשיעורי צמיחה מהירים ובתשואות גבוהות בשוק המניות בטווח בינוני עד ארוך. חברות בארגון ASEAN, שמאחד את סינגפור, תאילנד, הפיליפינים, מלזיה, וייטנאם ואינדונזיה, מקלה על פיתוח קשרי סחר אזוריים. בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה במניות של החברות ב־ASEAN.

אסדת קידוח שמיוצרת על ידי תאגיד קפל בסינגפור, צילום: בלומברג אסדת קידוח שמיוצרת על ידי תאגיד קפל בסינגפור | צילום: בלומברג אסדת קידוח שמיוצרת על ידי תאגיד קפל בסינגפור, צילום: בלומברג

הקרן של ג'יי.פי מורגן שהוקמה ב־2009 רשומה בלוקסמבורג, ואילו הקרן של ברינג שהוקמה ב־2008 רשומה באירלנד. שתיהן נקובות בדולר ומדד הייחוס שלהן הוא MSCI South East Asia.

הקרן של ג'יי.פי מורגן

הקרן של ג'יי.פי מורגן מנוהלת על ידי פאולין נג (Pauline Ng) שהיתה בעבר מנהלת קרנות ב־AllianzDresdner Asset Management . נכון לסוף מרץ, 95.5% מכספי הקרן הושקעו במניות והשאר הוחזקו במזומן. המגזרים העיקריים על פי גודל אחזקתם בקרן הם פיננסים (45.0%), תעשייה, קמעונאות, חומרי גלם, שירותי טלקום, אנרגיה, שירותים ציבוריים, שירותי בריאות ו־IT. הקרן הניבה בשנים עשר החודשים האחרונים (עד סוף מרץ) תשואה של 24%, לעומת המדד שהניב 14.3%. בשלוש השנים האחרונות הקרן הניבה תשואה של 72.7%, לעומת המדד שהניב 53.1%.

הקרן של ברינג

הקרן של ברינג מנוהלת על ידי סו האי לים (Soo Hai Lim), שהיה בעבר אנליסט ב־Daiwa SB Investments. על פי מדיניות הקרן, לפחות 70% מנכסיה יושקעו בחברות ממדינות ה־ASEAN. נכון לסוף פברואר, 98.9% מכספי הקרן הושקעו במניות והשאר הוחזקו במזומן. המגזרים העיקריים על פי גודל אחזקתם בקרן הם פיננסים (42.1%), תעשייה, קמעונאות, חומרי גלם, שירותי טלקום, שירותי בריאות ואנרגיה. הקרן של ברינג הניבה בשנים עשר החודשים האחרונים (עד סוף מרץ) תשואה של 21.1%, לעומת המדד שהניב 14.3%. בשלוש השנים האחרונות הקרן הניבה תשואה של 56.6%, לעומת המדד שהניב 53.1%.

אל מול שתי קרנות אלה ניתן לבחון את ביצועיה של קרן הסל CIMB FTSE ASEAN 40 ETF שנוסדה בספטמבר 2006, רשומה בסינגפור ונקובה בדולר. קרן הסל שמנהלת נכסים בסך 171.16 מיליון דולר הניבה בשנים עשר החודשים האחרונים תשואה של 11%, ובשלוש השנים האחרונות הניבה קרן הסל תשואה של 42.8%.

התנודתיות בשלוש השנים האחרונות של ג'יי.פי מורגן עמדה על 15.09 לעומת 15.70 של ברינג ו־16.88 של קרן הסל.

השורה התחתונה: שתי הקרנות היכו את קרן הסל ואת מדד הייחוס שלהן. עם זאת, הקרן של ג'י.פי מורגן הציגה ביצועים טובים יותר מאלה של ברינג בשנה ובשלוש השנים האחרונות.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות