אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלוביץ' מנסה לגייס חוב של 600 מיליון דולר בלונדון צילום: יובל חן

בלעדי לכלכליסט

אלוביץ' מנסה לגייס חוב של 600 מיליון דולר בלונדון

בעל השליטה בבזק נערך לאפשרות שלא יוכל לחלק דיבידנדים, ומנסה למחזר את החוב שלקח לצורך רכישת השליטה

23.04.2013, 06:50 | גולן חזני

חברת בי קומיוניקיישנס (בי־קום) שבשליטת שאול אלוביץ', שדרכה הוא שולט (31%) בבזק מנהלת מגעים ראשוניים לגיוס של כ־600 מיליון דולר בהנפקת אג"ח בבורסת לונדון או בניו יורק. ל"כלכליסט" נודע כי בשבוע שעבר ביקרו אור אלוביץ', בנו של בעל השליטה וסמנכ"ל ההשקעות של קבוצת אלוביץ', ועמיקם שורר, היועץ המשפטי ומנהל הפיתוח העסקי בקבוצה, בלונדון כדי לקדם את הגיוס.

קראו עוד בכלכליסט

הביקור נעשה בליווי בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן, ובמהלכו נפגשו אור אלוביץ' ושורר עם כמה גופים פיננסיים מובילים בניסיון לבחון את תנאי השוק לגיוס כזה. אם ייצא הגיוס לפועל, עשויה התמורה, לפחות בחלקה, לשמש למיחזור חלק מהחובות שנטל שאול אלוביץ' באמצעות בי־קום לרכישת השליטה בבזק מידי קבוצת סבן־אייפקס־ארקין באוקטובר 2009 תמורת 6.5 מיליארד שקל.

שאול אלוביץ שאול אלוביץ' שאול אלוביץ

המניות משועבדות לבנקים

את החלק העיקרי של ההשקעה בבזק מימן אלוביץ' באמצעות חוב פרטי של כ־4.7 מיליארד שקל לקונסורציום של בנקים: כ־40% לפועלים, כ־20% ללאומי והיתר למזרחי טפחות, HSBC ועמיתים.

כ־600 מיליון שקל נוספים הגיעו מקבוצת הביטוח והפיננסים מגדל. יתרת הרכישה מומנה באמצעות הון עצמי של אלוביץ' שהגיע בעיקר ממכירת פעילות 012 סמייל לידי אמפל של יוסי מימן תמורת כ־1.2 מיליארד שקל. בי־קום שעבדה לבנקים את כל המניות של בזק שרכשה ואת הזכויות לקבלת הדיבידנדים ממנה עד סוף תקופת האשראי.

יתרת החוב הצטמצמה

יתרת החוב של בי־קום ירדה בינתיים ל־2.5 מיליארד שקל בלבד בעקבות החלוקה המואצת של דיבידנדים, וכעת יתרת החוב למגדל היא כ־540 מיליון שקל, ולאחרים (כולל ריביות) היא חייבת כ־800 מיליון שקל, בעיקר לבעלי האג"ח. אל מול חוב זה, שווי האחזקה של בי־קום בנכס היחיד שלה, בזק, הוא 4.57 מיליארד שקל.

בי־קום איננה יכולה לחלק דיבידנדים לחברה־האם אינטרנט זהב שאיגרות החוב שלה נסחרות בתשואה של 23% - בשל חששם של מחזיקי האג"ח כי אינטרנט זהב לא תוכל לשרת את החוב ב־2014. עם זאת לבי־קום אפשרות לפנות לבית המשפט ולבקש לחלק דיבידנד באמצעות הפחתת הון.

תגיות