אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי מטעני התפזורת בנמל אילת פתחו בשביתת פתע צילום:ג'ו קוט

פרסום ראשון

עובדי מטעני התפזורת בנמל אילת פתחו בשביתת פתע

מדובר ב-20 עובדים. הם רוצים תוספת שעות חודשית של 11.5% או תוספת גלובלית שלא תקטן מ-90 שעות בחודש, ההנהלה מוכנה להגדיל את שעות העבודה ב-7.5% בלבד

23.04.2013, 17:47 | ליאור גוטמן

עובדי התפזורת של נמל אילת פתחו היום (ג') בצהריים בשביתת פתע ולא הגבלה. כך נודע ל"כלכליסט". נכון לעכשיו לא מתקיימת שום פעילות בתחום מטעני התפזורת לרבות שיבוש פעולות יצוא המינרלים של כיל, וגם בקשות חוזרות ונשנות של ההסתדרות לא מצליחות לשכנע אותם לחזור לעבודה.

קראו עוד בכלכליסט

עובדי התפזורת בנמל מונים כ-20 איש מתוך כ-130 עובדי הנמל כולו. המחלוקת בינם לבין ההנהלה נובעת מחישוב שעות העבודה שלהם - בעוד הנהלת הנמל מוכנה להגדיל את שעות העבודה שלהם בכ-7.5% לעומת סך השעות היום אולם העובדים רוצים תוספת שעות חודשית של 11.5% או תוספת גלובלית שלא תקטן מ-90 שעות לחודש. ההפרש מבחינת ההנהלה הוא לשלם לכל עובד עוד 12 אלף שקל לחודש במקום 4,000 שקל. 

נמל אילת (ארכיון), צילום: ג נמל אילת (ארכיון) | צילום: ג'ו קוט נמל אילת (ארכיון), צילום: ג

נמל אילת הופרט בשנה שעברה כך שפעילותו עברה לידי האחים נקש תמורת כ-120 מיליון שקל לתקופה של 15 שנה. זוהי הפרטת הנמל הראשונה בסדרת הפרטות שהמדינה מתכנהת מאז 2005 כאשר הבאים בתור אמורים להיות נמלי אשדוד וחיפה שיכניסו שותף בעבוא אחזקה של 15% בנכס.

תגובת האחים נקש: "במסגרת שיפור השירות לאוניות התפזורת וההסכם שנחתם טרם ההפרטה מול כיל דשנים החברה התחייבה בעבודה 24 שעות ביממה. זה שנה וחצי מנסה הנהלת הנמל להגיע להסכם עם עובדי התפזורת לצערנו דרישות העובדים לתוספת של שעות שבועיות גבוהה משעותית ממה שהיה נהוג בעבר עד כדי תוספת המגיעה ל-12,000-9,000 שקלים לעובד מדור א' וכ-4,000 שקל לעובדי דור ב'. סכום זה מתווסף למשכורת המכובדת בהשוואה לסקטורים השונים במשק אותה מקבלים העובדים. יתרה מכך, נוצר מצב שעובדי התפזורת עובדים חודש מלא בתוספת התשלום עבור השעות הנוספות. הנהלת הנמל ביקשה לנייד עובדי תפעול לעבודה בסקטור התפזורת מאחר שכ-40 עובדי תפעול מועסקים 9-7 ימים בחודש, אולם עובדי התפזורת התנגדו לניוד זה על אף שניוד כזה מוגדר בהסכמי עבר. חברת נמל אילת רשמה ב-2012 הפסד תפעולי ועל העובדים להפנים שכעת מדובר בחברה פרטית המבקשת לשפר תוצאות, לייעל את עבודת הנמל ולשפר את תנאי העובדים בעתיד ולא נוכל להסכים עם שביתות פראיות".

תגיות