אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתניהו: "שום שביתה לא תרתיע אותנו; בשבוע הבא - רפורמה להוזלת המכוניות" צילום: אלכס קולומויסקי

נתניהו: "שום שביתה לא תרתיע אותנו; בשבוע הבא - רפורמה להוזלת המכוניות"

רה"מ נאם בישיבה מיוחד של הכנסת לציון יום הולדתו של הרצל: "אני מאמין שהכלכלה הישראלית צריכה להיפתח ולאפשר תחרות, שתפרק מונופולים". יחימוביץ': "הרצל האמין במגזר העסקי אבל לא התכוון לחמישים טייקונים"

24.04.2013, 13:23 | תומר אביטל

"אחרי הרפורמה הגדולה שעשינו בסלולר, ואחרי רפורמת השמים הפתוחים שאישרנו השבוע בממשלה, נביא לממשלה בשבוע הבא רפורמה נוספת שמטרתה הוזלת הרכבים הפרטיים בישראל. אחריה תבוא רפורמת ענק בנמלי הים בישראל ועוד רפורמות רבות שמטרתן להוזיל את המחירים של המוצרים והשירותים לכלל אזרחי ישראל", כך בישר לפני זמן קצר רה"מ בנימין נתניהו במליאת הכנסת.

קראו עוד בכלכליסט

בנימין נתניהו, צילום: רויטרס בנימין נתניהו | צילום: רויטרס בנימין נתניהו, צילום: רויטרס

נתניהו נאם בישיבה מיוחדת של הכנסת לציון יום הולדתו של זאב בנימין הרצל בה בישר כי חוזה המדינה היה הראשון שזיהה כי צריך להבטיח תנאי-פתיחה כלכליים שווים לכולם, אך חובה ליצור תחרות ויזמות. "אני מאמין ותמיד האמנתי, שהכלכלה הישראלית צריכה להיפתח ולאפשר תחרות, שתפרק מונופולים. יצרנו כלכלה מאוד-ריכוזית שלא בהתאם לחזון הרצל. ככל שהשוק יותר-תחרותי הוא משרת את כלל האזרחים, ובייחוד את החלשים", ציין ראש הממשלה. נתניהו הבטיח כי ימשיך ברפורמות של תחרות, כהוזלת כלי רכב, ורפורמת-ענק בנמלי ישראל. "שום שביתה לא תרתיע אותנו ונבצע את הצעדים הללו למען אזרחי ישראל".

יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ' (העבודה) שללה את נאומו של נתניהו. היא סיפרה על פגישתה עם שר האוצר בעבר אברהם הירשזון, ובה הצהיר על חזונו כי "מדינת ישראל תתנהל כעסק לכל דבר". לדבריה, "הציונות היא לא רק עצם הקמת המדינה אלא גם על איזו מדינה תקום ואיזו מערכת חינוך ורווחה תהיה לה. הרצל חשב שקורת-גג היא אחריותה של המדינה. הרצל האמין במגזר העסקי אבל לא התכוון לחמישים טייקונים - אלא לחמש-מאות אלף בעלי העסקים הקטנים".

בהמשך דנה הכנסת במשבר התספורות במשק. סגן שר האוצר מיקי לוי ביקש להמתין להמלצות ועדה שמינו שר האוצר ונגיד בנק ישראל לנושא.

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
עובדים עלינו בעיניים, כיוון שיש היצע קשיח של דירות, כל הוזלה של מוצר תתורגם בעלית מחירי הנדל״ן
קחו לדוגמה את ההוזלה בסלולר ומה קרה חודשים אח״כ בדיור? גם ההוזלה של המע״מ לזוגות צעירים תתמוך בעליית מחירים, הדרך היחידה ל״עודד״ קבלנים שדוגרים על קרקעות לשחררן לשוק או לבנות עליהן היא- מס רכוש על קרקעות שאושרו לבניה ולא בונים עליה, המס הזה היה קיים עד שנת 1999 ומאז הורידו ל0׳ ובעלי קרקעות משתמשים בהן כמו קופת חסכון, איגוח או אפילו למינוף השקעה אחרת אז למה להוציא כסף ולבנות?
יונה  |  25.04.13
לכל התגובות