אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופטימוס G של LG: הרבה יותר מהנראה לעין צילום: ניצן סדן

בדיקת כלכליסט

אופטימוס G של LG: הרבה יותר מהנראה לעין

החברה הקוריאנית מזנקת בחזרה אל שוק מכשירי הפרימיום, עם דגם בעל עיצוב פשטני, שהתגלה כסמארטפון רב עוצמה ובו ממשק אנדרואיד משובח ועשיר באפשרויות התאמה אישית. במה הוא נופל ממתחריו?

25.04.2013, 15:18 | ניצן סדן
יו"ר LG הוא אדם עסוק מאוד. לא פשוט לנהל מעצמת חומרה בינלאומית בשוק בו פועלים טיטאנים אחרים כאפל, סמסונג והיתר. ועדיין, פינה מר קו בון-מו מהלו"ז העמוס שלו כדי לפקח אישית על מוצר אחד ספציפי, האופטימוס G, הסמארטפון האחרון של החברה שנחת השבוע בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

הטלפון הוא חלק משמעותי באסטרטגיה של LG לכיבוש שוק המובייל ולפיכך לא פלא שהפך לבייבי של היו"ר (אפילו כונה "טלפון היו"ר" בפי מהנדסי החברה). LG הצליחה ליצור טלפון מרשים מאוד; אפילו גוגל בחרה בו בתור פלטפורמה למכשיר הנקסוס 4 שלה, חלוץ נבחרת האנדרואיד.

במזרח כבר יצא לו תת דגם מגודל, אופטימוס G pro. אולם עדיין מדובר באחד המכשירים המתקדמים ביותר בשוק, אשר צפוי לתת פייט רציני למכשירים החזקים בישראל כאקספריה Z של סוני, לומיה 920 של נוקיה, אייפון 5 ואולי גם לגלקסי S4 של סמסונג, שצפוי לנחות כאן בחודש הבא.

מרובע, אך נאה. אופטימוס G, צילום: ניצן סדן מרובע, אך נאה. אופטימוס G | צילום: ניצן סדן מרובע, אך נאה. אופטימוס G, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: חד. יותר מדי חד

האופטימוס G הוא מכשיר נאה, אשר איכות ההרכבה שלו טובה. לא תמצאו כאן את הפלסטיקה של סמסונג או חריקות של מכשירים סיניים. גופו מרובע מאוד וגבו עשוי זכוכית. בדפנות ישנו פס כסוף דק, אלמנט עיצובי עדין מאוד. באופן כללי, אפשר לסכם את עיצובו כ"סולידי"; האופטימוס G הוא סמארטפון שנראה טוב, אבל המראה שלו לא סוחט מבטי התפעלות. בעוד חברות כנוקיה בחרו בעיצובים ססגוניים, HTC - בגוף מעוגל כסוף ואחרות בשילובי חומרים, LG ייצרה סמארטפון בעיצוב מאופק ואף פשטני.

גב הזכוכית של האופטימוס G, צילום: ניצן סדן גב הזכוכית של האופטימוס G | צילום: ניצן סדן גב הזכוכית של האופטימוס G, צילום: ניצן סדן

המכשיר נוח לאחיזה. משקלו 145 גרם, ממוצע למכשירים בקטגוריית הפרימיום. המסך כמעט מגיע לשולי הגוף בחזית, מה שמקל על שימוש ביד אחת. עם זאת, מסגרת המתכת בולטת במעט מעל המסך, מה שעושה אותו למחודד במעט. לא נוח להשתמש במכשיר שקצת דוקר את כל מי שיש לו יד קטנה.

זוהי בחירה מוזרה של LG, שכן שיוף פשוט היה פותר זאת. כנראה שמדובר בטעות עיצובית ולא בבחירה מודעת; אף יצרן לא רוצה לומר לצרכנים "כן, והמכשיר שלנו גם דוקר!". עוד בחירה עיצובית משונה היא הבלטת המצלמה שבגב. במקום להיות שקועה או חלק מפני השטח, הוא בולטת בכמה מילימטרים. בחירה שכזו עלולה לגרום לשחיקה מואצת או שריטת העדשה.  

נוח לאחיזה, אם היד שלכם לא קטנה מדי: השוליים מעט מחודדים, צילום: ניצן סדן נוח לאחיזה, אם היד שלכם לא קטנה מדי: השוליים מעט מחודדים | צילום: ניצן סדן נוח לאחיזה, אם היד שלכם לא קטנה מדי: השוליים מעט מחודדים, צילום: ניצן סדן

ממשק ומערכת הפעלה: גם למתחילים

לאופטימוס G יש מסך 4.7 אינץ' ברזולוציה של 1,280 על 768 פיקסל ולו צפיפות פיקסלים לא רעה של 316 פיקסלים לאינץ'. LG מתמחה בייצור והשבחת פאנלים ואיכות התצוגה של האופטימוס G היא טובה מאוד. אמנם לא מדובר במסך ברזולוציית FHD טבעית כשל מכשירי הדגל האחרונים שנחשפו, אך קשה לי לתאר משתמש שיתלונן על איכות התצוגה במכשיר. למסך בהירות גבוהה מאוד של 470 ניט, אך המסך עצמו מבריק מאוד - מה שגורם לו להיות רגיש יחסית לתאורה ישירה.

איכות תצוגה טובה מאוד, על אף שיש מסכים מתקדמים ממנו בשוק, צילום: ניצן סדן איכות תצוגה טובה מאוד, על אף שיש מסכים מתקדמים ממנו בשוק | צילום: ניצן סדן איכות תצוגה טובה מאוד, על אף שיש מסכים מתקדמים ממנו בשוק, צילום: ניצן סדן

כל הכפתורים דקים וקטנים וכפתור ההפעלה ממוקם קרוב מאוד לפינת דופן המכשיר, מה שעלול להוביל ללחיצה בטעות וליציאה מאפליקציות - עניין של הסתגלות מהירה. לאופטימוס G, בדומה לאחיו מבית גוגל, יש רק שקע USB לטעינה ואין אפשרות להרחבת זיכרון בכרטיסי SD.

האופטימוס מבוסס על אנדרואיד 4.1 - אמנם לא הגרסה העדכנית ביותר של מערכת ההפעלה אולם היא עדיין יעילה ונוחה. הדבר הבולט ביותר בממשק האנדרואיד של LG הוא הנגישות שלו: הטיפים וההדרכות לביצוע הפעולות פשוטים ונהירים, מה שיכול לעזור מאוד למשתמשים בסיסיים.

חלון וידאו על גבי מסך הבית, צילום: ניצן סדן חלון וידאו על גבי מסך הבית | צילום: ניצן סדן חלון וידאו על גבי מסך הבית, צילום: ניצן סדן

LG בחרה להכניס אליה כמה שיפורים שימושיים. בראשם, תכונת Gslide שהיא יכולת תצוגת מספר חלונות בו זמנית, בדומה לשולחן העבודה בווינדוס. סמסונג הציגה יכולת דומה במכשירים בסדרת Note שהתבססה על פיצול מסכים, אולם התכונה של LG מאפשרת להניע את החלונות בחופשיות, לקבוע את מידת השקיפות שלהם ועוד. העניין הוא שהתכונה תופסת רק לגבי צפייה בווידאו ולא בהפעלת כלל יישומי המכשיר. בנוסף, קחו בחשבון שממש מבלבל לצפות בסרט חצי שקוף תוך כדי תפעול יישום זה או אחר.

אפליקציית Quick Memo, צילום: ניצן סדן אפליקציית Quick Memo | צילום: ניצן סדן אפליקציית Quick Memo, צילום: ניצן סדן

החברה גם שיפרה את תכונת הרשימות שלה, Quick Memo, בעזרתה אפשר לכתוב, לקשקש ולשרטט על עמודי אפליקציות, אינטרנט ועוד. הממשק נוח יותר ונפתח מהתפריט העליון ולא בכפתור פיזי והוא חביב מאוד; מתאים עבור מי שנוהג לגלוש הרבה במכשירו ורוצה לסמן קטעים מעניינים ולשתף אותם בתור תמונות.

תכונה אחרת היא היכולת של הממשק כולו להפוך לתצוגת רוחב כשמטים את המכשיר, לרבות מסכי הבית והאפליקציות. כמה פשוט, ככה נוח. עוד שתי אפשרויות חביבות הן יכולת שינוי אפקט פתיחת מסך הנעילה והיכולת להגדיר עד שישה יישומים בסרגל קיצורי הדרך של מסך הבית.

מולטימדיה ואפליקציות: יומני היקר

נגן המוזיקה הוא בסיסי למדי ולא מציג אפשרויות מתקדמות כהצגת מילות שירים וכו'. הוא כמעט זהה לנגן המובנה של מכשירי סמסונג. הרמקול החיצוני של המכשיר חזק יחסית. מדובר ברמקול בודד ולא בצמד, כפי שמותקן במכשירי עילית רבים אחרים. לראייתי, מדובר בבחירה נכונה; לסמארטפונים אין שטח פנים שמצריך שני רמקולים כדי ליצור חוויית צליל היקפי ובכל מקרה, עדיף להשתמש באוזניות. משחקי תלת ממד כבדים יחסית (למשל, 2 Contract Killer: zombies) פועלים עליו בצורה חלקה ונאה.

אפליקציית מחברת הרשימות של LG, צילום: ניצן סדן אפליקציית מחברת הרשימות של LG | צילום: ניצן סדן אפליקציית מחברת הרשימות של LG, צילום: ניצן סדן

תמצאו באופטימוס מספר אפליקציות שימושיות. למשל, יישום מחברת שמאפשר ליצור פתקים ורשומות ולשלב בהם לינקים, תמונות ועוד. יש גם אפליקציית יצירת קליפים שהיא חמודה מאוד ומאפשרת לשלב בקלות מוזיקה בסרטונים שצילמתם ולהוסיף להם פילטרים אמנותיים. אפליקציה שימושית אחרת היא תוכנת בטיחות אישית, אשר תשלח את המיקום והפרטים שלכם לבני משפחה בכל פעם שתחייגו למשטרה או לשירות חירום אחר. לראייתי, אפליקציה שכזו צריכה להיות מותקנת כסטנדרט בכל סמארטפון שהוא.

את המכשיר שבחנתי "עיטרו" אפליקציות מובנות רבות של סלקום, רובן ככולן מיותרות. חלקן אפילו זוקפות מפעם לפעם את ראשן עם התראות כמו "עדיין לא התחברת לשירות X שלנו?" וכיו"ב. לאופטימוס G יש גם חיבור לחנות אפליקציות מתואמת במיתוג של LG, שאת כל היישומים בה (או מקבילים, טובים מהם) ניתן למצוא בחנות האנדרואיד של גוגל.

ביצועים וקישוריות: אופטימוס פריים

בדומה לבני דורו, מצויד האופטימוס G במעבד בעל ארבע ליבות, במקרה שלו, במהירות 1.5 גיגה-הרץ. יש לו גם שני גיגה זיכרון ומעבד גרפי ממשפחת אדרנו 320.

על הנייר, מדובר באחד מהאנדרואידים החזקים ביותר בישראל; האקספריה Z של סוני אמנם חדש ממנו ובעל מסך טוב יותר, אולם גודלו והרזולוציה הגבוהה שלו מצריכים משאבים נוספים מן המעבד, מה שמאזן את המצב לטובת האופטימוס. כל יישום שהפעלתי על המכשיר עבד בצורה חלקה ומהירה, לרבות זמני טעינה: מגלישה וניווט ועד משחקים.

רכיב ה-WiFi של המכשיר מזהה רשתות בקלות ומתחבר אליהן במהירות מפתיעה. למעשה, בחנתי אותו אל מול הנקסוס 4 וגיליתי שהוא עולה על אחיו התאום בכך.

מצלמה: תגידו "LG"

לסמארטפון החדש יש מצלמת 13 מגה-פיקסל, בעלת מהירות צמצם מרשימה, בעזרתה הצלחתי לצלם עצמים בתנועה בצורה טובה.

תגיד "LG", צילום: ניצן סדן תגיד "LG" | צילום: ניצן סדן תגיד "LG", צילום: ניצן סדן

איכות התמונה טובה אם כי לא פורצת דרכים. ממשק המצלמה נוח וכולל אפשרויות רבות כצילום HDR, בחירת תמונה מיטבית (מתוך שש, שמצולמות במרווחים זעומים), מספר תוכניות צילום בסיסיות (לילה, שקיעה וכו') והפעלה קולית - ניתן לצלם תמונה ע"י אמירת "צ'יז" או "LG".

בחירת תמונה מיטבית, מתוך סדרה של שישה פריימים, צילום: ניצן סדן בחירת תמונה מיטבית, מתוך סדרה של שישה פריימים | צילום: ניצן סדן בחירת תמונה מיטבית, מתוך סדרה של שישה פריימים, צילום: ניצן סדן

המצלמה עצמה היא נקודת חולשה יחסית של המכשיר. יכולות צילום מתקדמות הן מהמאפיינים החשובים ביותר לכל סמארטפון עילית - ובתחום זה נופל האופטימוס G ממתחריו.

סוללה והתחממות: מהיר וקריר

זמן הסוללה של האופטימוס G הוא ממוצע לקטגוריה - יום עבודה בשימוש סביר, קצת פחות מזה בשימוש מאומץ. את הסוללה לא ניתן להחליף, עוד מאפיין שהפך לסטנדרט. עם זאת, יש לציין שזמן הטעינה של הסוללה הוא קצר בצורה בולטת משל הסמארטפון הממוצע. המכשיר לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו. במידה רבה, בשל גב הזכוכית שלו אשר מפזר חום בצורה טובה.

סיכום ואלטרנטיבות: ברוך בואך לג'ונגל

האופטימוס G הוא ללא ספק כניסה מרשימה של LG לזירת מכשירי הפרימיום. את מה שהמכשיר מאבד בעיצובו הפשטני, הוא ללא ספק מרוויח בחזרה בביצועיו ובממשק האנדרואיד המעולה שלו. למכשיר יש עוד נקודה שפועלת לטובתו - תמחור נגיש יחסית: 3,000 שקל.

מחירו של האקספריה Z, שהוא חדש ואלגנטי ממנו, מתחיל ב-3,200 שקל ומגיע עד 3,500 - המחיר הממוצע לסמארטפון עילית בישראל. לעומת זאת, דווקא מכשירים מהדור הקודם עשויים להוות תחרות קשה עבור האופטימוס G. הסמסונג גלקסי S3, להיט מכירות עולמי ומקומי, עולה כיום כ-2,200 שקל. מחירו צפוי לרדת בחודשים הקרובים, כשיגיע ארצה מחליפו, הגלקסי S4. במילים אחרות, LG נכנסת לשוק שהוא בשל לסמארטפונים מתקדמים יותר מבעבר, אך גם תחרותי ועשיר באלטרנטיבות.

עם זאת, ממשק האנדרואיד הידידותי של האופטימוס עושה אותו למכשיר מתאים גם למשתמשים בסיסיים או כאלה שזהו הסמארטפון הראשון שלהם. בכך, קהל היעד הפוטנציאלי שלו רחב מאוד.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
לא בשורה אחת עם סמסונג סוני ו-HTC
למתחרות מסך FHD עם 440 PPI לעומת 320 של LG, שזה כמו של גלאקסי 3 בערך ואפילו פחות מאייפון 5 (טלפונים שכבר שנה בשוק). בנוסף כל הדברים הנוספים שהמתחרות סוני, סמסונג ו-HTC מציאות במכשירים שלהם שאין כאן (חסיני מים ואבק וכו').גם מחסור בחריץ הרחבה הוא חסרון אל מול המתחרות. חבל, אם הם רצו להיות יצרנית קוריאנית לא פחות אטרקטיבית מסמסונג השכנה היו צריכים להתאמץ הרבה יותר. LG די נפלו בין הכיסאות כאן, מי שירצה מכשיר מהטופ של הטופ עם כל חידושי הטכנולוגיה האחרונים אז לסמסונג סוני ו-HTC יש את כל זה, מי שמסכים להסתפק בטלפון חכם מצויין ומהיר אז אין סיבה לשלם 3000 ש"ח כשאפשר לקנות את גלאקסי 3 ב 2000 ש"ח שכמעט ולא נופל ממנו(היתרון של LG בחלט לא שווים 1000 ש"ח). ייתכן ו-LG הכניסו את כל הטוב שלהם בנקסוס 4, והוא מבחינתם מוצר הדגל ואופטימוס G הוא דרגה אחת פחות ולכן הוא לא באמת אמור להתחרות אל מול גלאקסי 4 ודומיהם, את זה נקסוס 4 יעשה.
מיקי , תל אביב  |  25.04.13
לכל התגובות