אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בני שניידר ורוני עינב משקיעים 1.1 מיליון ד' בספרי הלימוד של SlateScience צילום מסך: יוטיוב

בלעדי לכלכליסט

בני שניידר ורוני עינב משקיעים 1.1 מיליון ד' בספרי הלימוד של SlateScience

החברה מפתחת ספרי חשבון מבוססי אפליקציית טאבלט לתלמידי בית הספר היסודי. יישומי SlateScience משלבים משחקים ואנימציה להעברת החומר ומשווקים ישירות למורים בתור חומר משלים לשיעורים

25.04.2013, 16:48 | אסף גלעד
אלטרנטיבה לספרי המתמטיקה של אהרון אספיס? אפליקצייה חדשה שתאפשר לילדים ללמוד חשבון על גבי טאבלט גייסה לאחרונה 1.1 מיליון דולר ממספר משקיעי צמרת. SlateScience, שהשיקה את אפליקציית SlateMath לאייפד, גייסה 1.1 מיליון דולר ממספר משקיעים פרטיים בהם היזם הסדרתי בני שניידר (קומרנט, פי-קיוב, פנטקום), רוני עינב (המימד החדיש), רון רימון (יוריקיפיי) ולאון קמבייב. החברה צפוייה להשיק את אפליקציית האייפד שלה בישראל בעוד כשבועיים.

קראו עוד בכלכליסט

SlateMath נכנסת לנישה הצפופה של אפליקציות מבוססות טאבלט לתחום ספרי הלימוד, אלא שהיא עושה זאת בדרך מעט שונה. במקום המרה פשוטה של ספר לפורמט של אפליקציה, SlateMath מספקת עשרות משחקונים מאוירים המשלימים את ספרי הלימוד.

טאבלטים לילדים, אפליקציות חשבון. מתוך אתר SlateScience טאבלטים לילדים, אפליקציות חשבון. מתוך אתר SlateScience טאבלטים לילדים, אפליקציות חשבון. מתוך אתר SlateScience

היא מגדירה את עצמה מלכתחילה כיצרנית חומר העשרה למורים ולא מתיימרת להפוך ליצרנית של ספרי לימוד. המשחקונים, הכוללים אנימציה צבעונית וחיה, נועדו ללמד תלמידי בית ספר יסודי את העקרונות הבסיסיים בחשבון כגון לוח הכפל, חוקי חיבור וחיסור או את ההבדל בין מספרים זוגיים לבין אי זוגיים.

פונים למורים ולא למשרד החינוך

כדי להפיץ את האפליקציה, נוקטת SlateScience בדרך מעט שונה. במקום לחבור למערכות חינוך ולתכניות חינוך באופן רשמי ולשכנע אותם לשלב את האפליקציה בבית הספר, משווקים מנהליה את האפליקציה ישירות למורים. מאחר והאפליקציה נחשבת לחומר העשרה המשלים לחומר הלימוד ולא כחומר לימוד חדש בפני עצמו, מורים לא צפויים להיתקל בבעיה להכניס את השימוש באפליקצייה כרצונם.

SlateScience נוסדה בידי פרופ' שמעון שוקן, הדיקן המייסד של בית הספר למדעי המחשב במרכז הבינתחומי, פרופ' רז קופפרמן ממכון אינשטיין למתמטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים, שמוליק לונדון, לשעבר מייסד SeeRun, וגיא ורדי, לשעבר סמנכ"ל אסטרטגיה באוברון.

בספטמבר האחרון סיימה SlateScience פיילוט מוצלח בשלושה בתי ספר בישראל, ביישובים בוואדי ערה, בקיבוץ גליל ים ובבית הספר האמריקאי בכפר שמריהו. בעוד שבועיים תשיק החברה את האפליקציה בישראל. החברה מעסיקה עשרה עובדים בקיבוץ גליל ים. הגיוס נחשף לראשונה באתר חברת המחקר הישראלית IVC.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אין פה שום דבר חדש
אני אסביר למה זה כל כך הרבה כי בסופו של דבר יש פה את פרופסור שוקן ורק זה הביא את הגיוס הגדול. אין פה שום דבר חדש. יש המון חברות בארה"ב שעושות את זה בדיוק. זה לא שונה זה פשוט מה שקורה כי אפשר להכריח מורים להשתמש באפליקציה כזו או אחרת, או בפלטפורמה כזו או אחרת. שוק האפליקציות החינוכיות הוא מדהים ונפלא ומלא באפליציות שלא פותחו על ידי פרופסורים ולא מומנו ע"י משקיעים שמחפשים "טכנולוגיה" או שמות שכבר עשו את זה. אני יודע שאני נשמע ממורמר אבל אין שום דבר חדש במה שהוא עושה. מה שכן מוזר זה שמצד אחד הוא מרצה ב TED על זה שמספיק כבר עם הציונים וזה לא הכל בחיים והגיע הזמן לגישה חדשה ומצד שני - הוא מתאים את כל האפליקציה לחומר הלימוד האמריקאי כדי להכנס לבתי ספר. איפה החדשנות ? איפה הקריאיטיביות ? חבל שבסופו של דבר הבאנלי ביותר נתמך ולא פורצי הדרך.
אייל , תל אביב  |  26.04.13