אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורצי הדרך: טלפון עם מסך ברייל לעיוורים יוצג עוד השנה

פורצי הדרך: טלפון עם מסך ברייל לעיוורים יוצג עוד השנה

פיתוח ייחודי של מהנדס הודי עשוי לחבר גם את הקהילה העיוורת למהפכת המובייל, באמצעות מסך שמשנה את המרקם שלו. המכשיר צפוי לעלות 200 דולר בלבד

28.04.2013, 17:59 | הראל עילם
סמארטפון לעיוורים, מבוסס ברייל, נכנס לשלב ניסויים מתקדמים וצפוי להגיע לחנויות עד סוף השנה. כך הכריז המרכז לחקר העין של פרסד בעיר היידראבאד שבמזרח הודו.

קראו עוד בכלכליסט

במקום מסך רגיל, הטלפון עשוי מחומר מתכתי עם "זכרון" מסוג Shape Memory Alloy, שמסוגל להגיב לזרמים חשמליים. הזרמים יכולים ליצור בליטות וחורים במשטח, מעין "פיקסלים פיזיים" שיכולים לבלוט מ"מ אחד קדימה, וכך ליצור כתב ברייל.

במקום להציג תמונה מתחלפת, מסך המגע ההפטי יציג תבליט מתחלף, שיכול להציג כתב או אפילו תמונה אותה ניתן לחוש. משתמשים גם יפעילו את התפריטים באמצעות המשטח, אם כי הטלפון גם יקבל פקודות קוליות.

בן לוויה ולא רק טלפון

הטלפון הוא הפרויקט של המעצב והמהנדס ההודי הצעיר סאמיט דוגר, שעובד עליו במשך כשלוש שנים. ב-2011 הוא הציג את הפרויקט הראשוני בכנס TED, ושנה לאחר מכן זכה למענק מחברת רולקס ומרכז היזמות של ממשלת הודו לצורך קידום הפיתוח.

טלפון לעיוורים. האם זה יעזור ל-40 מיליון הודים? טלפון לעיוורים. האם זה יעזור ל-40 מיליון הודים? טלפון לעיוורים. האם זה יעזור ל-40 מיליון הודים?

דוגר הסביר את החזון שלו באתר רולקס: "טכנולוגיה מתעלמת בשיטתיות ממיעוטים ומתמקדת במשתמש הנפוץ. היא נותנת לכולם כוחות על אבל מתעלמת מהעיוורים. התוצאה היא שהשכבות החלשות הופכות לחלשות אף יותר, מכיוון שאין להם גישה לטכנולוגיה".

הוא אמר כי הפתרונות הקיימים לעיוורים, כגון מחשבי ברייל או שליטה קולית, מוגבלים או יקרים מדי. הטלפון שלו צפוי לעלות כ-200 דולר ולהיחשף עוד השנה, בהנחה ויעמוד בניסויים ודוגר יצליח לגייס יתרת התקציב הנדרשת, כ-200 אלף דולר. "התגובות הראשונות נהדרות" הוא הוסיף "עבורם, זה לא טלפון, זה בן לוויה".

הבכורה לישראל

הממשל המקומי בהודו מעודד כעת מספר מיזמים הקשורים לטיפול בעיוורים – רבע מכל העיוורים בעולם נולדים היום בהודו, והם מונים כ-40 מיליון איש במדינה. למרות שזהו טלפון הברייל הראשון, זהו אינו הטלפון החכם הראשון שפותח לעיוורים – הפרויקט הזה שמור דווקא לפיתוח ישראלי מבית קוואלקום וחברת Ray הישראלית.

למסך שמסוגל לשנות את המרקם שלו יש פוטנציאל מסחרי עצום כשלעצמו, כרכיב עיצובי בסמארטפונים וככלי ממשק באפליקציות.

תגיות