אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ציר ההייטק רעננה־רמאללה צילום: יואב גלאי

ציר ההייטק רעננה־רמאללה

שיתוף הפעולה בין לייבפרסון האמריקאית לאסאל מרמאללה מפיח תקווה להזנקת ההייטק הפלסטיני

29.04.2013, 07:52 | דני רובינשטיין

אסאל טכנולוגיות היא חברה הפועלת בתעשיית ההייטק הפלסטינית, המרוכזת כמעט כולה ברמאללה. החברה, שמספקת שירותי מיקור־חוץ לחברות מהעולם הערבי ומהמערב, נחשבת לעסק קטן בהשוואה לחברות הייטק בישראל.

לדברי המנכ"ל מוראד טהבוב עובדים באסאל 135 מהנדסי תוכנה. כ־30 מהם עובדים בשיתוף או עבור חברות ישראליות, רובן חברות בינלאומיות שיש להן מרכזי פיתוח בישראל. אחת מהן היא חברת התוכנה האמריקאית לייבפרסון, שלה 350 עובדים בישראל, הנעזרת בשירותיהם של תשעה מהנדסי תוכנה מרמאללה.

יריד הייטק ברמאללה, צילום: איי פי יריד הייטק ברמאללה | צילום: איי פי יריד הייטק ברמאללה, צילום: איי פי

המוצר שפותח ברמאללה כבר נמכר

לייבפרסון, המספקת שירות מתקדם לניטור אתרי אינטרנט ויצירת קשר אונליין עם המבקרים באתר, נסחרת בנאסד"ק ומאז 2011 נכללת גם במדד תל אביב־100. בדרך כלל החברות הישראליות שמבצעות מיקור־חוץ ברמאללה מעסיקות שלושה־ארבעה עובדים פלסטינים, כך שמדובר במספר לא מבוטל שמעורר תקוות לחיזוק הקשר בין ההייטק הישראלי למקבילו הצנוע מהגדה.

מתן ברק, האחראי על תחום המעבדות בלייבפרסון, אומר שהוא רואה בששת המהנדסים ובשלוש המהנדסות מרמאללה עובדי לייבפרסון לכל דבר. לדבריו, אחת לכמה שבועות הם מגיעים לפגישות במטה לייבפרסון ברעננה והם זוכים לתנאי העסקה דומים לאלה של עמיתיהם בארץ.

ברק וטהבוב מספרים כי הצוות הפלסטיני היה אחראי לפיתוח מוצר חדש של לייבפרסון, שנמכר בחודשים האחרונים בהצלחה. בימים אלה הם מפתחים מוצר נוסף שעתיד לספק פתרונות ללקוחות החברה ברחבי העולם.

רווח דו־צדדי

קשר בין חברה אמריקאית־ישראלית מבוססת לחברה פלסטינית צעירה הוא קודם כל צעד חשוב עבור הפלסטינים. בתעשיית ההייטק הפלסטינית עובדים כיום כ־6,000 איש, אך רובם מעניקים שירותי תמיכה לשוק המקומי ולמגזר הציבורי. ואף שבכירי התעשייה הפלסטינית למדו או עבדו בחו"ל, לחברות הפלסטיניות אין קשרים של ממש לשווקים במערב. ישראל יכולה לסייע להם ביצירת קשר כזה.

אלא שגם תעשיית הטכנולוגיה הישראלית יכולה להיעזר בפלסטינים ביצירת קשרים. בשנים האחרונות מתפתח ההייטק במהירות בעולם הערבי, ובעיקר במדינות המפרץ העשירות שהפכו לצרכניות טכנולוגיה מהגדולות בעולם. מי שכבר התחילו לספק שירותים למפרץ הן חברות הייטק מירדן. על רקע זה, גם חברה קטנה כמו אסאל עשויה לפתוח חלון לשווקים חדשים עבור התעשייה הישראלית.

תגיות