אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתירה: קרקע שרכשה אשה שנספתה בשואה מיהושע חנקין לא הועברה לידי יורשיה

עתירה: קרקע שרכשה אשה שנספתה בשואה מיהושע חנקין לא הועברה לידי יורשיה

החברה לאיתור ולהשבת נכסי נספי שואה עתרה לבית המשפט המחוזי נגד חברת נחלת יהודה בדרישה כי תעביר לידיה קרקע באזור חדרה, כדי שתוכל לאתר את יורשיה החוקיים של האשה

30.04.2013, 08:37 | דותן לוי

החברה לאיתור ולהשבת נכסי נספי שואה עתרה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד חברת נחלת יהודה בדרישה כי תעביר לידיה קרקע באזור חדרה, השייכת לאשה שנספתה בשואה, כדי שתוכל לאתר את יורשיה החוקיים ולהשיב להם את הנכס. מדובר בקרקע בשטח של שני דונמים בשכונת חפציבה המוכרת כשכונת עין הים במערב חדרה.

יהושע חנקין. צאצאיו לא השיבו את הנכס יהושע חנקין. צאצאיו לא השיבו את הנכס יהושע חנקין. צאצאיו לא השיבו את הנכס

בחקירות החברה אותרו מסמכים ולפיהם ב־1934 רכשה גברת לנציצקי מגואל האדמות יהושע חנקין מגרש תמורת 65 ל"י. ב־1937, לאחר תהליך החלוקה לתתי־חלקות, נקבעה חלקת המגרש של לנציצקי. החלקה לא נרשמה על שמה, ולטענת החברה לאיתור נכסים נותרה על שם נחלת יהודה.

אולם בעוד רוכשים אחרים ששרדו את השואה או יורשיהם דרשו את קרקעותיהם מחברת נחלת יהודה והצליחו לקבלן, החברה - המוחזקת כיום על ידי צאצאיו של חנקין - לא השיבה לחברה לאיתור ולהשבת נכסי הנספים את הנכס כפי שמחייב החוק.

את העתירה הגישו עו"ד אופיר פורת ועו"ד אוריה גרוס. מחברת נחלת יהודה לא התקבלה תגובה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
בעניין "החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה"
למגיבים 3 ו -5: ההתלהמות שלכם כנגד "החברה להשבת נכסים" ממש מיותרת, וגם, איך לומר בעדינות, מגוחכת. החברה להשבת נכסים הוקמה על פי חוק. לפני שאתם מתנפלים, כדאי אולי לקרוא את החוק. על פי החוק, תפקיד החברה הוא ראשית, לאתר נכסים השייכים לנספי שואה ולהעביר אותם לבעלותה !! על פי החוק, כל גורם המחזיק בנכס השייך לנספה שואה חייב להעביר אותו לבעלות "החברה להשבת נכסים". כך נהגו האפוטרופוס הכללי, "הקרן הקיימת לישראל", בנק לאומי, (לאחר שהוגשה נגדו תביעת ענק), ועוד ועוד. כך אמורה לנהוג גם "חברת נחלת יהודה". אין שום סיבה שהנכס יישאר בידי חברה זו שהיא חברה פרטית, ואין שום סיבה שמי שייהנה מהנכס יהיו צאצאיו של חנקין. על פי החוק, לאחר שהנכס יועבר לבעלות "החברה להשבת נכסים" יהא עליה לעשות מאמצים, ולנסות לאתר יורשים. ככל שיימצאו כאלה, על החברה להעביר את הנכס לידיהם. כמובן לאחר תהליך לא קצר של בדיקה, בקשה להצהרת מוות של המנוחה, והוצאת צווי ירושה. ככל שלא יימצאו יורשיה של המנוחה תוך פרק הזמן הקבוע בחוק, יימכר הנכס ותמורתו אמורה לשמש לרווחתם של ניצולי השואה. על פי החוק, החברה עומדת לביקורת של מבקר המדינה. אם ידוע למי מכם על מעשים לא ראויים שנעשו בחברה כדאי ואף רצוי לשלוח תלונה למשרד מבקר המדינה. אני מניחה שמידע כזה אינו מצוי בידיכם. לכן אציין רק שהפרחת האשמות סתמיות היא מעשה בזוי ומיותר.
דפנה , רמת-גן  |  01.05.13
5.
רגע מצאתם יורשים ?
תמצאו יורשים ואז תעזרו להם (על פי חוק) לקבל את הקרקע כמו שאר היורשים שלפי דבריכם דרשו וקיבלו נחלת יהודה שמרה על הקרקע 70 שנה אני סומך עליה יותר מאשר עליכם עובדה שנחלת יהודה דוקא כן החזירה קרקעות לאחרים מה שאומר שהם בסדר ואילו אתם מעין פרזיטים שמתפרנסים מספסרות בקרקעות של ניצולי שואה עדיף היה לקחת את הכסף שמשלמים לכם (אתם הרי לא עובדים בחינם) ולתת אותו לניצולי שואה שזוקוקים לו יש איפה שהוא נתונים מדויקים על מה הצלחתם להשיב לניצולי שואה עד היום וכמה כסף קיבלתם עד היום על עבודתכם הנאמנה ?
לפרק את החברה  |  30.04.13
4.
לעדי - פיצויים על קרקע
ניתן למצוא פרטים על שטחים בבעלות היסטורית של משפחה באתרים כמו "המורשת שלי" . כמו כן ישנם עורכי דין המתעסקים בנושא של פיצויים בגין הפקעות.כאשר נזקקתי לעזרה בהשבת זכויות ופיצויים בשל הפקעת קרקע שהייתה ברשות המשפחה שלי נעזרתי בשירותיו של עו"ד משה קמר.
שולמית , דרום  |  30.04.13
לכל התגובות