אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית אגיש רבד יהפוך למגדל בן 26 קומות

בית אגיש רבד יהפוך למגדל בן 26 קומות

לפי התוכנית, על הבניין הקיים שנמצא ברחוב נח מוזס בתל אביב ייבנו 20 קומות נוספות. בהתאם להחלטת הוועדה המחוזית, שתי קומות יוקצו לצרכי ציבור

30.04.2013, 12:57 | שירלי ששון-עזר

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז תל אביב אישרה להפקדה תוכנית להקמת תוספת של 20 קומות לבית אגיש רבד של החברות רבד ונכסי שבטא קרונפלד.

המגרש הממוקם ברחוב נח מוזס 11-13 בקרבת נתיבי איילון כולל כיום מבנה משרדים בן 6 קומות. על פי התוכנית, על הבניין הקיים ייבנו 20 קומות נוספות. מדובר בתוספת של 10,000 מ"ר על ה-7,000 מ"ר הקיימים כיום, כלומר הגדלת אחוזי הבנייה בכ-670%.

בית אגיש רבד. בקרוב מגדל בית אגיש רבד. בקרוב מגדל בית אגיש רבד. בקרוב מגדל

החלטת הוועדה המחוזית להגדלת שטח התעסוקה באזור תואמת את תוכנית המתאר העירונית החדשה של תל אביב תא/5000 המגדירה את אזור התעסוקה הסמוך לנתיבי איילון כאזור תעסוקה ולפי כך מעודדת את הגדלת שטחי הבנייה במגדלי תעסוקה. בשל קרבתו של המגדל לשכונת המגורים נחלת יצחק הסמוכה, נקבע בתוכנית כי שתי קומות יוקצו לצרכי ציבור. בסך הכל מדובר בכ-1,400 מ"ר שירשמו על שם העירייה וישמשו בהתאם לצרכיה.

מדובר בתוכנית שלא זכתה לאהדת הוועדת התכנון המקומית תל אביב. רבד ונכסי שבטא קרונפלד הגישו את התוכנית לוועדה המחוזית ו"עקפו" למעשה את הדרג המוניציפאלי מכיוון שהחברות לא הסכימו לחתום על דרישות הפיתוח שדרשה מהם הוועדה המקומית. חברים בוועדה המקומית הצביעו על בעייתיות בתוכנית מסיבה זו וגם מכיוון שהיא אינה מציעה פתרונות חניה מספקים. כפי שעולה מהחלטת הוועדה המחוזית שהתקבלה היום, הוועדה התעלמה מחוות הדעת של חברי הוועדה המקומית והחליטה לאשר את התוכנית להפקדה מבלי שינתן פתרון בנושא זה. "לאור מיקום הבניין באזור המוגדר בתוכנית המתאר המחוזית כ"מוטה תחבורה ציבורית", קרי, בקרבת תחנות רכבת קיימות ועתידיות, ובהתאם למדיניות הפחתת מקומות חנייה במטרה לעודד שימוש בתחבורה ציבורית והפחתת הגודש בכבישים, התוכנית אינה מקצה מקומות חנייה נוספים למכוניות על אלו הקיימים במרתפי החניה החפורים", נכתב בהודעת הוועדה המחוזית. התוכנית תקצה 25 מקומות חנייה נוספים לרכב דו גלגלי בחזית הבניין ובחזית הצפונית ותכלול דרך להולכי רגל ואופניים. כמו כן הוחלט כי הבניין ייבנה בהתאם לתקן ישראלי לבנייה ירוקה.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות