אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר התקשורת החדש מחפש מקום נוח לגרוף בו קרדיטים צילום: טל שחר

שר התקשורת החדש מחפש מקום נוח לגרוף בו קרדיטים

גלעד ארדן סיים את חודש השתיקה שגזר על עצמו מאז כניסתו לתפקיד: אחרי שהודיע שיכפה על HOT ו־yes להציע חבילת ערוצי בסיס זולה הוא מאיים לבחון מחדש את הרפורמה ברשות השידור. בשוק הטלוויזיה טוענים: הוא חושב שזה שוק הסלולר

01.05.2013, 08:19 | אופיר דור

שר התקשורת גלעד ארדן שם בשבוע האחרון קץ לחודש הדממה שנראה כאילו גזר על עצמו מאז כניסתו לתפקיד. ראשית היו אלה חברות הטלוויזיה הרב־ערוצי HOT ו־yes שגילו כי השר הממונה עליהן מתכוון לכפות עליהן חבילת ערוצי בסיס חדשה ב־120 שקל לחודש. אליהם הצטרפו שלשום מנהלי ועובדי רשות השידור, שהופתעו לגלות מפרסום של ארדן בפייסבוק כי בכוונתו לבחון מחדש את הרפורמה הכוללת ברשות שנידונה מ־2007.

אולי זו הפופולריות שלה זוכות הצהרות הפייסבוק של שר האוצר יאיר לפיד או הצל הגדול של קודמו בתפקיד שר התקשורת משה כחלון שגרמו לארדן לאבד סבלנות, אך ברור שהשקט תם.

למעשה שתי ההצהרות של ארדן קשורות זו בזו: לאחר שמתח ביקורת על חברות הכבלים והלוויין שאותן הגדיר כמי שחגגו על חשבון הציבור, הפנו אותו רבים מהמגיבים בפייסבוק למצבה של רשות השידור. מדוע השר מבקר את HOT ו־yes ואינו מתייחס לנושא האגרה, טענו.

ארדן, המכהן גם כשר האחראי על רשות השידור, לא נשאר אדיש, והעלה לעמוד הפייסבוק שלו מכתב חריף ששלח ליו"ר הרשות אמיר גילת ולמנכ"לה יוני בן מנחם, ובו כתב כי "ברור שהציבור אינו חש כיום שהוא מקבל תמורה בעד האגרה שהוא משלם, ושמעבר לעובדה שהצפייה בשידורי הרשות (גם אם אינה אמורה לפעול משיקולי רייטינג) ירדה באופן משמעותי מול הצפייה בה בעבר, גם כספי ציבור רבים יורדים לטמיון ומתבזבזים לשווא בפעילות הרשות. הציבור אינו חש שהוא מקבל תמורה בעד האגרה, והציבור צודק".

בנוסף כתב ארדן כי "כשר האחראי על רשות השידור, אני מבקש להודיעכם כי אני מתכוון להעמיד את הרפורמה ברשות השידור, על כל היבטיה, לבחינה מחודשת".

רשות השידור. "כספי ציבור רבים יורדים לטמיון ומתבזבזים לשווא", צילום: מאיר אזולאי רשות השידור. "כספי ציבור רבים יורדים לטמיון ומתבזבזים לשווא" | צילום: מאיר אזולאי רשות השידור. "כספי ציבור רבים יורדים לטמיון ומתבזבזים לשווא", צילום: מאיר אזולאי

במסגרת הרפורמה ברשות צפויים לסיים את עבודתם ברשות בדרך של פיטורים או פרישה מרצון כ־700 עובדים, המהווים כ־40% מכוח העבודה ברשות. כמו כן יגויסו כ־150 עובדים חדשים שאמורים להזרים דם חדש לארגון, אגרת הטלוויזיה תופחת ואגרת הרישוי ברכב תועלה. עלות הרפורמה מוערכת בכמיליארד שקלים.

ביצוע הרפורמה מתעכב זה שנים כתוצאה מהקושי להגיע להסכמה על כל פרטיה בין כל הגורמים המעורבים בה: הנהלת הרשות, משרד האוצר ואגודת העיתונאים, שמייצגת את עובדי הרשות. החלטתו של ארדן לבחון מחדש את הנושא עלולה לעכב את ביצוע ההסכם לאחר שהושגו הסכמות בין הצדדים ברוב הנושאים המהותיים.

גורמים בשוק הטלוויזיה טוענים כי החלטתו של ארדן לבחון מחדש את הרפורמה ברשות קשורה לרצונו להיות זה שזוכה בסופו של דבר לקרדיט על המהלך. "מדובר ברפורמה שכמעט מוכנה לחתימה לאחר משא ומתן ארוך בין האוצר לאגודת העיתונאים ולהנהלת הרשות", טוען גורם המעורב בתחום. "ההחלטה של ארדן לעצור את התהליך נובעת רק מרצונו להיות זה שהרפורמה תיזקף על שמו".

בשוק הטלוויזיה גם לא אהבו את בחירתו של ארדן להפיץ בפייסבוק מכתב ששלח למנהלי רשות השידור זמן קצר לאחר שליחתו בפועל: "זה מהלך שמצביע על זלזול ואי־אמון במוסדות רשות השידור וביו"ר שלה.

ביקורת נוספת שהופנתה כלפי ארדן בשבוע האחרון היתה כי הוא נוהג בשוק הטלוויזיה באותו אופן שבו נהג כחלון בשוק הסלולר, אף שיש הבדל גדול בין שני השווקים.

"חברות הכבלים והלוויין מכרו לנו במשך זמן רב מדי חבילות יקרות עם יותר מדי ערוצים שאנחנו לא מכירים. שכנעו אותנו שאם אנחנו רוצים

לחם אנחנו חייבים לשלם הרבה כסף כי הוא מגיע עם נייר צלופן... החגיגה נגמרה", כתב ארדן.

אך בשוק הטלוויזיה תוהים באיזו חגיגה מדובר: HOT ו־yes אינן מכונות המזומנים והדיבידנדים שהיו חברות הסלולר בעבר. yes מעולם לא חילקה דיבידנדים ו־HOT עשתה זאת לראשונה בשנה שעברה.

תגיות