אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר הפנים הורה לפתוח במו"מ עם סין להבאת עובדי בניין

שר הפנים הורה לפתוח במו"מ עם סין להבאת עובדי בניין

גדעון סער הנחה את רשות האוכלוסין וההגירה להתחיל במגעים עם ממשלת סין לגיבוש הסכם בילטרלי בין המדינות, בעקבות פרסום המסמך בכלכליסט שבו האשימו הסינים את ישראל בעיכוב החתימה על ההסכם

02.05.2013, 09:11 | דותן לוי

שר הפנים גדעון סער הורה אתמול לפתוח במשא ומתן לחתימה על הסכם בילטרלי עם ממשלת סין להבאת עובדים זרים לענף הבנייה בישראל. זאת בעקבות חשיפת "כלכליסט" על היעדר משא ומתן עם ממשלת סין להבאת העובדים. סער הורה על פתיחת המשא ומתן במקביל לקבלת אישור עקרוני משלטונות סין למתווה להסכם שהועבר לפני כמה שבועות מישראל לשגרירות סין והמלצת הצוות הבין־משרדי בנושא.

קראו עוד בכלכליסט

כפי שפורסם ב"כלכליסט" ממשלת סין טוענת במסמך שהגיע למערכת כי היא ממתינה לחתום על הסכם בילטרלי בין שתי המדינות שיאפשר הבאת עובדים סינים לישראל, וכי דווקא הצד הישראלי מעכב את קידום התהליך.

מדובר במסמך תגובה שהעבירה שגרירות סין בישראל לנשיא לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין בעקבות שאילתה שהגיש בנושא. "סין מעוניינת לחתום על הסכם בילטרלי מאז שנת 2007. הצגנו לרשויות ההגירה בישראל את נייר העמדה שלנו בנושא כמה פעמים, אך עד כה לא זכינו לתשובה. אם הצד הישראלי מסכים לחתום על הסכם להבאת עובדים סינים לישראל, לשכת המסחר של סין תשלח משלחת כדי לנהל משא ומתן בנושא. אפשרות אחרת היא שנציגי רשות ההגירה מישראל יגיעו לסין", לשון המכתב שנשלח מהשגרירות הסינית ללין. העיכוב מונע למעשה את הגעתם לארץ של כ־3,000 פועלים סינים.

פועלים סינים. העיכוב מונע הגעת 3,000 פועלים, צילום: שאול גולן פועלים סינים. העיכוב מונע הגעת 3,000 פועלים | צילום: שאול גולן פועלים סינים. העיכוב מונע הגעת 3,000 פועלים, צילום: שאול גולן

ההחלטה לחתום על הסכמים בילטרליים עם כמה מדינות אשר יאפשרו הבאת עובדים זרים לישראל התקבלה על ידי הממשלה בחודש יולי 2011 מתוך כוונה להסדיר את גיוס והעסקת העובדים הזרים ולמגר את תופעת גביית דמי התיווך וסחר בבני אדם. ההסכמים הבילטרליים מאפשרים בניית מנגנון מסודר ופיקוח מלא על התהליך — מתחילת גיוס העובדים ועד סיום ההעסקה בישראל וליווי בחזרה לארץ המוצא.

במסגרת ההחלטה הוקמה ועדה בין משרדית בראשות מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, אמנון בן עמי, שתפקידה לבחון מדינות אפשריות לקידום משא ומתן וללוות את התהליך עד לחתימת ההסכם.

מאז ההחלטה לגיוס עובדים זרים באמצעות הסכמים בילטרליים נחתמו הסכמים עם בולגריה ומולדובה בענף הבניין (מבולגריה הגיעו 760 עובדים וצפויים להגיע 1,300 נוספים וממולדובה עתידים להגיע בחודשים הקרובים כ־800 עובדים) ועם תאילנד בענף החקלאות (הגיעו כ־2,500 עובדים) וכעת צפוי להתחיל פיילוט בענף הסיעוד עם עובדים מנפאל. בתוך כך, בענף הבנייה עיקר הדרישה של הקבלנים היא לעובדים מסין אשר נחשבים למקצועיים ומהירים.

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר בירך על ההחלטה של שר הפנים: "סער החל לאחוז במושכות הניהול של משרד הפנים באותו היגיון בריא ותפיסה ערכית כפי שהוביל את משרד החינוך. זהו דבר חשוב מאוד שהשר סער רואה את הדברים בראייה רחבה ועל פי האינטרס הלאומי האמיתי מבלי לחכות לפעולתם או אי־פעולתם של משרדי ממשלה אחרים".

אוריאל לין: "חשוב שסער רואה את הדברים בראייה רחבה"
אוריאל לין: "חשוב שסער רואה את הדברים בראייה רחבה" צילום: אוראל כהן

אלדד ניצן, יו"ר התאחדות תאגידי כוח אדם זר לבניין באיגוד לשכות המסחר, אמר כי "כדי להשלים את העניין יש לאמץ כעת את המתווה הנרקם במשרד ראש ההמשלה אשר יבטיח את הגעתם של עובדים מקצועיים לענף הבנייה. מתווה זה יתרום מחד להגדלת היצע יחידות הדיור באופן מהיר, ומאידך, ישמור על זכויות העובדים הזרים המגיעים למדינת ישראל".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
הבאת עובדים זרים
אני חושב כי על ממשלת ישראל מוטלת החובה למצות את המקסימום מבניה הצעירים יותר ופחות צעירים להפנות אותם לקורסים ולהשתלמויות בענף הבניין . כל זאת תוך מתן תנאים כדאיים ומפתים. ואנוכי כיזם בענף הייתי יותר שמח לעבוד עם החברה הישראליים. לתת להם לעבוד הן כשכירים והן כקבלני ביצוע.
אבי קירון , נתניה  |  04.05.13
לכל התגובות