אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פירון: "ההורים לא צריכים לשלם - יש לשלב את הבחינה הפסיכומטרית במערכת החינוך" צילום: מיקי נועם אלון

פירון: "ההורים לא צריכים לשלם - יש לשלב את הבחינה הפסיכומטרית במערכת החינוך"

שר החינוך דיבר בכנס ההשכלה הגבוהה גם על חשיבות לימודי הליבה: "לדון ילד בגיל 5 לעוני בחברה החרדית זה פגיעה בזכויות הילד"

02.05.2013, 11:14 | הדר קנה

"לימודי ליבה הם לא גזירה הם תקווה, הם לא מלחמה הם שלום, הם לא עימות אלא אפשרות לשיח. אני אומר שאנחנו לא נוותר על הצורך לחולל שינוי, אבל נעשה הכל להגדיר את היקף השינוי מבלי לשנות את אורחות החיים של החברה החרדית", כך אמר שר החינוך שי פירון בכנס ההשכלה הגבוהה השלישי בתל אביב. פירון דיבר בכנס על חשיבות לימודי הליבה, סיוע לאוכלוסיות  מיעוטים ושינוי תוכנית הלימודים - כולל שילוב הבחינה הפסיכומטרית.   

קראו עוד בכלכליסט

פירון התייחס לצורך להסביר לחברה החרדית כי ההפרדה פוגעת בכל הצדדים. הוא דיבר על הצורך לשלבם במערכת החינוך וציין כי " אסור שזה יהיה בכוחנות, אבל אסור לוותר על הנחישות - לדון ילד בגיל 5 לעוני בחבר החרדית במידה רבה זה פגיעה בזכויות הילד".

פירון הסביר כי צריך להפוך את ההשכלה הגבוהה לנגישה יותר: "יש לאפשר כניסה לאוכלוסיות שלא פקדו את המוסדות באחוזים ההולמים את מספרם בחברה הישראלית כי מדינה דמוקרטית לא יכולה לאפשר לעצמה פערים. הצורך להציג שוויון הזדמנות הוא גם בשיח המוסרי שלנו ולא רק בשיח הכלכלי. זה הבסיס של הכמיהה לשיווין. נעשה הכל - בין אם פיתוח תוכניות, תקציבים וכד' כדי לקדם את ההשכלה הגבוהה והזכות לשוויון".

תלמידים במבחן. "תוכנית הלימודים תשתנה מהותית", צילום: טל שחר תלמידים במבחן. "תוכנית הלימודים תשתנה מהותית" | צילום: טל שחר תלמידים במבחן. "תוכנית הלימודים תשתנה מהותית", צילום: טל שחר

פירון אמר כי מלבד החרדים צריך לדאוג לאוכלוסיות מיעוטים נוספות: " צריך לטפל גם בערביי ישראל  - המערכת הבסיסית לא תמיד קיבלה את המשאבים הראויים כדי להתפתח באופן ראוי וצודק. תשומת לב מיוחדת צריכה לקבל האוכלוסייה הבדואית - צריך לעשות ככל הניתן לאפשר להם ללמוד ולא להשתלב בגיל צעיר מדי בשוק העבודה. וצריך לדאוג גם לעולים. כבודנו כחברה יהיה ברבגוניות של החברה בהשכלה הגבוהה".

לדבריו של פירון, "לא מספיק מעריכים בחברה הישראלית את החכמה והכמיהה לידע".

פירון הסביר כיצד הוא רואה את תפקידו כשר חינוך: "צריך לדבר גם על החופש האקדמי כערך משמעותי. היכולת לאפשר לכל מדען את דעתו החופשית. כל אחד יכול להביא את הקול והגוון שלו במרחב הציבורי, והתפקיד שלי הוא לאפשר את הדיון ואת הצלילים המגוונים שמביאים לסימפוניה. את הסימפוניה צריך לתאם לפעמים כדי שלא יהיו זיופים, אבל תפקידי הוא בעיקר לאפשר להביא לידי ביטוי את התעצומות היצירתיות והחכמה".

משימה נוספת שהציב פירון לפניו היא הידוק היחסים בין המערכת להשכלה גבוהה למערכת החינוך העל יסודית: "צריך תוכנית לימודים שתעמיד את ישראל במוקם הראוי לה במשפחת העמים. אנחנו נהנים להתבשם מחתני פרס נובל, אבל חברה צריכה לחשוב על אלה שיהיו חתני פרס נובל בעתיד ולא על אלו שכבר היו. מאיפה הם יבואו? האם אנחנו מאפשרים להם להתפתח כראוי? לכן היעד השני שלי לייצר מצב שתוכנית הלימודים תשתנה מהותית ונתאים אותה למאה ה-21".

פירון הציב תוכנית שלפיה תלמידים ייבחנו בבחינה הפסיכומטרית כבר בתיכון ועל חשבון מערכת החינוך: "ישראל היא היחידה בעולם שסיימת תיכון ואתה עדיין לא יכול להתקבל לאוניברסיטה. אחרי התיכון צריך לעבור בחינה פסיכומטרית. אני חושב שזה לא נכון ולא הגון שילד יסיים את לימודיו בלי לקבל את כל הכלים כדי להמשיך ללמוד. אני לא קורא לביטול הבחינה, אבל הוא לא צריך לבזבז עוד שנה ושהוריו ישלמו על קורס פסיכומטרי, צריך לשלב זאת במערכת הלימוד".

תגיות

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
פירון=טירון פוליטי. עוד לא קלט שכל שינוי כרוך בכסף וזה, כאמור מגיע מתקציב שיש להשיג
תקציב לא מגיע מפליטות פה בכנסים אלא במו"מ בתוך המערכת הפוליטית פירון יקירי: סייג לחוכמה שתיקה, אמרו חז"ל אז בלום קצת, תלמד יותר ואז אולי גם תביא איזו תועלת ובשביל אידיט כזה עשה לפיד מלחמת עולם על תפקיד שר החינוך...
02.05.13
לכל התגובות