אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשנה לנגיד בנק ישראל: גירעון של 4.65% מהתוצר הוא גבוה מדי ורצוי לצמצם אותו צילום: עומר מסינגר

המשנה לנגיד בנק ישראל: גירעון של 4.65% מהתוצר הוא גבוה מדי ורצוי לצמצם אותו

קרנית פלוג אמרה בישיבת הממשלה בה אושרה הצעת שר האוצר לפרוץ השנה את מסגרת התקציב: "יש לייצר מנגנון מעקב ובקרה על צבר ההתחייבויות העתידיות של הממשלה, כך שיהיו עקביים עם מגבלת ההוצאה. ההחלטה להעמיד את תקרת הגירעון על 3% לשנת 2014 היא צעד נכון וחשוב, המצביע על המחויבות לחזור למשמעת פיסקלית"

05.05.2013, 14:07 | אמנון אטד

גירעון של 4.65% מהתוצר בשנה הנוכחית, אחרי גירעון של 4.2% בשנה שעברה, הוא עדיין גבוה, ורצוי היה לצמצם אותו. כך הזהירה היום (א') המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג. הדברים נאמרו בישיבת הממשלה שבה אושרה לפני זמן קצר הצעת שר האוצר, יאיר לפיד, לפרוץ השנה את מסגרת התקציב בכ- 6.5 מיליארד שקל ולהעלות את יעד הגירעון לשנת 2013 מ- 3% מהתוצר ל- 4.65%.

קראו עוד בכלכליסט

יחד עם זאת, הוסיפה המשנה לנגיד כי העובדה שנעשה מאמץ לצמצם, ולו במעט, את הגירעון עוד השנה, משקפת את המחויבות של הממשלה לטפל בבעיה התקציבית. לדבריה, קשה לתקן את תוואי הגירעון כאשר אנו נמצאים בעיצומה של השנה, ובשעה שהתקציב החדש אמור לצאת לדרך רק בתחילת אוגוסט.

ד"ר קרנית פלוג המשנה לנגיד בנק ישראל, צילום: מיקי אלון ד"ר קרנית פלוג המשנה לנגיד בנק ישראל | צילום: מיקי אלון ד"ר קרנית פלוג המשנה לנגיד בנק ישראל, צילום: מיקי אלון

פלוג קראה לממשלה לייצר מנגנון מעקב ובקרה על צבר ההתחייבויות העתידיות של הממשלה, כך שיהיו עקביים עם מגבלת ההוצאה. לנושא זה, היא הסבירה לשרים, יש משנה חשיבות כדי לוודא שההתנהלות שהביאה אותנו לבעיה שבה אנו מנסים לטפל עכשיו, לא תחזור על עצמה. הצורך הזה מתחדד לנוכח האתגר שצפוי לממשלה בתקציב 2015 – ההתחייבויות לשנת 2015 כבר חורגות מכלל ההוצאה.

על ההחלטה שקיבלה חברת דירוג האשראי S&P בסוף השבוע, להפחית את דירוג האשראי של ישראל במטבע מקומי, ועל מכתב נוסף ששיגרה חברת הדירוג פיץ', אמרה פלוג כי המסר ששלחו לנו חברות הדירוג ביום חמישי האחרון, שאנחנו מאבדים שליטה על התקציב, היה ידוע ומובן לנו מזה זמן, לפחות מיולי 2012.

על החלטת הממשלה לקבוע לשנת 2014 יעד גירעון של 3%, אמרה פלוג כי בנק ישראל מברך על כך. לדבריה, זהו יעד נכון וחשוב, המצביע על המחויבות לחזור למשמעת פיסקלית, והוא מגלם מאמץ גדול הן של קיצוץ בהוצאות, ביחס להתחייבויות, והן בהתאמה של שיעורי המס ליעד זה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הכלכלנים מקלקלים
מניין לך כי גרעון בתקציב מוביל לקטסטרופה. שהרי המודלים לפיו אתם פועלים נכשלו ולהוכחה : המשברים הכלכליים בעולם המערבי שלא צפיתם ! מדינה אינה משק בית, למדינה מותר להדפיס כסף על מנת להתניע את הכלכלה. הדפסת כסף תגרור ירידה בערכו של השקל שישפר את רווחי היצואנים שיגרור מקומות עבודה. ההכנסות העתידיות ממקורות הגאז יאזנו את הכנסות המדינה, יוזילו את הוצאות הייצור, יתנו תנופה למשק שיגדילו את הכנסות המדינה ממיסים. העלעת מיסים כן. אבל לאלה המרוויחים מעל 75000 ש"ח לחודש. משכורות בחברות ציבוריות או כאלה המגייסות הון מהציבור צריכות לבטא את גודל האחריות. האחריות הגבוהה ביותר במדינתנו היא של רוה"מ , שר הביטחון ,הרמטכל ושר האוצר. מס של 75% יש להטיל על כל הכנסה מעל 75000 ש"ח. לכן פריצת המסגרת התקציבית היא ברוכה. הכותב אינו כלכלן ,
גל , דרום  |  05.05.13