אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קונדואיט תשלם חצי מיליון דולר על גריפת רווחים שלא כדין

קונדואיט תשלם חצי מיליון דולר על גריפת רווחים שלא כדין

ענקית האינטרנט הישראלית תפצה את חברת MyPlayCity הרוסית על שהפיצה סרגל כלים עם הסימן המסחרי שלה מבלי לחלוק עמה רווחים

06.05.2013, 10:47 | אסף גלעד

ענקית האינטרנט הישראלית קונדואיט תאלץ לשלם לחברת MyPlayCity הרוסית חצי מיליון דולר על אי שיתוף בהכנסות, כך פסק בית משפט בניו-יורק בתום משפט שארך כשלוש שנים.

קראו עוד בכלכליסט

MyPlayCity, אתר רוסי-אמריקאי להורדת משחקי פנאי, תבע את קונדואיט על כך שהפיצה סרגל כלים עם הסימן המסחרי שלו וגרפה מכך רווחים, זאת לאחר שקונדואיט עצמה ביקשה לסיים עמה את ההסכם בין החברות. קונדואיט, לפי הטענה, המשיכה להפיץ את סרגל הכלים הווירטואלי ולגרוף את כל ההכנסות לעצמה במקום לשתף בהן את החברה הרוסית.

קונדואיט נחשבת לאחת מחברות האינטרנט הגדולות בישראל עם שווי המוערך כיום בכ- 1.4 מיליארד דולר. היא גדלה בעיקר בזכות המוצר המרכזי שלה: פלטפורמה לבניית סרגל כלים לדפדפן, אותו היא משווקת לספקיות תוכן המשתמשות בסרגל כדי למתג את עצמן.

קונדואיט ולקוחותיה מתחלקות בהכנסות שנובעות משימוש בסרגלי הכלים, הכנסות שמגיעות בדרך כלל מחברות החיפוש כגון גוגל ובינג המשלמות על כל חיפוש בחלונית החיפוש בתוך סרגל הכלים או מהקלקה על לינקים ופרסומות.  

מימין: דרור ארז ורונן שילה, מייסדי קונדואיט, צילום: יובל חן מימין: דרור ארז ורונן שילה, מייסדי קונדואיט | צילום: יובל חן מימין: דרור ארז ורונן שילה, מייסדי קונדואיט, צילום: יובל חן

לפי ההסכם שנחתם בין שתי החברות בשנת 2008, כל אחת מהן תקבל 50% מההכנסות מחברות החיפוש. שנה לאחר מכן הסכימו השתיים על העלאת הנתח מההכנסות עבור החברה הרוסית ל- 75% מכלל ההכנסות, נתח שהועלה עוד באותה שנה ל-85% מכלל ההכנסות.

בסוף 2009 ביקשה קונדואיט לסיים את הסכם ההתקשרות עם MyPlayCity, למורת רוחה של החברה הרוסית. ככל הנראה, שלחה קונדואיט את בקשת סיום ההתקשרות לחברה שלישית, ככל הנראה אינפוספייס או אחד ממנועי החיפוש, ולא אליה ישירות. עם זאת, כוונתה של קודואיט נודעה ל-MyPlayCity במהירות. ולמרות סיום ההתקשרות בן השתיים, המשיכה קונדואיט במשך שלושה חודשים וחצי להפיץ את סרגלי הכלים ואת התוכנות של MyPlayCity מבלי שתחלק עמה את ההכנסות.

במקביל גם MyPlayCity עצמה סופגת ביקורת עד היום. חיפוש המילה בגוגל מביא דפים רבים הקשורים במדריכי הסרה של MyPlayCity, היות והתוכנה מתקינה תוכנות נוספות על גבי הדפדפן הכרוכות בשינוי מנוע החיפוש בדף הבית.

לטענת MyPlayCity, "הפסיקה מוכיחה שאפילו חברות בגודל של קונדואיט עם משאבים כמו שלה לא יכולים לעשות שימוש בסימן מסחרי של חברות קטנות מבלי לשאת באחריות על מעשיהן".

קונדואיט: לא נגרמה כל פגיעה

מקונדואיט נמסר: ל"כלכליסט": ל-MyPlayCity נפסק חלק קטן מאוד מסכומי הנזקים שתבעה בהיקף של מיליוני דולרים. מתוך מגוון עילות התביעה של MPC חלק נדחו, באחרות נפסק סכום שאינו עולה על 5,000 דולר ואילו אלה שנותרו נדונו בפני חבר מושבעים. MPC תבעה אמנם מיליוני דולרים כפיצוי בגין נזקים, אך המושבעים פסקו כי ל-MPC לא נגרמה כל פגיעה ועקב כך פסקו לה סכום של דולר אחד בלבד".

"בית המשפט קבע שבאופן טכני קונדואיט הפרה את דיני סימני המסחר של MPC בכך שלאחר סיום ההסכם בין הצדדים היתה פסיבית ולא פעלה להסרת סרגלי הכלים של MPC. המושבעים פסקו שבשל כך על קונדואיט לשתף את MPC בחלק מרווחיה מסרגלי הכלים שהופקו בתקופה שלאחר סיום ההסכם. סכום זה מתוך הרווחים מהווה רק חלק קטן מסכום הפיצויים המנופח ש-MPC תבעה בעקבות מחלוקת עסקית שגרתית, והשופטת אף ביקרה את MPC על שלא השכילה ליישב את המחלוקת בעניין חלוקת הרווחים לפני המשפט".

תגיות