אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קטנות ושובבות: מרבית קרנות היתר וקרנות ת"א־75 מכות את מדד הייחוס

קטנות ושובבות: מרבית קרנות היתר וקרנות ת"א־75 מכות את מדד הייחוס

אף שהקרנות הבינוניות זוכות לכתף קרה מציבור המשקיעים, הן מניבות תשואות גבוהות לטווח ארוך

07.05.2013, 07:57 | בועז בן־נון

הפעם יצאנו לראות מה קורה בקטגוריות ת"א יתר ות"א־75. בחרנו בשתיהן יחדיו כי שתיהן מייצגות את המניות הקטנות יותר בשוק המקומי, שהן רק כרבע משוק המניות. קרנות היתר (המניות שאינן במדד ת"א־100, כ־5% משוק המניות) וקרנות ת"א־75 (כ־20% מהשוק) הן עבור מנהלי הכספים יעד לזיהוי הזדמנויות, ועבור המשקיעים יעד לתשואות עודפות על המדדים המפורסמים יותר.

נתחיל בקרנות אשר בקטגוריה "יתר". מדד מניות היתר השיא לא פחות מ־13.82% מתחילת השנה ו־16.95% בשנה וחצי האחרונות, זאת בעוד מדד ת"א־25 מסתפק ב־1.75% וב־6.4% באותן תקופות.

ירון דייגי,  מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות ירון דייגי, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות ירון דייגי,  מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות

אף שיש רק תשע קרנות בקטגוריה הקטנה הזאת, ובסך הכל 832 מיליון שקל, שמונה מהקרנות עם תשואה דו־ספרתית בשנה וחצי האחרונות, והשתיים הראשונות בדירוג ל־18 חודשים עם תשואה של יותר מ־30% (מיטב יתר שעשתה 33.53% וילין לפידות יתר, 30.97%) - הרבה יותר ממדד היתר 16.95% באותה תקופה. רונן זכריה, מנהלה הוותיק (זה עשור) של הקרן מיטב יתר, מממש את החוק הראשון של העסקים: לקנות בזול. "אנחנו משקיעים לטווח ארוך בחברות שנסחרות מתחת לערכן ושמחלקות דיבידנד. חשוב מאוד (בפרט ביתר) לפזר כמה שיותר ולהחזיק אחזקות קטנות, כי הסחירות נמוכה במניות הללו.

אם יש פדיון בקרן, צריך להיזהר שהפדיון לא יפיל מניות". מתחילת השנה עשתה הקרן 11.75%, ועברו רק ארבעה חודשים. גם השנייה, ילין לפידות יתר, לא קוטלת קנים. 12.28% מתחילת השנה ו־30.26% בשלוש השנים האחרונות.

הקטגוריה ת"א־75, קטנה, אפילו זעירה - רק שש קרנות שמנהלות 184 מיליון שקל בלבד. בקטגוריה שתי קרנות מחקות: אי.בי.אי סל ת"א־75 ו־MTF ת"א־75 עם תשואות שקרובות למדד הייחוס. שתי קרנות בקטגוריה מנצחות את המדד בכל תקופה. הראשונה בטבלה היא פסגות ערך מוחלט ת"א־75 ויתר, עם תשואות נאות של 10.99% מתחילת השנה ו־10.25% בשנה וחצי האחרונות, כפול ממדד ת"א־75 (5.17%). ירון דייגי, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות, מסביר שזהו מדד שנתפס כפחות סולידי מת"א־25 או מת"א־100. אבל, הוא אומר, "החברות הגדולות, אלה שבמדד ת"א־25, נמצאות תחת מתקפה רגולטורית לעצירת המונופוליזם ומתקפה תדמיתית שפוגעות ברווחיות שלהן.

הנהנות מזה הן החברות הבינוניות, לכן זהו זמן טוב להשקיע בהן. הן חברות קטנות יותר שאינן בפוקוס הרגולציה, אבל

מספיק גדולות כדי ליהנות מיתרון לגודל". דייגי מסביר את ההצלחה בבחירת חברות נכונה: "אנחנו נעזרים באנליזה של חברת ערך מוחלט, והחיבור עובד". 

 

השורה התחתונה: קרנות היתר הן "ארץ ההזדמנויות מתחת לרדאר", רובן מכות את המדד בכל טווח זמן, מיטב יתר וילין לפידות יתר בראש הטבלה

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

תגיות