אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגאון קשרו בין העסקה עם ויולה לבונוס למנכ"ל, אקסלנס התנגדה

בגאון קשרו בין העסקה עם ויולה לבונוס למנכ"ל, אקסלנס התנגדה

אקסלנס גמל ופנסיה הצביעה נגד כיוון שדרשה שמתן המענק למנכ"ל יעלה בהצבעה נפרדת. למרות זאת אושרה העסקה ברוב גורף של 87.5%

07.05.2013, 08:14 | אסף גילעם

אושרה רכישת השליטה בגאון אחזקות על ידי קרן ויולה קרובה על פי מתווה העסקה שנחשף על ידי "כלכליסט" בפברואר האחרון. על פי מתווה העסקה, שרוב פרטיו מסוכמים, תזרים ויולה 70 מיליון שקל לתוך החברה ותקבל 52% מהמניות בהקצאה.

קראו עוד בכלכליסט

יתר בעלי המניות ידוללו בכמחצית מאחזקותיהם. בנוסף, ויולה אמורה לקבל אופציה להגדלה עתידית של חלקה בחברה. העסקה עברה ברוב גורף של 87.5% מבעלי המניות, כשרק גוף אחד, אקסלנס גמל ופנסיה, התנגד.

ההמלצה המכשילה

אקסלנס, הגוף המוסדי היחידי בעל אחזקה במניות החברה, מחזיק ב־2.66% מהמניות בשווי של 1.6 מיליון שקל, התנגד לשתי ההצעות שעלו לסדר היום באסיפה ביום ראשון האחרון: רכישת השליטה על ידי ויולה, ומתן מענקים לרגל השלמת עסקת ויולה לעובדי החברה - מנכ"ל גאון אחזקות אבי הוכמן, סמנכ"ל הכספים ישראל כהן וסמנכ"ל המיזוגים משה שגב. הוכמן קיבל מענק בגובה 4.5 משכורות - בשווי של 360 אלף שקל, בעוד השניים האחרונים קיבלו מענק בהיקף של משכורת אחת, 44 אלף שקל ו־43 אלף שקל בהתאמה. בתמורה, מתחייב הוכמן להעניק הודעה מוקדמת של חצי שנה מראש בטרם יחליט לפרוש, והשניים הנוספים, התחייבו לתקופה של 3 חודשים.

אבי הוכמן אבי הוכמן אבי הוכמן

ל"כלכליסט" נודע כי סירובה של אקסלנס נובע מהמלצת חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי להצבעה. אנטרופי תמכה בהסכם ההשקעה של ויולה בחברה, אך התעקשה שכלל המרכיבים בהסכם, המענק לעובדים ומינוי מחדש של שבעה דירקטורים, יעלו להצבעה בנפרד. מכיוון שהחברה לא עשתה זאת וקשרה בין האירועים, נאלצה אקסלנס להתנגד. משמעות העסקה היא כי בעל השליטה בחברה משה גאון (34%) מוותר על השליטה, וגם שותפיו סמי שמעון, באמצעות מנהל העיזבון (25%), אורי דוד (17%) ויוסי פינסון (9%); כל המניות של אלו ידוללו בחצי כאשר היתר בידי הציבור.

ויולה רוצה את הקלינטק

ויולה מעוניינת בפעילות הקלינטק המרוכזת תחת החברה־הבת גאון אגרו, הכוללת בעיקר פעילות ייצור ושיווק מוצרים לתשתיות מים, גז וביוב. ‏מצבה של הקבוצה הידרדר בשנה האחרונה על רקע קריסתה של רשת אייס אוטו דיפו. פעילות הרשת, ללא החובות, נמכרה לפני שנה לאלקטרה מוצרי צריכה, תמורת כ־120 מיליון שקל. ‏‏קריסתה של אייס, שהותירה את מחזיקי האג"ח שלה עם פירורים מהחוב המקורי, השפיעה גם על מחזיקי האג"ח של גאון אחזקות, שלהם חייבת החברה 180 מיליון שקל, והניירות שבידיה נסחרים כעת בתשואה של 29%.

תגיות