אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל הביטוח הלאומי ל"כלכליסט": "לפצות משפחות עניות על הקיצוץ בקצבאות" צילום: אלכס קולומויסקי

מנכ"ל הביטוח הלאומי ל"כלכליסט": "לפצות משפחות עניות על הקיצוץ בקצבאות"

פרופ' שלמה מור-יוסף מתנגד למיסוי על עקרות הבית ומתריע כי הקיצוץ המתוכנן בקצבאות הילדים יוריד כ-50 אלף ילדים מתחת לקו העוני: "הרי המשפחות הללו יקבלו בסוף משהו. לא מהביטוח הלאומי- אלא מלשכת הרווחה- אבל אז הן מושפלות יותר"

07.05.2013, 15:13 | מיקי פלד
"הקיצוץ בקצבאות הילדים יוריד עוד 40-50 אלף ילדים אל מתחת לקו העוני ואנחנו עכשיו נלחמים כדי למנוע את זה", כך אמר היום (ג') מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי, פרופ' שלמה מור-יוסף, ל"כלכליסט". מור יוסף התייחס בדבריו להצעת שר האוצר יאיר לפיד להוריד את קצבאות הילדים לסכום של 140 שקל לילד וכך לחסוך 3 מיליארד שקל בשנה בקצבאות.

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, אומר מור-יוסף כי "אני עדיין מקווה שזה לא המספר הסופי". ביום ראשון ייפגש מור-יוסף עם שר הרווחה, מאיר כהן, בן מפלגתו של שר האוצר יאיר לפיד, והשניים אמורים לנסות ולגבש יחד הצעה שתובא לדיון בתקציב שמתוכנן למחרת בישיבת הממשלה.

מנכ"ל הביטוח הלאומי הוסיף כי "140 שקל לילד לחודש, ללא שום דיפרנציאציה למספר הילדים, ובוודאי כאשר מסתכלים על מה שקורה במדינות ה-OECD שאנחנו נותנים מעט לעומתן, כל זה מוציא את כל הטעם מהרעיון של קצבת הילדים. אולי כבר עדיף לעשות עם הכסף משהו אחר".

מור-יסוף. "אנחנו נלחמים כדי למנוע את הקיצוץ בקצבאות הילדים", צילום: אלכס קולומויסקי מור-יסוף. "אנחנו נלחמים כדי למנוע את הקיצוץ בקצבאות הילדים" | צילום: אלכס קולומויסקי מור-יסוף. "אנחנו נלחמים כדי למנוע את הקיצוץ בקצבאות הילדים", צילום: אלכס קולומויסקי

לדבריו, צריך כרגע להתמקד בפיצוי של שני סוגי משפחות. "המגזר הראשון הוא אותן משפחות המתקיימות על קצבאות קיום מהביטוח הלאומי - הבטחת הכנסה, מזונות, נכות, וכדומה - ויש בהן ילדים. המגזר השני הוא על כל המשפחות שלא מטופלות בביטוח הלאומי אבל נמצאות בתחתית המגזר העובד, כמו המשפחות שמקבלות מס הכנסה שלילי". להערכתו של מור-יוסף, עלות הפיצוי תעמוד על כ-250 מיליון שקל, לא סכום גדול לדבריו לעומת הקיצוץ כולו.

מעבר לסיבה העקרונית, מור-יוסף טוען כי יש גם שיקול כלכלי למתן הפיצוי למשפחות אלו, שכן "הרי מה שיקרה זה שהמשפחות הללו יקבלו בסוף משהו. אם לא מהביטוח הלאומי אז מלשכת הרווחה, רק שאז זה יקרה כשהן מושפלות יותר".

מור-יוסף, התייחס גם להצעה להחיל תשלום מס ביטוח לאומי ומס בריאות על 450 אלף עקרות הבית בישראל שכרגע פטורות ממנו. מור-יוסף, מסכים כי יש הגיון בתשלום שלהן מחד ובהענקת זכאות לקצבת זקנה מאידך, אך טוען כי למרות שהמצב דורש תיקון "נקודת הזמן הזו היא לא מתאימה". הסיבה לכך היא כי אחוז ניכר מעקרות הבית הן ממשפחות עניות: "אם עכשיו מקצצים את קצבאות הילדים, מעלים את המע"מ ובנוסף גם רוצים לקחת מהן עוד 150 שקל בחודש במיסוי אז מדובר בנטל גדול מדי שמעמיסים על המשפחות הללו".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מור יוסף שוכח שהאחריות לפיצוי עקרות הבית חלה עליו
כל ההתנגדות הזו הספציפית היא קיקיונית. עצם העובדה שעקרות בית אינן משלמות ביטוח בריאות וביטוח לאומי, מעמיס על יתר האוכלוסיה ופוגע בזכויותיה. כך יוצא, שעקרת בית מקבלת את אותם השירותים הרפואיים כמוני, כמוך, וכמו כל אחד אחר, בעוד שכל היתר משלמים עליהם כ 650 ש"ח בחודש!!!! (לעומת 0 שלה). אותו דבר לגבי ביטוח לאומי.... הרי היא תהנה מאותן הזכויות, במקרה שלא עלינו... אבל אני שילמתי כדי שיהיו לה הזכויות. ובאותו הזמן, היא לא עבדה כמוני, בילתה הרבה יותר זמן עם הילדים, ואף על פי שהייתה עקרת בית. מה הבעיה בנוסף? הרבה "עקרות בית" אינן כאלו אלא אכן עובדות, כך או אחרת.... ולא משלמות מסים כלל! עכשיו תחזבו על הטענה של אדון מור יוסף...
מישהי  |  07.05.13
לכל התגובות