אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבורר הכריע:  דיסקונט ישלם למינטקביץ' גמול פרישה בסך 10 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

הבורר הכריע: דיסקונט ישלם למינטקביץ' גמול פרישה בסך 10 מיליון שקל

מינטקביץ' דרש גמול של 17 מיליון שקל, אך יאלץ להסתפק בפחות. הכרעתו של ד"ר ג'וש רוזנצוויג תסיים את הסכסוך בין הצדדים שהחל בשנת 2006

08.05.2013, 13:54 | זוהר שחר לוי
יו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט לשעבר, אריה מינטקביץ', יקבל כ-10 מיליון שקל מענק פרישה מהבנק, זאת בעקבות החלטת הפוסק ג'וש רוזנצווייג שניהל הליך בוררות בין הצדדים ועל אף שהיו"ר לשעבר דרש גמול של 17 מיליון שקל.

מינטקביץ' שימש כיו"ר בנק דיסקונט בין השנים 1997-2006 וסיים את כהונתו בעקבות מכירת גרעין השליטה בבנק. בשנת 2004 קבע הדירקטוריון כי במידה והיו"ר יסיים את כהונתו כתוצאה מהפרטת הבנק, הוא יהיה זכאי ל-15 חודשי משכורת מלאים, בנוסף לסכומים שמגיעים לו מחוזהו האישי. באותה שנה החליט הדירקטוריון לאשר למינטקביץ' תוספת שכר של 6.5% ומענק בגובה 7 חודשי משכורת, וב-2005 הוחלט לאשר לו בונוס של 1.2 מיליון שקל.

מינטקביץ מינטקביץ'. "הבנק נמנע, שלא כדין, מביצוע התשלומים" מינטקביץ

מהדוח השנתי של הבנק ל-2010 עלה כי בכוונת דיסקונט להביא לאישור הדירקטוריון תשלום חד פעמי של 10 מיליון שקל כפיצוי עבור הפסקת כהונתו, אבל האוצר התנגד לתשלומים המיוחדים כבר בשנת 2006. מאוחר יותר התנגדו גם נציגי קבוצת ברונפמן-שראן, בעלי השליטה בבנק.

בשנת 2009 הודיע הבנק למינטקביץ' כי הוחלט למנות מומחה חיצוני שיכריע על גובה התשלום שינתן לו והתיק הועבר לבוררות אצל פרופ' יעקב נאמן. בסמוך לתחילת הבוררות הוסכם בין הבנק למינטקביץ' כי במידה ונאמן לא יוכל להמשיך לתפקד כפוסק בעניין, יועבר הנושא למומחה אחר. ואכן, באותה שנה נבחר נאמן לכהן כשר המשפטים ועל כן נאלצו הצדדים למצוא בורר אחר והתקשו לעשות כן.

בדצמבר 2011 פנה מינטקביץ' לבית המשפט המחוזי מרכז וטען, באמצעות עו"ד רם כספי, כי הבנק מתחמק מלשלם לו את הגמול המגיע לו, 17 מיליון שקל, וכי בדיסקונט מתמחקים מהליכי הבוררות ומסרבים למנות את עו"ד פיני רובין כבורר, על אף שתחילה הסכימו למינויו. "כרעם ביום בהיר", נכתב בתביעה, "ככל הנראה בעקבות לחץ בלתי מוסבר של אחד מחברי הדירקטוריון, העלה הבנק טענה חדשה - התנגדות למינויו של עו"ד רובין".

"עם תום כהונתי", הצהיר מינטקביץ' במסמכים שהגיש לבית המשפט, "הגיעו לי תשלומים שונים מהבנק ואולם, חרף פועליי המיוחדים והמכריעים בכהונתי כיו"ר הדירקטוריון של הבנק, עקב לחץ והתערבות בלתי הולמת ובלתי תקינה של מי שכיהן אותה עת כחשב הכללי במשרד האוצר, הבנק נמנע (שלא כדין) מביצוע התשלומים". בהמשך כתב: "הנני סבור כי הגיעה העת לסיים את הליך הפסיקה, גם במקרה בו ימשיך הבנק 'במריו' ויסרב להתייצב להליך (ואף אם הדבר נובע מלחצים שאינם מן העניין)".

בפברואר אשתקד הודיעו הצדדים לבית המשפט כי הם מבקשים למחוק את התובענה, לאחר שהצליחו להסכים על זהותו של הפוסק החלופי. "אין צורך בהמשך הדיון בתובענה", כתבו עוה"ד לשופט פרופ' עופר גרוסקופף שקיבל את בקשתם.

הפוסק עליו הסכימו הצדדים, ד"ר יהושע (ג'וש) רוזנצוייג, מסר השבוע את פסיקתו בסכסוך. לפי החלטתו של רוזנצוייג ישלם הבנק ליו"ר הדירקטוריון לשעבר תוספת מענק פרישה בסכום של כ-6.9 מיליון שקל, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום סיום כהונתו בינואר 2006, ובסך הכל כ-10 מיליון שקל.

אתמול (ג') דיווחה דיסקונט על החלטת הפוסק לבורסה ובה מצויין כי "בספרי הבנק קיימת הפרשה בסכום גבוה מהסכום האמור".

את בנק דיסקונט ייצג עו"ד איל רוזובסקי. מהבנק נמסר בתגובה: "אנחנו מכבדים את הפסיקה ונפעל ליישמה במלואה".

עוה"ד רם כספי וירון קוכמן באי כוחו של מינטקביץ, מסרו: "אנו מרוצים מהפסיקה של ד"ר יהושע רוזנצווייג, המבטאת הערכה לפועלו האישי רב העוצמה של אריה מינטקביץ בכהונתו כיו"ר דיסקונט, במיוחד במהלך שנות המשבר שפקד בעבר את הבנק".

תגיות