אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אביב צידון: אנחנו מפתחים מכונית חשמלית עם רנו צילום: מאיר פרטוש

פרסום ראשון

אביב צידון: אנחנו מפתחים מכונית חשמלית עם רנו

מנכ"ל פינרג'י הישראלית חושף: נמכור טכנולוגיה חשמלית לחברת רנו. בשבוע שעבר הודיע מנכ"ל רנו העולמית שהחברה לא תפתח בעתיד דגמים בעלי סוללה מתחלפת

09.05.2013, 12:58 | תומר הדר

ימים ספורים לאחר שמנכ"ל רנו העולמית, קארלוס גוהן, ציין כי רנו לא תציג דגמים עתידיים בעלי סוללה חשמלית מתחלפת מודיע היום אביב צידון, מנכ"ל פינרג'י, על חתימת הסכם עם רנו, למכירת פטנט להנעת רכב חשמלי. צידון דיבר בכנס ECOMOTION הנערך בקיסריה.

כפי שנחשף לראשונה ב"כלכליסט", צידון ערך בחודשים האחרונים ניסוי בכבישי ישראל במכונית סיטרואן C1 שהוסבה להנעה חשמלית. "אנו שלושים איש שעובדים כבר חמש שנים תחת הרדאר אך רק לפני כחודש יצאנו לאוויר, יש לנו עשרות פטנטים רשומים ואנו עובדים עם יצרני הרכב". כך לפי צידון.

איש העסקים אביב צידון, צילום: מאיר פרטוש איש העסקים אביב צידון | צילום: מאיר פרטוש איש העסקים אביב צידון, צילום: מאיר פרטוש

לדבריו, "אנו צורכים חשמל בכמויות גדלות, אם לחשמל היתה יכולת העברה יעילה וגם זולה היה אפשר לייצר חשמל במדבר ולשלוח לאירופה. אנו יודעים כיום להוציא חשמל ממערכת אחסנה בשימוש באלומיניום. כדי לשחרר אנרגיה מקילו אלומיניום נדרש ליטר אחד של מים, זו מערכת שחיי המדף שלה ארוכים. ברכב שלנו יש סוללה עם 48 תאים ויצירת 100 קילוואט לשעה".

עוד הוסיף צידון, "ההחלטה ליישם את הטכנולוגיה שלנו על מכונית היתה החלטה אסטרטגית. הטכנולוגיה שפותחה בבר אילן הצליחה היכן שאחרים נכשלו. אחרים לא הצליחו לקיים את התהליך הכימי לאורך זמן. בחרנו ללכת לתחום התחבורה כי עדיף להתמקד בתחום אחד - החלטנו לפרק רכב בעל מנוע בעירה פנימית וללמוד כיצד הוא נוסע. זרקנו חלק גדול מהסוללה והשארנו רק את מה שנדרש לצריכת החשמל היומית. מטרתנו היא לבנות רכב שנוסע 50-60 קילומטרים ביום ללא רגשי נחיתות. רוב האנשים נוסעים מתחת לממוצע היומי ועשרה אחוז מעל הממוצע היומי. לנו יש רכב עם 25 קילוגרמים של אלומיניום שנותנים טווח עודף מאוד גדול. אם מישהו רוצה לנסוע לאילת או שהוא צריך מנגנון החלפת סוללה או לרכוש רכב כמו טסלה שעולה מאות אלפי דולרים. אנחנו בנינו רכב להוכחת הטכנולוגיה שיכול לנסוע 300 קילומטרים באמצעות תהליך אלקטרו כימי שכולל תגובה כימית עם מים. ברכב שלנו אף פעם אין מצב שנותרו רק עוד חמישה קילומטרים. לנו אין ברכב חרדת טווח שנובעת ממיעוט קילומטרים. את המים ניתן להחליף אחת למספר ימים".

מכונית חשמלית שפיתח אביב צידון, צילום: תומר הדר מכונית חשמלית שפיתח אביב צידון | צילום: תומר הדר מכונית חשמלית שפיתח אביב צידון, צילום: תומר הדר

עוד ציין צידון כי: "יש לנו אויבים טבעיים רבים בתעשיית הדלק, ואנו משתדלים לא לגרום לאף אחד להיות אויב שלנו, לכן אנו משתפים פעולה עם חברת אלומיניום אלקוא.ה אנחנו לא אויבים של יצרנים ולא של תעשיית הדלק. אנו עובדים עכשיו על להפוך את תחנות הדלק לשותפים שלנו. הן יבצעו את החלפת המים שדרושים לתהליך הכימי.

"מדובר במים שבתוכם יש אחרי התהליך חלודת אלומיניום - תוצר לוואי-ששווה כסף. תחנת הדלק תקבל את המים, תקבל כסף על חלודת האלומיניום ותרוויח כסף. בשנת 2017 לקוח שלנו יסע ברכב כמה שבא לו - עם 30 ליטר מים. המערכת שוקלת מעט מאוד- הרבה פחות מרנו פלואנס חשמלית והמים מאפשרים הארכה של הטווח - זה רכב שמתאים לתשעים אחוז מהאנשים ולמי שזה לא מתאים יש יכולת להאריך את הטווח באמצעות התגובה הכימית. להערכתנו מכירת המים בתחנות הדלק ימכרו בחינם ובתחנות הדלק ירוויחו את כסף".

כאמור, רנו נמצאת בימים אלה בתהליך של בחינה מחודשת של מערך הרכב החשמלי של החברה. בשבוע שעבר ציין נשיא רנו קארלוס גוהן כי החברה לא תייצר דגמים נוספים של רכב חשמלי בעלי סוללה מתחלפת מלבד רנו פלואנס החשמלית, שהדור הבא שלה צפוי להיות משווק על ידי בטר פלייס בעוד מספר חודשים בישראל.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
חייבים למצוא תחליף לדלק , הדלק מממן את האוייב שלנו ואת הנשק נגדנו כנסו
חלק גדול מהמלחמות והטרור במזרח התיכון ובעולם ממומן מכספי הנפט לאלקעידה בסוריה יש נשק מתקדם ויותר כסף מאשר למורדים האחרים...מי מממן אותם ? אלה כספי נפט שמשלם העולם המערבי בעבור הנפט סעודיה היא התורמת הגדולה ביותר למסגדים ברחבי העולם בחלקם הגדול מסגדים אלה למעשה תאי טרור מאורגנים ככל שנמהר להפוך את הנפט ללא רלוונטי ...כך יטב לנו ונחליש את אוייבנו במירוץ החימוש והשלוום יתקרב יותר מהר למדינה יש אינטרס בדלק במיסי שמממן יחלק מתקציב המדינה ...המדינה יכולה למצוא יסים חדשים על התחבורה שיהיו שווה ערך למה שיש היום המדינה לא תפסיד רק תרויח והאזרחים ירויחו יותר . צריך לעודד יזמים למצוא פתרונות מחליפי נפט ומוצריו
אפשר אחרת  |  12.05.13
לכל התגובות