אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשלת ברזיל שוקלת: לאסור מכירת זכויות ההעברה של שחקני כדורגל למשקיעים צילום: אי פי אי

ממשלת ברזיל שוקלת: לאסור מכירת זכויות ההעברה של שחקני כדורגל למשקיעים

המכירה מהווה מקור הכנסה משמעותי עבור רבות מהקבוצות במדינה, שסובלות ממחסור בכסף. 21 קבוצות ברזילאיות איחדו כוחות כדי להילחם באיסור

09.05.2013, 15:33 | בלומברג

הממשלה הברזילאית שוקלת לאסור על קבוצות כדורגל למכור את זכויות ההעברה של השחקנים למשקיעים. המכירה מהווה מקור הכנסה משמעותי עבור רבות מהקבוצות במדינה, שסובלות ממחסור בכסף.

קראו עוד בכלכליסט

ממשרד הספורט נמסר כי התכנית היא חלק מהצעת חוק רחבה יותר שתעלה לדיון בקונגרס, ומטרתה לשפר את המצב הפיננסי של הכדורגל הברזילאי. הקבוצות צברו חובות מס של 4 מיליארד ריאל (2 מיליארד דולר), כך לפי ויסנטה קנדידו, נציג מפלגת הפועלים השלטת בוועדת הפורט בבית המחוקקים התחתון.

לוקס מורה. עולם הכדורגל חלוק בשאלה אילו פעולות יש לנקוט נגד ההשקעות בשחקנים, צילום: איי אף פי לוקס מורה. עולם הכדורגל חלוק בשאלה אילו פעולות יש לנקוט נגד ההשקעות בשחקנים | צילום: איי אף פי לוקס מורה. עולם הכדורגל חלוק בשאלה אילו פעולות יש לנקוט נגד ההשקעות בשחקנים, צילום: איי אף פי

מנגד, 21 קבוצות ברזילאיות איחדו כוחות כדי להילחם באיסור על בעלות צד שלישי, במסגרתה משקיעים מלווים לקבוצות כספים בתמורה לאחזקה בזכויות ההעברה העתידיות של השחקנים. הארגון המנהל את הכדורגל, פיפ"א מסר כי הוא בוחן החלת חוקים שיבלמו את התרחבות התופעה ברחבי העולם. ואילו התאחדות הכדורגל האירופית, אופ"א הודיעה כי תמתין להחלטה של פיפ"א, אולם במידה והארגון לא יכריז על הטלת איסור, באופ"א יתקדמו לבד ויחרימו את ההתנהלות. אירופה היא שוק הכדורגל הגדול ביותר שמייצגת את מרבית העסקאות בשוק ההעברות של הספורט, המוערך ב-2.5 מיליארד דולר.

"האיסור, כפי שהוצע על ידי פיפ"א, עשוי להיות בעל השפעה שלילית על המצב הפיננסי של קבוצות בברזיל ובדרום אמריקה, וכן על תזרים ההעברות הבינלאומיות של שחקנים בין דרום אמריקה ואירופה", נטען במכתב הפומבי ששלחו 21 הקבוצות לפיפ"א ב-24 באפריל. "הקבוצות בברזיל ובדרום אמריקה אינן יכולות לעבור בשתיקה על התרחיש המזיק הזה, אחרת הן יושפעו שוב משינוי חד צדדי ופתאומי בכללים".

קרוב ל-90% מהשחקנים בליגה הבכירה במדינה "קשורים במידה זו או אחרת למשקיעים", לטענת יוכן לוש (Jochen Loesch) נשיא החטיבה הבינלאומית בטראפיק ספורטס. חברת טראפיק ספורטס השקיעה, מאז הקמתה ב-2007 למעלה מ-75 מיליון דולר בזכויות של קרוב ל-60 שחקנים.

עולם הכדורגל חלוק בשאלה אילו פעולות יש לנקוט נגד ההשקעות בשחקנים. התופעה התנפחה מאז צצה לראשונה בדרום אמריקה בשנות ה-90'. אף שהתופעה אסורה בצרפת ובאנגליה, היא שכיחה במדינות אחרות באירופה ומהווה דרך עבור הקבוצות להשגת מימון אלטרנטיבי. הקרנות הפועלות בתחום טוענות כי בכך הן מחליפות את הבנקים, ולפיכך יש להתייחס להסכמים כאל הלוואות.

"לקבוצות בברזיל אין בעלות של 100% על אף שחקן", מתעקש אמיר סומוגי, המשמש כיועץ לרבות מהקבוצות המובילות במדינה. "אי אפשר להרכיב קבוצה טובה בלי עזרת המשקיעים. הקבוצות תמיד משתמשות בכספים שאינן שלהן".

מועצת המנהלים החדשה של הקבוצה הפופולארית ביותר בברזיל, פלמנגו, חשפה השנה כי חוב הקבוצה עומד על 750 מיליון ריאל, רובו במיסים פדראליים הקשורים לשכר של השחקנים.

נשיא הקבוצה אדוארדו קרבלהו בנדיירה דה מלו אומר כי הוא מתנגד להצעת החוק המתגבשת. "איני חושב שיש פה סיבה לשנות את החוק", אמר בראיון. "מדובר פה בניהול מוצלח יותר של המועדון, ושימוש בשותף מסוג זה באופן שיועיל לשני הצדדים. אולם במקרים הרבים הקבוצה נמצאת בעמדה כל כך חלשה שהיא לא מסוגלת לעשות עסקאות טובות".

תגיות