אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביקור בקיבוץ: קניות, אמנות ואוכל צילום: מיקי נועם אלון

ביקור בקיבוץ: קניות, אמנות ואוכל

חנות יד שנייה במבנה המקלחת הראשונה בנתיב הל"ה, מסעדה צרפתית בחצר הגדולה של מרחביה וגלריה לאמנות עכשווית ביד מרדכי. "כלכליסט" מציג את המקומות שכדאי לבדוק אחרי העלאת הביכורים המסורתית

15.05.2013, 08:25 | כתבי כלכליסט

ספא סינרגיה, מלון עין גדי, עין גדי

הספא החדש, שנפתח בינואר כחלק מהשיפוץ הגדול במלון והקמתו ארכה יותר משנתיים, מציע למבלים בו מגוון מתקנים וטיפולים. בספא, המשקיף על ים המלח, נחל ערוגות והרי צרויה וישי, יש חמאם טורקי, סאונות רטובה ויבשה, בריכת מי ים פנימית ובריכת מים מתוקים חיצונית, לצד 12 חדרי טיפולים עם הצעות ייחודיות כמו חבישת בוץ ותמרים, אמבט חלב מור ולבונה, וגם פילינג עם מיצוי שמנים של אפרסמון, וניל ונענע, תפוח ולימון או מור ולבונה. כל אלה נוספים על הטיפולים המוכרים. מחיר הכניסה ליום: 100 שקל לאדם. מחיר הטיפולים: מ־190 שקל. ein-gedi.co.il.

מתחם הספא. משקיף על ים המלח ונחל ערוגות מתחם הספא. משקיף על ים המלח ונחל ערוגות מתחם הספא. משקיף על ים המלח ונחל ערוגות

שלום עלחם, חולתה

במבנה שהיה במקור בית הילדים של קיבוץ חולתה נמצאת מאפיית שלום עלחם של עמית ברנע. ברנע, בן קיבוץ מחניים שהפך לתושב יסוד המעלה, החל כאופה ביתי שמכר ללקוחות יודעי דבר את לחם הבית שלו - לחם שאור 100% חיטה מלאה. לפני כשנתיים הרחיב את העסק למבנה בחולתה, והיום הוא מציע לחם שהוא מגדיר "עם טעם. לחם מקמח מלא, נקי מחומרים משמרים, ראוי". מדי יום (חוץ מראשון ושבת) הוא אופה, מלבד לחם הבית המפורסם, גם לחם אגוזים ולחם דגנים, לחם כוסמין ולחם שיפון. באגף העוד יותר מיוחדים אפשר למצוא לחם תמרים עם פשתן טחון ופרג ולחם ארומתי עם זרעי חילבה וקצח (16.5–18 שקל לכיכר). בסופי שבוע יש עוגות שמרים עם קינמון ואגוזים, פרג, שוקולד, וגם עוגה עם טחינה, סילאן ושוקולד צ'יפס (28–32 שקל). 052-6991774.

הלחם של ברנע. שאור 100% חיטה מלאה הלחם של ברנע. שאור 100% חיטה מלאה הלחם של ברנע. שאור 100% חיטה מלאה

דנה גלריה לאמנות, יד מרדכי

התערוכות בחלל התצוגה של גלריה דנה לאמנות עכשווית הן תמיד פרויקטים מיוחדים שמתייחסים למקום ההצגה, הן מבחינת ההצבה בחלל והן מבחינת תוכן היצירות. הגלריה, שנמצאת במבנה המאפייה הישנה של יד מרדכי, קרויה על שם דנה דביר, בת הקיבוץ שמתה בגיל 27. היא פתוחה בסופי שבוע בלבד ומארחת מדי שנה ארבע תערוכות של אמנים עכשוויים. בשנה האחרונה הציגו שם - באוצרות רוית הררי - האמנים דנה יואלי, אסף שושן ושירלי וגנר. ב־18 במאי תיפתח במקום תערוכת היחיד של הילה עמרם, בוגרת בצלאל, שבה יוצגו עבודות שנעשו בשיתוף הדבורים במכוורת הקיבוץ. הכניסה חופשית. 08-6720556.

בוטיק טליק, מזרע

במתחם מוזיאון מזרע הקטנה, במבנה בן 90 שנה שהיה במקור רפת, נמצאת החנות של טלי קוגאוס. בחנות מגוון של בגדים ותיקי מעצבים (כמו אורלי גולן, פשוט ולבן ואורלי ליניקובסקי), תכשיטים, עבודות אמנות, חפצי נוי ומתנות, לצד מוצרי מותג הקוסמטיקה "החזרה הביתה" - קוסמטיקה אקולוגית משקמת. מחירי הבגדים: 79–1,200 שקל, תכשיטים: 49–3,000 שקל. 052-7950056.

בוטיק טליק. מבנה שהיה במקור רפת, צילום: אפי שריר בוטיק טליק. מבנה שהיה במקור רפת | צילום: אפי שריר בוטיק טליק. מבנה שהיה במקור רפת, צילום: אפי שריר

אורלי קפה בוטיק, נען

בית קפה וחנות בבעלות חברת הקיבוץ אורלי מדר־הלוי. החנות נפתחה לפני שמונה שנים, ושנתיים לאחר מכן נפתח גם בית הקפה הצמוד. בחנות אפשר למצוא שילוב של ישן וחדש - בגדים, כלים וחפצי נוי. מחירי הבגדים: 20–220 שקל, יד שנייה: עד 60 שקל, חפצי נוי וכלים: 5–350 שקל. מחיר ארוחת בוקר: 45 שקל, קיש: 39 שקל.

החנות של אורלי. שילוב של ישן וחדש החנות של אורלי. שילוב של ישן וחדש החנות של אורלי. שילוב של ישן וחדש

מסעדת קולט, מרחביה

המסעדה הצרפתית שנפתחה בסוף 2011 בידי עדן דגן לביסיג ובעלה, השף ראול קאינטה־לביסיג, היא פנינה מפתיעה של עידון. המסעדה הקטנה (כ־20 מקומות ישיבה) שנמצאת בחצר הגדולה בקיבוץ פתוחה רק בשעות הערב ובשבתות בצהריים בלבד, ומגישה מנות צרפתיות קלאסיות, כמו קוקי סאן ז'אק צרובות מוגשות על כרישה עם חמאה, ממתקי עגבניות ושקדים וקציפת יין לבן (58 שקל), גראטן פירות ים - שכבות של שמנת ופירות ים ופילה דג ים עם גבינת גרוייר מיושנת (125 שקל). 052-3748547.

מסעדת קולט מרחביה, צילום: אפי שריר מסעדת קולט מרחביה | צילום: אפי שריר מסעדת קולט מרחביה, צילום: אפי שריר

   

עדי אומנות באפייה, נירים

בבית כתום ופשוט בקיבוץ נירים מוגשות מדי יום שישי ארוחות בוקר מפנקות. מאחוריהן עומדת עדי לגזיאל־שי, שמחזיקה גם במשרת מנהלת ענף המזון בקיבוץ. עד יולי האחרון מכרה לגזיאל־שי מביתה עוגות, פבלובות וקינוחים לאירועים קטנים, עד שפתחה את המקום, שבו מוגשות ארוחות בוקר ישראליות הכוללות סלט ורטבים, ביצים, מטבלים - הכל מעשה ידיה. הארוחה מלווה, כמובן, בפוקאצ'ות טריות (מחיר הארוחה 45 שקל). ארוחת אחרות שמגישה לגזיאל־שי הן ארוחת שקשוקה וארוחת קיש (35 שקל לארוחה). בנוסף היא מכינה מוסים אישיים, פאי, סברינה וקרם שניט (עוגות אישיות - 25 שקל ליחידה, עוגות משפחתיות 140–180 שקל), וסופלה (10 שקלים ליחידה) למי שרוצה להרשים בקינוח ביתי, כשאת החימום האחרון נותנים בתנור הביתי. גם קעריות מרנג יפהפיות אפשר לרכוש הביתה, והן מתאימות לכל מילוי. 054-2440230.

עדי לגזיאל-שי. ארוחת בוקר ומאפים, צילום: ישראל יוסף עדי לגזיאל-שי. ארוחת בוקר ומאפים | צילום: ישראל יוסף עדי לגזיאל-שי. ארוחת בוקר ומאפים, צילום: ישראל יוסף

פעם שניה, קיבוץ חצור

את פתיחת החנות לפני שלוש שנים וחצי יזמו שתיים מחברות הקיבוץ, מוניק נחתומי ויעל ברנצר. בחנות, שפתוחה בימים שלישי עד שבת, ניתן למצוא מכל וכל, ובתנאי שיהיה מיד שניה: רהיטים, חפצי נוי, מנורות, ובגדים (כולל מידות גדולות) פריטים לילדים כמו משחקים, אביזרים לתינוקות, שמיכות ועוד. הלקוחות מביאים לחנות פריטים, ומה שלא מתאים מועבר לצדקה. לקוח שהביא פריט שנמכר - יקבל זיכוי בחנות. מחירי רהיטים: 5־2,000 שקל, בגדים: 5־120 שקל. כל ראש חודש מתקיים מבצע בחנות הכולל ביגוד וכלי בית עד 15 שקל. 052-5613912

אורלי קפה בוטיק אורלי קפה בוטיק אורלי קפה בוטיק

מסעדת בית וקיט, לוחמי הגטאות

במובנים רבים ארוחת הבוקר של בית וקיט, המוגשת בימים שני עד שישי, נוטה להגזמה. גם בבופה הכי מרשים בבתי מלון לא ראיתם ולא טעמתם היצע כזה: עלי גפן ממולאים בגבינות עזים מתובלות, סלט גרגירי חומוס וחסה מסולסלת, סלט סלרי בתפוזים, סלט חיטה, שום מקורמל ביין, לימון כבוש, ראשי שום בחומץ, חצילים חיים כבושים, אגסים ביין, סלט קינואה, ביצים כבושות, אנטיפסטי, דגים מעושנים ומלוחים, דגני בוקר וגרנולות, פירות יבשים, מיץ תפוזים, חליטות תה, סיידר חם, קפה ועוד. לצדם לחמים הנאפים במקום, ולסיום עוגות, מאפינס וריבות ביתיות. במקום מתגאים בכך שכל חומרי הגלם גליליים, מה שהולם את האווירה הפסטורלית, המוזיקה החרישית, העיצוב הנוסטלגי והתצלומים בשחור־לבן של ההיסטוריה המקומית. 70 שקל לאדם. 04-9933271.

מסעדת בית וקיט מסעדת בית וקיט מסעדת בית וקיט

חי"ש יד שנייה, נתיב הל"ה

במבנה שהיה המקלחת הראשונה בקיבוץ קיימת חנות יד שנייה שבה נמכרים בגדים, ספרים, חפצי נוי, כלים, נעליים, צעצועים, בגדי ילדים ועוד, את כולם מלקטת רונית, בעלת החנות, מתושבי האזור. מחירי הפריטים בחנות: 6–50 שקל. 052-3742844.

חנות יד שנייה, נתיב הל"ה, צילום: מיקי נועם אלון חנות יד שנייה, נתיב הל"ה | צילום: מיקי נועם אלון חנות יד שנייה, נתיב הל"ה, צילום: מיקי נועם אלון

מחלבת עז עברית, הזורע

המחלבה, שמציעה גבינות בטעמים ייחודיים, הפכה במרוצת השנים לאחת ממחלבות הבוטיק הטובות והיציבות בארץ. היא מייצרת מבחר גבינות רכות, חצי קשות וקשות, וגם יוגורטים מחלב עדרי העזים של המשק. כדאי לטעום את גבינת הבורסן (גבינה רכה מתובלת) ואת גבינת העיזראלית (אותה הגבינה ללא תיבול, כ־18–22 שקל לאריזה של 200 גרם), גבינות רכות מופחתות שומן עם טעם רענן ונהדר של חלב טרי, את התום המיושנות וגם את היוגורטים. חנות המפעל של המחלבה נמצאת במתחם שלוש המשאלות בכניסה לקיבוץ ופתוחה רק בשבתות, אבל אם תהיו באזור תוכלו לקבוע מראש עם מנהלת המחלבה בחנות גם בימי חול. 052-3990177.

מחלבת עז עברית , צילום: ערן יופי כהן מחלבת עז עברית | צילום: ערן יופי כהן מחלבת עז עברית , צילום: ערן יופי כהן

המשכן לאמנות, עין חרוד

המשכן, אחד ממוסדות האמנות הוותיקים בארץ, הוקם כצריף עץ בקיבוץ שבעמק יזרעאל ב־1937 בידי האמן חיים אתר. עם קום המדינה נפתח מבנה קבוע ומאז נוספו לו 14 אולמות, ובהם תצוגת יצירות, חצרות פסלים, ספרייה וסדנאות. כיום כולל אוסף המוזיאון יצירות אמנות מהמאה ה־19 ועד ימינו לצד אוסף יודאיקה נרחב. במקום מוצגות תערוכות מתחלפות של אמנים ישראלים ותיקים ועכשוויים, ובהם אמנים צעירים שמתנסים בפרויקטים חדשניים. בימים אלה מוצגים במוזיאון פרויקט וידיאו־ארט של האמן עודד הירש לצד רטרוספקטיבה של המאייר והקריקטוריסט שמואל כץ. 26 שקל. museumeinharod.org.il.

המשכן לאמנות, עין חרוד, איור: שמואל כץ המשכן לאמנות, עין חרוד | איור: שמואל כץ המשכן לאמנות, עין חרוד, איור: שמואל כץ

קונדיטוריית א־פיה קסומה, עינת

שחר גל־פז חוגגת עשור לפתיחת הקונדיטוריה־חנות בקיבוץ עינת. היא החלה במכירת מאפיה מהבית, והיום מעסיקה שלוש קונדיטוריות במשרה מלאה. החנות צבעונית ומלאה פיות, מיניאטורות, מוביילים ועוד. בחוץ, בצל העצים, אפשר להתרווח לארוחת בוקר. לאחרונה החלה גל־פז למכור את הלחמים של חגי, חבר קיבוץ שחזר מפריז, ומכין לחמים עם צימוקים ועם זיתי קלמטה ואגוזים (18–24 שקל לכיכר). לצד הלחמים מוגשים בארוחת הבוקר גבינות, מטבלים, סלט ומאפים מתוקים (42 שקל, בלי שתייה). כדאי לקחת הביתה עוגיות שוקולד־חלבה (34 שקל) ועוגת גבינה עם שוקולד לבן (77 - 135 שקל). בשבת סגור. 03-9007575.

קונדיטוריית א-פיה קסומה , צילום: נמרוד גליקמן קונדיטוריית א-פיה קסומה | צילום: נמרוד גליקמן קונדיטוריית א-פיה קסומה , צילום: נמרוד גליקמן

השתתפו בהכנת הכתבה: רעות ברנע, גלי וולוצקי, תמר וילרפורט, רוני קציר

תגיות