אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גורביץ' וייני עוד מתגוששים - הפעם על אינטרקולוני צילום: בועז אופנהיים

גורביץ' וייני עוד מתגוששים - הפעם על אינטרקולוני

לבקשת מחזיקי אג"ח בחברה־האם גילאון, הוציא בית המשפט צו מניעה להקצאת מניות פרטית באינטרקולוני. בכך נמנע ניסיונו של ייני לחסום את גורביץ' ולתפוס את השליטה באינטרקולוני

13.05.2013, 09:02 | ניר צליק

אמש היתה אמורה להיערך אסיפת דירקטוריון באינטרקולוני, החברה־הבת של גילאון (39%), שבמסגרתה היה אמור הדירקטוריון לדון בהקצאת מניות פרטית שתדלל את חלקה של גילאון. אולם בית המשפט קבע כי לדירקטוריון אסור לדון בהקצאה, כל עוד לא הושלם ההסדר בחברה־האם גילאון. ההקצאה עצמה יועדה לרודי סולומון גבסי, בהיקף 16.4% ממניות אינטרקולוני, תמורת 8.3 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

למעשה, מדובר במאבק מתגלגל בין ירון ייני, סוחר השלדים בעל השליטה בגילאון, לבין איש העסקים יוסף גורביץ' - סכסוך שהחל בשלד אולטרא אקוויטי, שם מכשיל גורביץ' את מינוי הדירקטורים לחברה למגינת רוחו של ייני, בעל השליטה.

גילאון, נמצאת במגעים להסדר עם מחזיקי האג"ח של החברה בעקבות חובה של גילאון חוב למחזיקים בגובה של כ־25 מיליון שקל. גילאון כבר הציגה מתווה שהיה מוסכם על נציגי מחזיקי האג"ח, אלא שבחודשים האחרונים רכש גורביץ' אג"ח בהיקף של כ־4–5 מיליון שקל, וטרפד בהצבעה את ההסדר שהוצע בגילאון.

גורביץ' עצמו מנסה להשתלט על החברה־האם גילאון באמצעות אחזקותיו באג"ח, בעוד יתר מחזיקי המניות היו שמחים לקבל, כפי שהוצע להם, חלק מהחוב בדחייה של שנה ובתוספת פיצויים של ריבית ומניות. גורביץ' מעדיף לקבל את החוב במניות בלבד, וכך לתפוס את השליטה גם בחברה־הבת אינטרקולוני. גורביץ' אף הגיש בקשת פירוק כנגד גילאון.

אם אכן יומר כל החוב של גילאון למניות, יהפוך גורביץ' לבעל השליטה בגילאון וכך גם לבעל השליטה בחברה־הבת אינטרקולוני. הלקונה היא שלכאורה גורביץ' עשוי לנצל פרצה בחו' ולתפוס את השליטה בשתי החברות, גילאון ואינטרקולוני, תמורת מחיר נמוך במיוחד שהוא שילם על האג"ח, 4–5 מיליון שקל, בלי לשלם כלל פרמיית שליטה על הרכישה. כל זאת בעוד מחזיקי האג"ח האחרים יקבלו שברירי אחזקה בגילאון.

בעקבות העובדה כי גורביץ' מבקש לתפוס את השליטה בחברה־האם של אינטרקולוני, גילאון, ניסה ייני לדלל את אחזקותיה של גילאון וכך לתפוס את השליטה באינטרקולוני, אלא שמהלך כזה פוגע גם במחזיקי האג"ח האחרים של גילאון, ולפיכך הם ביקשו את צו המניעה של בית המשפט, שאותו הם קיבלו.

את הבקשה למניעת דיון בדירקטוריון בנושא הקצאת המניות הפרטית הגישו עורכי הדין עופר שפירא ואחיאד הראל ממשרד שפירא ושות', המייצגים את סדרה אג"ח ב' של גילאון.

תגיות