אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כצפוי: מדד אפריל עלה ב-0.4%; מחירי הדירות בפועל זינקו ב-10.5% צילום: נמרוד גליקמן

כצפוי: מדד אפריל עלה ב-0.4%; מחירי הדירות בפועל זינקו ב-10.5%

מדובר בעלייה במחירי הדירות במהלך השנה האחרונה, ושאינה מחושבת במדד; האינפלציה הצפויה ב-12 החודשים הבאים מסתכמת ב-1.8%

14.05.2013, 14:00 | אמנון אטד

כצפוי: מדד אפריל עלה בשיעור של 0.4%, כך לפי נתוני הלמ"ס שפורסמו היום (ג'). מדד אפריל נחשב גבוה בדרך כלל מיתר המדדים החודשיים, בעיקר בשל סיבות עונתיות, ובשנה שעברה אף עלה ב-0.9%.

קראו עוד בכלכליסט

כתוצאה מעליית המדד בחודש שעבר מסתכמת כעת האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אפריל 2013 לעומת מדד אפריל 2012) ב- 0.8%. מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים גבוהה מעט יותר ומשקפת אינפלציה שנתית של 0.9%. סביבת אינפלציה זו נמוכה עדיין מרחק רב ממרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%). גם האינפלציה הצפויה במשק ל- 12 החודשים הבאים שמחשב בנק ישראל נמוכה מעט ממרכז היעד והיא מסתכמת כעת ב- 1.8%.

 

מדד אפריל הושפע בעיקר מעליות בולטות בסעיפי התצרוכת הבאים: שירותי דיור בבעלות הדיירים (1.1%), הלבשה (4.8%), פירות טריים (6.9%), עגבניות (16.1%) ועופות (2%). עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות מחירים בולטות בסעיפים הבאים: דלק ושמנים לכלי רכב (4.7%), מלפפונים (15%), עריכת מסיבות ואירועים (1.2%) ומשקפיים ומוצרי אופטיקה (3.7%)

מדד אפריל מדד אפריל מדד אפריל

סעיף הדיור, שהוא בעל המשקל הגדול ביותר בסל המדד, ממשיך לעלות. בחודש שעבר עלה סעיף זה ב- 0.9% נוספים ותרם יותר ממחצית העלייה במדד הכללי (0.225%). מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים, המודד למעשה את השינויים בשכר הדירה שניתן לקבל בחוזים חדשים, עלה באפריל ב- 1.1% ואילו מדד שכר הדירה הכולל עלה בחודש שעבר בשיעור מתון בהרבה של 0.1%. מחירי הדירות בפועל, שאינם כלולים במדד המחירים לצרכן, עלו בתקופה פברואר-מרץ, לעומת התקופה ינואר-פברואר ב- 0.5%, והשלימו עלייה שנתית של 10.5%.

ללא קשר למדד שפורסם היום, צפוי בנק ישראל לשוב ולהפחית את הריבית פעם נוספת בסוף החודש, לרמה של 1.25%. זאת לאחר שאתמול הפתיע הבנק והודיע על הפחתת ריבית של 0.25% שלא במועד המתוכנן. הצורך בהפחתת הריבית מתחייב בעיקר מהמשך התחזקות השקל מול המטבעות החשובים בעולם. הסיבה העיקרית להתחזקות השקל היא הפערים בין הריבית בארץ לבין הריביות על הדולר ועל היורו, שהופכים את ההשקעה בשקל לאטרקטיבית יותר בעיני המשקיעים הזרים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מחירי הדירות לא במדד? למה?
אם מחירי הדירות היו במדד אז האינפלציה בפועל בשנים האחרונות היתה 10% בשנה, ואז היו קוראים לזה היפר-אינפלציה ומזמן מעלים את הריבית ל5-6 אחוז. כלומר אי הכללת הדיור במדד זה מה שמאפשר את המשך עליית המחירים. מה זה משנה שמחירי המשקפיים ירדו ב-3% (נגיד חסכון של 200 ש"ח בשנה) אם מחירי הדירות עלו ב-10% (הוצאה של עוד מאות שקלים בחודש במשכנתא על פני שנים רבות).
מודאג , ת"א  |  14.05.13
4.
פישר תעזוב כבר את הארץ
בהתחלת הקדנציה פישר הייה בסדר, עד שהחליט בשורה של הורדות ריבית. הורדות הריבית גרמו לאנשים לקחת יותר משכנתאות ולקנות דירות למגוריים ודירות להשקעה. שוק הביקושים גרם למחיר הדירות להעלות בטירוף! פישר נתפס לא פעם אחת בדבריו כשאמר שלדעתו מחירי הדירות בארץ לא גבוהים ולא מענינו אם ימשיכו להעלות. פישר, ממשיך לגרום נזק גם לקראת סוף הקדנציה שלו , ומוריד את הריבית במקום להעלות אותה ! הוא פעל ופועל ניחרצות להעלאת מחירי הדירות , מעניין אם יש לו אינטרס אישי שמחירי הדירות ישארו גבוהיים? המיסים עולים בטירוף ומי שנפגע הוא בעקר מעמד הביניים, אין עוד מדינה בעולם שיש מע"מ 18 אחוז, וכל כך הרבה מיסים ! ועוד רוצים להוסיף לנו מיסים. בירה בגרמניה זה לכל האכלוסיה ולא מוצר מותרות. ובארץ לפיד החליט שזה מוצר מותרות. על מנת להוריד את מחיר הדירות כדי שאנשים יצליחו לקנות דירה למגורים ולא יברחו מהארץ יש להעלות את הריבית ב 5 אחוז לפחות - רק כך מחירי הדירות ירדו. ובנוסף להטיל מיסים על העשירון העליון והמעמד הגבוה. להטיל מס חברות. להטיל מס הכנסה גבוה לכל מי שמרוויח יות מ30 אלץ שח. למה שבצבא יצאו לפנסיה בגיל 46? למה חבר כנסת שעשה 2 קדנציות בכנסת יצא לפנסיה ללא קשר לגילו? יש הרבה מאיפוה לקצץ מבלי לפגוע במעמד הביניים.
אבי , חולון  |  14.05.13
לכל התגובות