אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכסף משלים צניחה של 38% בחצי שנה; "קודם זה היה הזהב, ועכשיו תורו של הכסף" צילום: בלומברג

הכסף משלים צניחה של 38% בחצי שנה; "קודם זה היה הזהב, ועכשיו תורו של הכסף"

המתכת היקרה יורדת היום במסחר ביו יורק ב-4% וגוררת אחריה את הזהב שיורד ב-1% ל-1,353 דולר לאונקיה

20.05.2013, 12:40 | סוכנויות הידיעות

החוזה העתידי על אונקיית כסף יורד היום (ב') בשיעור של 4% בבורסת הסחורות של ניו יורק, בעוד שהזהב משיל מערכו 1% ונסחר ברמה של 1,353 דולר לאונקיה. בכך משלים הכסף ירידה חדה של 38% בחצי השנה האחרונה ו-12% מתחילת החודש. 

קראו עוד בכלכליסט

"הכסף נפל קרבן לגל של מכירות, והוריד איתה גם את מחיר הזהב, וזאת על רקע התחזקות הדולר האמריקאי והזהירות שמפגינים המשקיעים כלפי המתכות היקרות כהשקעות חלופיות", אמר סטן שאמו, אסטרטג בחברת המסחר IG מרקטס.

"להערכתנו החולשה של הכסף קשורה לזהירות הגוברת בקרב המשקיעים, שחוששים ממתכות יקרות ומכך שהסוחרים נאלצים לצמצם עמדות כדי לעמוד בדרישות במקומות אחרים", הוסיף.

במקביל, מנהלי קרנות גידור ומנהלי כספים מגבירים את העמדות הדוביות שלהם נגד הזהב, כך עולה מנתוני ועדת המסחר בחוזים עתידיים (U.S. Commodity Futures Trading Commission). נכון ל-14 במאי, היו 74,732 עמדות שורט פתוחות על חוזים העתידיים על זהב, השיעור הגבוה ביותר מאז החל התיעוד ביוני 2006, זאת בהשוואה ל-67,347 עמדות שורט שבוע קודם לכן.

זהב, צילום: שאטרסטוק (Oleksiy Mark) זהב | צילום: שאטרסטוק (Oleksiy Mark) זהב, צילום: שאטרסטוק (Oleksiy Mark)

להערכת וורן גילמן, יו"ר ומנכ"ל חברת ההשקעות CEF Holdings, הזהב ימשיך לרדת עד לרמה של 1,250 דולר לאונקיה, ובשלב זה תחזור התמיכה. "ישנו בלבול רב סביב הנושא של מתכות יקרות. השוק מפוצל בין שלוש קבוצות – המאמינים האדוקים, שאינם חוששים מתנודות קצרות טווח במחירים, הוורן באפטים שאינם מאמינים שלזהב יש שווי כלשהו וביניהם נמצאים הרוכשים הפיננסיים", מפרט גילמן. "היום מה שאנחנו רואים זה צמצום קלאסי של העסקאות על ידי המשקיעים הפיננסיים...אך המאמינים לא מוכרים".

על פי מחקר של קרן המטבע הבינלאומית שפורסם לפני מספר חודשים, ניתן לייחס כ- 40%-50% מהתנועות במחיר הזהב מאז שנת 2002, להתנהגות שער הדולר האמריקני. בהתאם, ירידה בשערו של הדולר מגדילה את כוח הקניה של מטבעות במדינות לא דולריות, מה שמוביל לרוב לעליות במחירי הסחורות, ובמיוחד במחיר הזהב.

תגיות