אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איל ולדמן: אמחק את מניית מלאנוקס מהמסחר בת"א צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

איל ולדמן: אמחק את מניית מלאנוקס מהמסחר בת"א

הסיבה למהלך היא התנגדות המוסדיים - בראשות מגדל ופסגות - להמשך כהונתו של ולדמן כיו"ר וכמנכ"ל מלאנוקס. ולדמן: "הכהונה הכפולה שלי לא הזיקה עד כה לחברה. המוסדיים הולכים אוטומטית לפי אנטרופי ולא מפעילים שיקול דעת"

22.05.2013, 06:49 | גולן חזני

איל ולדמן, מנכ"ל ויו"ר מלאנוקס, בוחן בימים אלה את מחיקת החברה מהמסחר בבורסה בתל אביב, ול"כלכליסט" נודע כי המניע העיקרי לצעד זה הוא התנגדות המוסדיים הישראליים לחידוש כהונתו כיו"ר וכמנכ"ל החברה. באסיפת בעלי המניות שנערכה בימים האחרונים הסתמנה אפשרות שההתנגדות של המוסדיים הישראליים תטרפד את חידוש הכהונה הכפולה של ולדמן שמאז היווסדה של החברה על ידיו, מכהן כיו"ר וכמנכ"ל. הכהונה מתחדשת בכל שלוש שנים.

קראו עוד בכלכליסט

מינוי מחדש של ולדמן דורש אישור ברוב מיוחד של 66% מבין קולות המצביעים שאינם בעלי שליטה או בעלי עניין אישי בחברה. המוסדיים הגדולים במלאנוקס הם קבוצת מגדל ופסגות שמחזיקים ב־7.9% וב־6.2% . גופים אלו, לצד מוסדיים ישראליים אחרים, נשענו על חוות הדעת של חברת הייעוץ שהתנגדה למינויו מחדש של ולדמן כמנכ"ל וכיו"ר החברה. "ראוי כי חברה ציבורית תבצע הפרדת תפקידים ברורה בין ראשות הדירקטוריון ומנכ"ל החברה, וזאת לצורך מניעת פוטנציאל ניגוד עניינים בין הסמכויות הללו. נוסף על כך אנו מוצאים בעייתיות במינויו של מנכ"ל במקביל לכהונתו כדירקטור", כתבה אנטרופי למוסדיים. עם זאת, פסגות מתבססת על חו"ד פנימית ולא דרך אנטרופי.

אנטרופי, צילום: ענר גרין אנטרופי | צילום: ענר גרין אנטרופי, צילום: ענר גרין

לפי ההערכות, המוסדיים הישראליים הם אלו שמהווים רוב חוסם להמשך כהונתו של ולדמן לאחר שהצביעו נגד הארכת כהונתו כדירקטור. לאור זאת, החליטה מלאנוקס לדחות את מועד ההצבעה לעוד שבועיים, לאחר שבמועדה המקורי היא היתה אמורה להתקיים כבר השבוע במשרדי החברה.

המוסדיים התנגדו גם להענקת מענק של 470 אלף דולר לוולדמן והנפקת 65 אלף מניות חסומות, שישוחררו לאורך שלוש שנים, בשווי של 12.1 מיליון שקל - זאת ללא עמידה ביעדים או התניה בביצועים. "מנגנון הענקת מניות באופן אוטומטי איננו מקיים את מבנה התמריץ הקושר את המשך עבודתו ותגמולו של המנכ"ל בתוצאות החברה", מבהירים באנטרופי.

לטענת חברת הייעוץ, תוכנית הבונוסים איננה כוללת מנגנון של קיזוז ביצועים עודפים עם תת־ביצוע במהלך שנות התוכנית. עם זאת, התנגדותם של המוסדיים הישראלים לתנאי ההעסקה איננה רלוונטית, מאחר שלשם אישורה לא נדרש רוב מיוחד כי אם רוב רגיל - שנותנים לולדמן על ידי מחזיקי המניות האמריקאיים.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי גורמים מטעם החברה כבר שוחחו עם מנכ"לית הבורסה אסתר לבנון והודיעו כי בכוונתם למחוק את החברה מהבורסה. ככל הידוע, לבנון מתנגדת למהלך ומנסה לעשות מאמצים להשאיר את החברה במסחר.

מחיקה של מלאנוקס מהמסחר תהיה בעלת משמעויות לא פשוטות, שכן מדובר בחברה השישית בגודלה מבחינת שווי שוק הנסחרת בבורסה בתל אביב מרכזת מחזורים גבוהים, ומהווה חלק מהותי מהאחזקות של הקרנות ותעודות הסל שייאלצו להחליף אותה במניה אחרת, אם תימחק.

בשיחה עם "כלכליסט" ולדמן לא אישר כי החליט למחוק את מלאנוקס מהמסחר, אך הבהיר כי הוא אכן שוקל זאת. "ההתנהלות של המוסדיים בארץ איננה נכונה. משקיעים מוסדיים הולכים אוטומטית לפי אנטרופי ולא מפעילים שיקול דעת".

בארה"ב אין גוף כמו אנטרופי?

"יש את ה־ISS, אולם הם ממליצים והמוסדיים האמריקאיים הגדולים מחליטים מתי להקשיב להם ומתי לא. קרן כמו פידליטי עושה את השיקול שלה, ולא מתנגדת למינוי".

 

למה אתה מתנגד להישאר רק כמנכ"ל?

"לחברה יהיה טוב יותר בשלב שהיא מצויה בו, לא להביא יו"ר חיצוני. יו"ר כזה יצטרך ללמוד את החברה, ולקחת על עצמו אחריות כבדה. אין שום סיבה שהחברה תשלם שכר נוסף ולא ראיתי שהכהונה הכפולה שלי הזיקה לחברה עד היום. יש לנו דירקטוריון אחראי, אמריקאי ברובו, שחושב שזה צריך להיות כך".

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
אני עובד חברה ..... כנסו....
לכל ה " מוסדיים " למניהם. הוא בנה את החברה ב 10 אבצעות. הרבה מאיתנו חייבים לו המון המון תודה, אף אחד מאיתנו לא מסכן והוא בהחלט ,אבל בהחלט משתף אותנו ברווחי החברה. העולם שייך לאלו הבונים, לאלו היוצרים, לאלו השואפים,ולאלו החולמים, הם אלו שמשנים את המציאות, וכל הכבוד לו. ( או כמו שאבא שלי תמיד היה אומר .תלכו כולכם קיביני..... )
א  |  22.05.13
26.
וויכוח על אגו וכסף ולא על דבר עקרוני
זכותם של בעלי המניות (במדינה מתוקנת) שלא לחדש כהונת יו"ר מכהן. זכותם של בעלי המניות להביע דעה ולשים חסמים על דרישות שכר של המנכ"ל. עם כל הכבוד הרב למייסד, כאשר החברה הופכת לציבורית, היא כבר לא שייכת לו. אם הוא רוצה לעשות בחברה כרצונו, הוא מוזמן לקנות מהציבור (ישירות או דרך המוסדיים) את מניות החברה. בסופו של דבר מר וולדמן נעלב וכנראה גם כועס שמעכבים את הבונוס בסך 12 המיליון שהוא ביקש ורוצים להדיח אותו מדירקטוריון החברה שהוא חש "שהיא שלו". מר וולדמן אולי סומך על הדירקטוריון האמריקאי שלו היום ואולי בטווח הקצר יהיה לו קל יותר להתנהל רק בבורסה בארה"ב, אבל מה יקרה אם המניה תמשיך לרדת והם יחליטו להדיח אותו לא רק מהדירקטוריון אלא לחלוטין מהחברה? למי יבוא אז בטענות? זהו שוק חופשי ושאדם מכניס לעסק שלו את מגדל, פסגות או אפילו את השכן שלו כמשקיעים בתמורה למניות, הוא צריך להבין שתמורת ההון הוא משלם בשליטה. לא רוצה? תשמור על העסק פרטי ותעשה עימו כרצונך.
אזרח  |  23.05.13
לכל התגובות