אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטיבן הוקינג לאינטל: "אל תשדרגו אותי" צילום: עמית שאבי

סטיבן הוקינג לאינטל: "אל תשדרגו אותי"

אינטל שאחראית לייצור שבב הדיבור של הפיזיקאי הידוע עוררה את זעמו לאחר שהציעה לשדרג אותו. הסיבה: הקול הרובוטי הוא סימן ההיכר שלו

22.05.2013, 12:40 | רפאל קאהאן
סטיבן הוקינג סיכל תכנית של אינטל לשדרוג הקול שלו, וגרם לחוקרים בענקית השבבים לחפש נואשות דרכים לשחזר שבב דיבור סינתטי שאינו מיוצר יותר.

קראו עוד בכלכליסט

הוקינג, פיזיקאי בעל שם עולמי ומחברו של הספר "קיצור תולדות הזמן", שלח חזרה את אינטל בבושת פנים - כך נחשף בטקס פרסי החדשנות שארגנה יצרנית השבבים בדבלין. 

הוקינג, שזכה באחד מפרסי החדשנות באירוע, לא הגיע עקב התחייבויות קודמות. לכן, שודר מסר שהקליט חוקר החורים השחורים.

אחרי הפרס של הוקינג, הופיע על הבמה ג'סטין רטנר מאינטל סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה, לו הוגש פרס החדשנות התעשייתית של המאה ה-21 (21st Century Industrial Innovation Award). נראה כי הכבוד הפתיע את רטנר, שהודה "לא היה לי שום מושג שאני אלך בעקבותיו של סטיבן הוקינג".

ג ג'סטין רטנר, מנהל המחקר העולמי של אינטל: "הוקינג זעם עלי" | צילום: ישראל הדרי ג

"הוקינג זעם עלי"

רטנר המשיך ושאל את הקהל אם הם הבחינו בשיפור באיכות קולו של הוקינג, והסביר כי באינטל פיתחו "שדרוג" למערכת הקול הסינתטי, בה משתמש הוקינג ושמבוססת על "שבב עיבוד קול עתיק".

לרוע המזל, המשיך רטנר בסיפור, הוקינג התנגד לשדרוג שהוצע. התנגדות לא מפתיעה במיוחד בהתחשב בכך שהקול הרובוטי נהיה חלק גדול מהדימוי הציבורי של הפיזיקאי הנודע. "הוא התעצבן", הודה רטנר, שמגדיר את הוקינג כ"חבר".

כתוצאה מכך נאלצו באינטל לסגת, ורטנר מינה קבוצה של חוקרים ל"פרויקט מיוחד לשחזור שבב שכבר לא קיים".

התוצאות? מהדורת HD של אותו קול רובוטי, ושימור המותג של הוקינג. רטנר אמר כי פרטים נוספים ייחשפו בחודשים הקרובים. אולם אם אינטל תנחל הצלחה, אנחנו כלל לא אמורים להבחין בהבדל.

תגיות