אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מחיקת מלאנוקס מהמסחר בת"א עלולה להביא לירידה חדה במניה" צילום: אוראל כהן

"מחיקת מלאנוקס מהמסחר בת"א עלולה להביא לירידה חדה במניה"

כך לפי כלל פיננסים בסקירה שהוציא הבוקר ללקוחות בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" על הכוונה למחוק את המניה מהמסחר בת"א

22.05.2013, 13:54 | גולן חזני
"מחיקת מלאנוקס מהמסחר בת"א עלולה להביא לירידה חדה במחיר המניה", כך מציין ראש מחלקת המחקר בכלל פיננסים, יונתן קרייזמן, בסקירה שהוציא ללקוחות הבוקר. הסקירה יצאה בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" על כוונתו של איל ולדמן למחוק את המניה מהמסחר בת"א על רקע העובדה שהמוסדיים הישראלים מטרפדים את בחירתו כיו"ר החברה לצד תפקידו כמנכ"ל לשלוש שנים נוספות.

קראו עוד בכלכליסט

קרייזמן מתייחס לשאלה לגבי הסבירות שתאושר הפרדת תפקידי מנכ"ל ויו"ר, ואומר כי להערכתו הסבירות לכך אינה גבוהה וקשורה למידת האקטיביזם שיגלו המשקיעים אמריקאים. "בהתייחסותו לנושא לפני מספר ימים טען ולדמן כי בעלי מניות גדולים ביניהם פידליטי מבינים שמוטב שיישאר בתפקיד יו"ר ובכוונתם להצביע נגד הפרדת התפקידים".

"מה החשבון?", שואל קרייזמן ועונה כי בנטרול אחזקותיו של ולדמן (הנחשב לבעלי מניות בעל עניין אישי ועל פי בלומברג מחזיק כ-3.7% ממניות החברה) ותחת הנחה שפידליטי (13.8% החזקה) ואורקל (8.8% החזקה) יצביעו נגד ההפרדה, מביאים לגוש של קרוב ל-25% ממניות נגד ההפרדה.

"להערכתנו, בסביבות 25% מסך מניות החברה מוחזקות על ידי גופים בישראל לגביהם אנו מניחים שיצביעו בעד הפרדת התפקידים. מתוך בעלי המניות שנותרו ידרשו להערכתנו כ-80% על מנת להשיג את הרוב הדרוש להחלטה. היחשבות אפשרית של אורקל כבעלת עניין אישי (להערכתנו אחראית על 5%-7% מההכנסות) תוריד את אחוז בעלי המניות הדרושים ל-68% (במקום 80%)", הוסיף קרייזמן.

איל ולדמן, צילום: נמרוד גליקמן איל ולדמן | צילום: נמרוד גליקמן איל ולדמן, צילום: נמרוד גליקמן
לדבריו "במידה ואכן מלאנוקס תימחק מהמסחר, אנו צופים תגובה שלילית, ויתכן אף ל-Sell-off של כמחצית (אם לא יותר) מהחזקות הגופים הישראלים – כ-12%~ ממניות החברה. תגובה אלימה מכפי שראינו במקרים עברו (לדוגמא וריפון, רדוור, וכו'). הסיבה לכך – אחזקה של 25% ממניות החברה בידי גופים ישראלים גבוהה באופן חריג לעומת החברות שצוינו. במידה ומלאנוקס אכן תחדל להיסחר בארץ ולמעשה תפסיק להוות מניית Benchmark, אנו צופים כי גופים מוסדיים ישראלים יצמצמו את החזקתם באופן ניכר ויבחנו פוזיציות עתידיות באופן אופורטוניסטי – לאור התנודתיות הגבוה ואי-הודאות בנוגע לסביבה העסקית של החברה".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יותר מהנזק שלערך המניה - זאת תהיה מכת מוות לבורסה.
רשות ניירות הערך והמחוקק בכלל - ממשיכים במלחמה ב=הזויה בשוק ההון - ובתעשיה, בתרוץ של הגנה על הציבור לא ידעו מה לעשות נגד לבייב שגנב מהציבור מאות מליונים וצחק כל הדרך אל האחוזה שלו בלונדון, לא יודעים לעצור את התספורות של תשובה, סאני, דנקנר ודומיהם - אז ממררים את החיים לחברות יצרניות אמיתיות שנותנות את התוכן האמיתי והיחידי לשוק ההון, לכלכלה בארץ. לא בכדי מספר ההנפקות החדשות בשנתיים האחרונות הנו אפס מוחלט מול 60 חברות ציבוריות שהופרטו. אסתר לבנון בפאניקה -ובצדק. ואם זה ימשך כך, גם האוזר ישאר מובטל.
23.05.13
1.
עוד דוגמא של אפלייה רגולטורית של חברה ישראלית מול זרה!
רק בארץ - מתעקשים על ההפרדה הטיפשית והלא הגיונית בין מנכ"ל ויו"ר. בעולם מקובל שבמצבים רבים מדובר באותו אדם. בארץ - יש קטנוניות בעקבות חו"ד של "מומחה" אקדמי לממשל תאגידי. המוסדיים בארץ מחוייבים להצביע בחברות ישראלית - אבל משום מה לא לגבי ההחזקות שלהם בחברות זרות. בנוסף לחיוב הצבעה - יש גם חיוב כסת"ח ונזק משפטי-רגולטורי אם מצביעים "לא נכון" (בניגוד לדעת הרגולציה - הגורסת בהפרדה). התוצאה? המוסדיים בארץ כמעט תמיד יבחר בהצבעת הכסת"ח. התוצאה הסופית? לא כדאי להיות רשום בתל-אביב - כי צריך להתעסק עם הרגולציה, ועם הכסת"ח האין סופי מסביב לרגולציה.
די לאפליית הרגולציה! , חורבות שוק ההון  |  22.05.13