אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היפרדו מכרטיסי הזיכרון: אוסף אפליקציות אחסון בענן

היפרדו מכרטיסי הזיכרון: אוסף אפליקציות אחסון בענן

דרופבוקס ושירותי האחסון הגדולים האחרים אינם רעים - אולם בחנויות האפליקציות ניתן למצוא יישומים חביבים שיתנו לכם מרחב אחסון גדול, גיבוי אוטומטי וכלים נוספים בחינם. אספנו עבורכם את הטובים שבחבורה

25.05.2013, 12:23 | רפאל קאהאן

לצד החשודים המיידיים - גוגל דרייב, סקיידרייב או דרופבוקס, קיים מספר גדול של ספקי אחסון ענן. חלקם אפילו מספקים כל מיני תופינים שהשירותים המוכרים לא נותנים, כמו קישור מאובטח לקבצים, גיבוי או הצפנה. מפליא שעד היום רבים עדיין לא מכירים את יתרונות האחסון המרוחק.

קראו עוד בכלכליסט

אמנם יש את נושא הזמינות המקוונת, ולסמוך על חברה לא מוכרת עם הקבצים האישיים שלנו זה לא תמיד פשוט. אולם ברשימה הבאה תמצאו מספר פתרונות שיאפשרו לכם לנסות שירותים שלפעמים יספקו לכם הרבה יותר - ובחינם.

Pogoplug: גיבוי אוטומטי מהסמארטפון לענן

שירות Pogoplug מאפשר לכם לבצע סטרימינג של תמונות, סרטונים ומוזיקה מהענן לסמראטפון וכן לגבות אותם בכיוון ההפוך. השירות מספק שטח אחסון חינמי של חמישה גיגה-בייט, וכמובן מאפשר להגדילו בתשלום. היתרון שלו הוא שמדובר בשירות יחסית ותיק ושמאפשר גיבוי ברקע מהסמארטפון כך שאין צורך להתעסק איתו יותר מדי.

Pogoplug Pogoplug Pogoplug

זמינות (חינם): iOS, אנדרואיד

BOX.NET: גיבוי עסקי למשתמש הפרטי

למרות שהוא פחות ידוע לקהל הרחב, שירות האחסון של בוקס.נט הוא חביבם של ארגונים ועסקים רבים. משתמשי HTC זוכים בו כתשובה למגבלת המחסור בחריץ הרחבת הזיכרון במכשירי היצרן. השירות הבסיסי מספק כרגיל מגבלת נפח של חמישה גיגה-בייט והוא מגביל את גודל הקבצים עצמם ל-250 מגה-בייט כך שלא ניתן לגבות בו סרטים למשל. ברם, ניתן לקבל תוספת שטח אחסון במחירים של בין חמישה ל-20 דולר.

box box box

זמינות (חינם לגרסה בסיסית): iOS, אנדרואיד, ווינדוס פון 8 

Cubby: ענן ללא ענן

השירות של Cubby מגיע מחברת Logmein שידועה יותר למשתמשים העסקיים כספקית חיבור מרוחק למחשב. אולם גם שירות הענן שלהם מקבל את היתרונות של ההתמחות החברה בלקוחות עסקיים. היתרון העיקרי של השירות שלהם הוא באפשרות לבצע סנכרון של כל התיקיות והקבצים שלכם ללא צורך להעלות אותם לענן לפני כן. יתרון גדול כאשר אתם רוצים למצוא על הסמארטפון שלכם את הקובץ שעבדתם עליו בבוקר במחשב וששכחתם להעלות לענן.

cubby cubby cubby

זמינות (חינם): iOS, אנדרואיד

sugarsync: אחסון לכל סוגי הסמארטפונים בעולם

רוב שירותי האחסון עובדים רק על הפלטפורמות הפופולריות, אייפון ואנדרואיד. אך גם למשתמשי בלקברי או סימביאן יש צורך לגבות ולאחסן. כאן מגיע sugarsync שמספק שירות אחסון ענן גם אם בחרתם במכשירים שלא מן המניין. החסרון העיקרי שלו - אין שירות אחסון בסיסי בחינם. המינימום לתשלום הוא 7.49 דולר לחודש ל-60 גיגה-בייט והמחיר עולה ככל שמגדילים את השטח. אבל אם אין לכם ברירה, זה עדיין זול יותר מסמארטפון חדש.

SugarSync SugarSync SugarSync

זמינות (במחיר של החל מ-7.49 דולר לחודש עבור 60 גיגה-בייט ועד 24.9 דולר לחודש עבור 250 גיגה-בייט): iOS, אנדרואיד, בלקברי, סימביאן

Bitcasa: הרבה שטח במעט כסף

שירות Bitcasa מתהדר בשטח האחסון הגדול מבין השירותים שבדקנו. האחסון הבסיסי החינמי מגיע לעשרה גיגה-בייט והשירות בתשלום עולה כעשרה דולר לחודש עבור שטח אחסון בלתי מוגבל. כמו כן אין מגבלה על גודל הקבצים שניתן להעלות כמו בחלק מהשירותים האחרים. החיסרון העיקרי הוא בכך שמדובר בספק קטן יחסית, כך שלא בטוח עד כמה השירות ישרוד במתכונתו הנוכחית ובתמחור הזה.

bitcasa bitcasa bitcasa

זמינות (חינם): iOS, אנדרואיד, ווינדוס 8

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
נפח 25 ג'גה ואמינות לאורך זמן לחברי עבר בסקיידרייב ובכל הקשור לזמן - היפרדו מכרטיס הזיכרון
מי שהיה בסקיידרייב מהתחלה והקפיד להתעדכן - יש לו 25 ג'גה בחינם ברור שעדיף מיקרוסופט על כל האחרים (להוציא גוגל) - אנחנו רוצים שהתמונות ישמרו אם אפשר כמה עשרות שנים - לא ברור מה יהיה עם כולם עוד 30 שנה - אך יש סיכוי שמיקוסופט ישרוד. אין ספק שטוב לשמור גיבוי פיזי אך ברור שזה טוב לזמן קצר בלבד של שנה אולי מקסימום חמש. אמצעי הזיכרון עוברים שינויים מתמידים, הם לא הכי אמינים וכנראה שבעוד מספר שנים לא רב יעברו מהעולם ויוחלפו סופית בענן או במשהו דומה. אנו רוצים לשמור תמונות לעשרות שנים ואם ניתן אף למאות - צריך לחשוב לתווך הארוך - תשכחו מכרטיסי זיכרון וכוננים מכל הסוגים הנוכחיים לתווך הארוך. רק עכשיו נמחק לי כונן חדש של 500 ג'יגה....האמינות היא מעל הכל בנושא זה.
nuernest , חיפה  |  05.01.14
21.
אל תשכחו את כרטיסי הזיכרון ולא את הHDD ולא את הSSD.
אני אולי אומר מה שאחרים כבר אמרו, אבל "תשכחו מכרטיסי הזיכרון" (בכותרת הכתבה) אינה המלצה טובה לאף אחד ! כל דבר שאתם מאכסנים - שיהיה קודם כל אצלכם ובנוסף - אפשר לצורך שיתוף, גיבוי וכו' להחזיק עותקים בכל מיני "עננים" ושרותי גיבוי מקוונים, אבל אצלכם ולפחות פעמיים אם זה חשוב שישאר לכם ולא יאבד. "שרותים" שונים נסגרים או משתנים באופן שמכניס להם יותר כסף ולכם יותר אוברדראפט אחרי שהעליתם אליהם מספיק חומר. קחו לדוגמה את WebShots. אילו סמכתי עליהם כמקום בטוח לאכסון תצלומים שלי, כיום לא היו לי תצלומים שנאספו במשך מעל 10 שנים. אמנם היו שם, אבל ישנם אצלי וגם מגובים אצלי פעמיים. אז אל תשכחו מכרטיסי הזיכרון ואל תוותרו על איכסון אצלכם בבית, במשרד ובמקום פיזי נוסף על חומרה שנגישה לכם בלי תשלום (מלבד עבור אמצעי האיכסון עצמו) ובלי טובות וחששות ותלות בזמינות וכל השאר... אם מדובר בחומר שאין לכם בעיה לאבד - אז ממילא זה לא משנה, אבל אם זה חשוב לכם שיהיה לכם זמין ובטוח - אל תשכחו את החומרה ! היא האכסון הכי זמין, הכי מהיר והכי בטוח. שי
שי לשר (Lasher) , חיפה  |  12.12.13
לכל התגובות